تفاوت ژل و فیلر چیست؟

تفاوت بین ژل و فیلر چیست؟ کدام بهتر است تزریق شود؟ اینها سوالات رایجی هستند که وقتی تصمیم می گیرید عوارض پیری صورت را با تزریق فیلر از بین ببرید در ذهن ما ایجاد می شود، اما نمی دانید بهترین گزینه کدام است. جهت مشاوره دقیق در مورد تزریق ژل و فیلر در اصفهان میتوانید با الکسا کلینیک مشاوره رایگان داشته باشید.

پوست

بسیاری ژل ها و پرکننده ها را یکسان می دانند. زیرا کاربرد همه اینها در بسیاری از موارد یکسان است، اما از نظر مواد تشکیل دهنده، پایداری، تأثیرات و نتایج با یکدیگر تفاوت دارند. بنابراین برای اینکه بگوییم فیلرها یا ژل ها بهتر هستند باید هر کدام را از جنبه های مختلف ارزیابی کنیم.

اما مهم ترین نکته تزریق ژل و فیلر به صورت این است که باید در کلینیک های معتبر و با بهترین برندها انجام شود. در زیر معتبرترین برندهای ژل و فیلر را معرفی می کنیم.

ژل چیست؟

ابتدا می خواهیم بدانیم ژل چیست؟ ژل ماده ای است که به طور طبیعی یا با یک فرآیند شیمیایی به دست می آید. این ماده دارای بافتی نرم و چسبنده است. ژل معمولاً از آب و ماده ای به نام ژلاتین تشکیل شده است و می تواند شفاف یا مات باشد. از ژل ها به عنوان چسب و مواد پایه در ساخت محصولات در صنایع مختلف از جمله مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی، دارویی و آرایشی استفاده می شود.

ژل ها از مواد طبیعی مانند اسید هیالورونیک ساخته شده اند که آب را حفظ کرده و پوست را آبرسانی می کند. سایر مواد مورد استفاده در فرمولاسیون ژل شامل کلاژن و الاستین است که ساختار و قابلیت ارتجاعی پوست را باز می گرداند. پس از تزریق، نتایج آنی مانند صافی و حجم دادن به پوست را مشاهده خواهید کرد.

انواع برندهای ژل تزریقی

ژل ها این روزها یکی از پرطرفدارترین روش های آرایشی به حساب می آیند که توسط برندهای مختلف تهیه می شوند و با شناخت انواع آن ها می توانید بهترین تصمیم را برای ایجاد تغییرات اساسی بگیرید.

هیالورونیک اسید یک ماده طبیعی است که در ساختار پوست بدن یافت می شود. این ماده باعث حجیم و آبرسانی پوست می شود و اثرات آن تا چند ماه باقی می ماند. با تزریق به بافت پوست، ظاهر جوان و سالم صورت حفظ شده و از علائم پیری جلوگیری می شود.

از دیگر مزایای اسید هیالورونیک می توان به مناسب بودن آن برای انواع پوست اشاره کرد. این محصول بهترین گزینه برای پوست منافذ باز است و به دلیل خواص آنتی اکسیدانی خود از پوست در برابر رادیکال های آزاد و آلاینده ها محافظت می کند. علاوه بر این اغلب ژل های حاوی این ماده با لیدوکائین درد و سوزش در هنگام تزریق را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.

فیلر چیست؟

فیلرها محصولاتی هستند که عمداً به پوست تزریق می‌شوند تا چین‌های پوست را پر کنند یا به نواحی خاصی از صورت یا بدن حجم و زیبایی ببخشند. این مواد معمولاً از موادی مانند اسید هیالورونیک، کلاژن، اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه یا روغن‌های طبیعی بدن تشکیل شده‌اند و برای بهبود ظاهر و ظاهر پوست استفاده می‌شوند.

فیلرها اغلب در صنایع زیبایی و آرایشی استفاده می شوند. آنها همچنین می توانند برای اهداف مختلفی از جمله پر کردن چین و چروک، حجیم کردن لب ها، سفت کردن گونه ها و چانه، بهبود ظاهر و ظاهر پوست و کاهش علائم پیری استفاده شوند.

استفاده از فیلرها باید توسط پزشک متخصص و با تجربه انجام شود زیرا انتخاب نوع فیلر مناسب با توجه به نیاز فرد و همچنین اجرای صحیح فرآیند تزریق بسیار مهم است. اجرای صحیح این دلایل برای رسیدن به نتایج مطلوب و طبیعی و کاهش خطر و عوارض جانبی است.

حالا باید بدانیم چند فیلد پر کنیم؟ به طور کلی می توان فیلرها را از نظر طول به سه دسته تقسیم کرد. پرکننده های دائمی، نیمه دائمی و موقت که هر کدام کاربردهای متفاوتی برای ماندگاری دارند. فیلرها در بدن باقی می مانند زیرا هیچ آنزیمی برای تجزیه آنها وجود ندارد. پرکننده هایی مانند پلی کاپرولاکتون، هیدروکسی لاپاتیت کلسیم و پلی لاکتیک اسید می توانند تا 4 سال در بدن باقی بمانند. بدن پرکننده های موقت را تجزیه می کند که می تواند تا هجده ماه دوام بیاورد.

در این میان فیلرهای نیمه دائمی طرفداران بیشتری دارند.

