تعریف سیاست‌ها و شاخص‌های پیوست نگاری، پیش‌نیاز ارزیابی طرح‌های کلان می‌شود

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه:

تعریف سیاست‌ها و شاخص‌های پیوست نگاری، پیش‌نیاز ارزیابی طرح‌های کلان می‌شود

هجدهمین جلسه ستاد راهبری و هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور امروز (چهارشنبه یکم اسفندماه) به ریاست دکتر محمدرضا عارف معاون اول ریاست جمهور و با دستور «پیوست نگاری فرهنگی و اجتماعی» برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری آنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه با تشکر از حضور معاونان اول رئیس جمهور در دولت‌های دوازدهم و سیزدهم در نشست ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور گفت: دستور اصلی این جلسه در خصوص پیوست نگاری فرهنگی و اجتماعی بود. ستاد نقشه مهندسی فرهنگی برای اجرایی سازی نقشه مهندسی فرهنگی برگزار می‌شود. موضوع پیوست نگاری فرهنگی و اجتماعی، هر چند بار‌ها توسط مقامات کشور مطرح شده بود، اما تاکنون طرح اجرایی‌ای برای آن وجود نداشت.

وی افزود: آیین‌نامه‌ای درباره پیوست نگاری نوشته و مقرر شد که در دبیرخانه ستاد نقشه مهندسی فرهنگی سیاست‌های کاربردی و شاخص‌ها را مشخص کنیم. این سیاست‌ها و شاخص‌ها مجددا در جلسه ستاد نقشه مهندسی فرهنگی، به تصویب برسد و بعد به سازمان برنامه و بودجه داده شود تا هر طرح کلانی که تعریف و مصادیق پیوست نگاری را داشته باشد بتواند بودجه لازم را دریافت کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: سند پیوست نگاری فرهنگی-اجتماعی باید به گونه‌ای تدوین شود که دارای رویکرد‌های سیاستمدارانه و نظارتی باشد. در این صورت، شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند بدون دخالت مستقیم در فرآیند اجرا، امکان نظارت را داشته باشد. “

وی ادامه داد: علاوه بر این، ضمانت اجرایی باید به طور جدی در سند مورد توجه قرار گیرد و به طور کلی، سند باید به گونه‌ای طراحی شود که همچنان که اصول و راهبرد‌های کلی را مشخص می‌کند، امکان ارزیابی و پیگیری اجرای آن را نیز فراهم آورد.

استاد خسروپناه با بیان اینکه کار ستاد فرهنگی اجتماعی برای جهت گیری طرح‌های مهم است گفت: طرح‌های مهمی که با توجه به شاخص‌ها پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی داشته باشد، امکان اجرایی شدن را پیدا می‌کنند.

دکتر ابراهیم شکرانی دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در پاسخ به سوالی درباره جزئیات دستور جلسه گفت: اولین جلسه‌ای بود که در دولت چهاردهم تشکیل شد. تاکنون ۴۷ مصوبه این ستاد داشته که مصوبات را پیگیری می‌کنیم. نحوه اجرایی شدنشان و نظارت بر اجرا را اینها را ستاد پیگیری می‌کند.

وی توضیح داد: جمع‌بندی این جلسه این بود که اصل پیوست نگاری فرهنگی و اجتماعی، که شامل تجمیع چهار پیوست در حوزه‌های فرهنگی، خانواده، زنان و اجتماعی است، پذیرفته شد. اما نحوه اجرایی‌سازی که در آیین‌نامه آمده بود، نیاز به اصلاح دارد و در جلسات آینده بررسی خواهد شد.

دکتر شکرانی در پاسخ به سوالی درباره زمان برگزاری جلسات گفت: با توجه به زمان کم جلسه مقرر شد که تکرار جلسات بیشتر باشد، یعنی به عبارتی شاید ما هر فصلی حداقل دو جلسه را داشته باشیم.

دکمه بازگشت به بالا