علمی و پزشکیکسب و کار استانها

بهترین سیستم تهویه سرویس بهداشتی، حمام و دستشویی برای منزل و اداره

برای طراحی سیستم تهویه دستشویی چه پارامترهایی را باید در نظر گرفت ؟ مکان های سرپوشیده که مدام در معرض آب و رطوبت قرار دارند محیطی برای تجمع آلودگی، بخار، باکتری، کپک و … فراهم می کنند و در صورت عدم رعایت نظافت و تهویه مناسب ممکن است منجر به ایجاد بیماری گردند. از این رو تهویه مناسب یک امر بسیار ضروری برای این مکان هاست زیرا کیفیت هوا را بالا برده و رطوبت، بخار و بوی نامطبوع را خارج می نماید. اگر از سیستم تهویه سرویس بهداشتی مناسب  بهره نبرید؛ همواره بر روی شیشه درب یا پنجره آن بخار می نشیند.

 به علت ماندگاری رطوبت ممکن است بر روی سقف آن، باکتری و کپک رشد کند. علاوه بر آن بوی ناخوشایندی که گاهی اوقات از حمام و دستشویی حس می شود، ناشی از یک سیستم تهویه ضعیف است. تهویه سرویس بهداشتی از مهم ترین بخش های سیستم های تهویه در ورزشگاه ها، سالن ها کنفرانس، مساجد و … می باشد. بوی نامطبوع و هوای آلوده در دستشویی ها منجر به بیماری و همچنین آزار افراد می شود. اصول و استانداردهای طراحی سیستم تهویه دستشویی چیست؟ طی این مقاله به بررسی علمی ظوابط تهویه سرویس بهداشتی پرداخته شده و تا انتهای آن با تهویه نظری همراه باشید.

راه های ایجاد سیستم تهویه سرویس بهداشتی، حمام و دستشویی

برخی از ساده، کم هزینه و پر بازده ترین شیوه های تهویه هوا در سرویس بهداشتی برای شما عزیزان به تفکیک موضوعیت مورد بررسی قرار گرفته است.

نصب پنجره

نصب پنجره یکی از بهترین روش های تهویه هوای حمام و سرویس بهداشتی محسوب می شود. با استفاده از پنجره هوای تازه وارد این مکان ها می شود و بخارها و بوی نامطبوع به بیرون از ساختمان هدایت می شوند. شما به راحتی می توانید پنجره را باز بگذارید و اجازه دهید هوای تازه وارد حمام و یا توالت شود. با این کار یک تهویه طبیعی صورت گرفته و هوای تازه در این فضاها به جریان می افتد.

نصب تهویه سرویس بهداشتی

یکی از بخش های ضروری تأسیسات ساختمان مربوط به انواع سیستم تهویه حمام و سرویس بهداشتی است. در واقع مهندسین هنگام طراحی تأسیسات ساختمان باید مکان مشخصی نیز به منظور عبور کانال های تهویه هوا برای مکان های بهداشتی در نظر بگیرند. وظیفه سیستم های تهویه این است که مدام هوای مطبوع را در فضای حمام و دستشویی به جریان بیندازند. این سیستم ها بخارهای ناشی از آب داغ و هر گونه بو را از فضا خارج می کنند و با خشک کردن مکان مورد نظر، از رشد کپک و باکتری جلوگیری می نمایند.

از جمله سیستم های تهویه که برای مکان های بهداشتی مناسب هستند می توان به موارد زیر اشاره نمود:

هواکش یا تهویه سرویس بهداشتی

هواکش از جمله رایج ترین و پر مصرف ترین وسیله برای خارج نمودن بوی نامطبوع از حمام و دستشویی است. این وسیله کاربردی را می توان در سقف یا بر روی دیوار نصب نمود. هواکش ها با خارج نمودن بخار، هوای مکان های بهداشتی را خشک کرده و مانع از رشد باکتری در آن ها می شوند. هنگام نصب هواکش در بیرون از ساختمان برای آن درپوش کلاهک دار قرار دهید.

علاوه بر آن نصب یک زمان سنج بر روی هواکش می تواند آسایش و راحتی را برای شما به ارمغان آورد و هنگامی که فراموش می کنید هواکش را خاموش یا روشن کنید، به صورت خودکار این فرآیند را طبق زمان بندی مشخص انجام می دهد. این نکته را به ذهن بسپارید که در انتخاب هواکش به میزان تولید سر و صدای آن توجه کنید زیرا یک هواکش باکیفیت، بدون سر و صدا هوای نامطبوع را به بیرون ساختمان هدایت می کند و آرامش را به ساکنین هدیه می نماید.