فیلر بهتره یا ژل؟ ماندگاری فیلر بیشتر است یا ژل؟

فرق بین ژل و فیلر

انتخاب بین فیلر و ژل بستگی به نوع کاربرد، نتیجه‌ای که مد نظر دارید، و ماندگاری مورد نظر شما دارد. هر دوی این مواد برای جوان‌سازی، حجم‌دهی، و اصلاح فرم صورت استفاده می‌شوند اما تفاوت‌هایی دارند که باید در نظر گرفته شوند.

ماندگاری فیلر و ژل

ماندگاری این مواد بسته به نوع، برند، و محل تزریق متفاوت است.

  • ماندگاری فیلرها: فیلرهای مبتنی بر هیالورونیک اسید معمولاً بین ۶ تا ۱۸ ماه ماندگاری دارند. البته نوع فیلر و غلظت آن تاثیر زیادی بر ماندگاری آن دارد. فیلرهای دیگر که حاوی مواد خاص‌تری مثل هیدروکسی‌لاپاتیت کلسیم یا پلی-ال-لاکتیک اسید هستند، ماندگاری بیشتری دارند (معمولاً تا ۲ سال یا حتی بیشتر).
  • ماندگاری ژل‌ها: اگر منظور از ژل‌ها همان فیلرهای مبتنی بر هیالورونیک اسید باشد، ماندگاری مشابهی دارند، یعنی بین ۶ تا ۱۸ ماه. اما اگر ژل‌های ارزان‌تری باشند که کیفیت پایین‌تری دارند، ممکن است ماندگاری کمتری داشته باشند و حتی نتایج نامطلوبی ایجاد کنند.

نکات مهم در انتخاب فیلر یا ژل

محل تزریق: برای نواحی مثل زیر چشم یا خط خنده، فیلرهای هیالورونیک اسید با ماندگاری کمتر معمولاً توصیه می‌شوند تا در صورت عدم رضایت به راحتی جذب شوند.

هدف از تزریق: اگر هدف شما اصلاح فرم کلی صورت یا افزایش حجم زیاد باشد، فیلرهای مقاوم‌تر و ماندگارتر مناسب‌تر هستند.

نتیجه طبیعی یا برجسته‌تر: ژل‌های نرم‌تر نتیجه‌ای طبیعی‌تر دارند، در حالی که فیلرهای غلیظ‌تر حجم بیشتری ایجاد می‌کنند.

در کل، فیلرهای هیالورونیک اسید به دلیل ماندگاری بالا، ایمنی بیشتر، و قابلیت جذب شدن، انتخاب بهتری به شمار می‌روند.

تفاوت ژل و فیلر را از نظر کاربرد

تفاوت فیلر و ژل را می توان از نظر کاربرد آنالیز کرد. البته این تفاوت ها را می توان در حوزه های دیگری نیز تحلیل کرد. مانند تفاوت ژل و فیلر از نظر ماندگاری یا تفاوت ژل و فیلر در قیمت. علاوه بر این فیلرها و ژل ها شباهت هایی نیز دارند که در ادامه متن و در همان قسمت تزریق ژل و فیلر در مورد آن صحبت خواهیم کرد. در زیر تفاوت های اصلی بین این دو محصول آورده شده است.

کاربرد و هدف:

فیلرها در درجه اول برای پرکردن چین و چروک یا حجم دادن به نواحی خاصی از صورت استفاده می شوند. ژل ها بیشتر برای مرطوب کردن و نرم کردن پوست و یا به عنوان محصولات آرایشی استفاده می شوند. تفاوت فیلر و ژل به همین جا ختم نمی شود.

ماندگاری:

پرکننده ها بادوام هستند و می توانند ماه ها یا حتی سال ها در پوست باقی بمانند. ژل ها اغلب ماندگاری کوتاهی دارند و برای حفظ اثر خود باید به طور منظم استفاده شوند.

ساختار:

فیلرها اغلب دارای ویسکوزیته یا بافت چسبناک مناسبی هستند تا به پوست حجم دهند. ژل ها معمولاً بافتی نرم و ژله مانند دارند که رطوبت و نرمی پوست را فراهم می کند.

در نهایت استفاده از فیلرها و ژل ها به تجربه و نیازهای خاص هر فرد بستگی دارد. تفاوت بین پرکننده و ژل تا حد زیادی به مشتری و هدف آن بستگی دارد. قبل از استفاده از هر یک از این راه حل ها، بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا روش مناسب شما را تعیین کند.

نمی‌توان به‌طور قطعی گفت که فیلر بهتر است یا ژل، زیرا هر یک ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. فیلرها در واقع نوعی ژل‌های تزریقی هستند که برای پر کردن چین‌و‌چروک‌های نیمه‌عمیق و رفع مشکلات سطحی در نواحی خاصی از صورت به کار می‌روند.

این نوع ژل‌ها از مواد طبیعی ساخته شده‌اند و ماندگاری آن‌ها بسته به نوع محصول و بدن هر فرد متفاوت است و معمولاً نیاز به تمدید دارند. ژل‌های پرطرفدار بیشتر برای طیف گسترده‌ای از اقدامات زیبایی غیرتهاجمی به‌کار می‌روند و می‌توانند حجم از دست رفته صورت یا چین‌وچروک‌های عمیق را به خوبی برطرف کنند.

دکمه بازگشت به بالا