سیستم داکتی برای تهویه سرویس بهداشتی

داکت به مسیرهایی گفته می شود که لوله های تأسیساتی از آنجا عبور کرده و تا سقف ادامه دارند. تهویه هوای مکان های بهداشتی را می توان توسط سیستم تهویه داکتی انجام داد. با استفاده از این سیستم ها بخار هوا و بوهای نامطبوع وارد داکت شده و از طریق آن به خارج از ساختمان هدایت می گردند.

سیستم گرمایش از کف

سیستم گرمایش از کف همانطور که از نامش پیداست گرما را از کف به داخل ساختمان هدایت می کند. این سیستم ها یکی از مقرون بصرفه ترین سیستم های گرمایشی هستند که هیچ گونه فضای اضافی در حمام و سرویس بهداشتی اشغال نمی کنند و در واقع در زیر کف این مکان ها به صورت لوله های آب گرم تعبیه شده اند. با نصب این سیستم ها هیچ نگرانی از وجود آلودگی ناشی از تجمع نم و رطوبت در حمام وجود نخواهد داشت و همواره حمام شما خشک و عاری از باکتری خواهد بود.

نصب حوله خشک کن

حوله خشک کن از جمله تجهیزاتی است که در حمام های امروزی تعبیه می شود. این تجهیزات نوعی سیستم گرمایشی هستند که نه تنها فضای حمام را گرم نموده بلکه منجر به خشک شدن نم و رطوبت آن نیز می شوند. حوله خشک کن ها در انواع مختلف به بازار عرضه می شوند و هر کدام دارای زیبایی خاص خود هستند. در واقع می توان گفت حوله خشک کن ها همان رادیاتورهای مخصوص حمام هستند که در انواع رادیاتور حوله خشک کن شیشه ای، استیل و آلومینیومی تولید می شوند. شما می توانید با توجه به دکوراسیون حمام خود نسبت به انتخاب هر کدام از این رادیاتورها اقدام نمائید.

الزامات طراحی سیستم تهویه در سرویس های بهداشتی

  • در هر فوت مکعب نیاز به ۰٫۲CFM هوای تازه می باشد که در سیستم متریک به ازای یک متر مکعب نیاز به ۷۰CFM هوای تازه می باشد.
  • در هر ساعت نیاز به ۱۰ بار تخلیه هوا می باشد.
  • به ازای هر دستشویی و لگن به ۱۰۰CFM هوای تازه نیاز است

نکات مهم در طراحی سیستم تهویه دستشویی

۱- برای سرویس های بهداشتی با تجهیزات زیاد ( مانند مساجد، دانشگاه ها، سالن های کنفرانس و …) وجود ۷۵CFM به ازای هر آبریزگاه یا توالت ضروری است.

۲- در سرویس های بهداشتی  ارتفاع سقف بیش از ۳٫۵ متر است ، در هر ساعت نیاز به ۱۰ بار تخلیه هوا است.

۳-در سرویس های بهداشتی با ارتفاع ۳٫۵ متر و یا کمتر در هر ساعت نیاز به دو بار تخلیه هوا می باشد.

۴-اگر در طراحی سرویس های بهداشتی ۱۰۰CFM مد نظر قرار گیرد، تمام سه استاندارد آمریکایی برآورده خواهد شد.

هم چنین نیاز است که ۱۰ بار در هر ساعت تخلیه هوای دستشویی انجام گیرد.

استعلام قیمت و خرید تهویه سرویس بهداشتی از تهویه نظری

تهویه نظری، تولید کننده انواع کانال سازی و دریچه هوا شامل تولید انواع دریچه بازدید کولر، دریچه توزیع هوا، دریچه های کنترل و هدایت هوا، کانال سازی (کانال سازی)، دریچه زیر فن کویل، دریچه خورشیدی، دمپر کانال موتوری، جت نازل، دمپر ضد آتش فیوزی، دریچه ضد انفجار، دمپر کانالی صنعتی، دریچه سقفی گرد تخت آلومینیومی، دریچه هوای رفت اتاق عمل، دریچه کولری، دریچه تایل آرمسترانگ، لوور پادری، دریچه هوای تازه (باران گیر), دریچه خطی، کلاهک دودکش، هود صنعتی، کانال سازی صنعتی , تولید دریچه هوا در تهران, دريچه بازديد تاسیسات، دریچه سقفی چهارگوش كلاف دور باز آلومینیومی است. با برقراری ارتباط امکان بهره مندی از مشاوره رایگان و تهیه مناسب ترین تهویه سرویس بهداشتی را خواهید داشت.

سوالات متداول

در این بخش به سوالات احتمالی شما در خصوص تهویه سرویس بهداشتی پاسخ خواهیم داد.

تهویه سرویس بهداشتی رو از کی بخرم؟

شرکت تهویه نظری با ارائه بهترین تجهیزات تهویه سرویس بهداشتی جهت ارائه مشاوره خرید و استعلام قیمت در اختیار شما عزیزان است.

دکمه بازگشت به بالا