روش شستن سینی مسی چگونه است؟

تمیز کردن ظروف مسی با ۵ روش کاربردی
خرید سینی مسی و سایر ظروف مسی از جمله ظروفی هستند که از قدیم در میان آشپزهای ایرانی طرفدار داشتهاند. اما امروزه سختیهای تمیز کردن این ظروف باعث شده آها تا حدودی کمتر استفاده شوند. دراین مقاله با ما همراه باشید تا روشهای تمیز کردن ظروف مسی را به شما آموزش دهیم.
مس یکی از بهترین فلزهایی است که در قدیم از آن برای ساخت آثار هنری، سکههای قدیمی نادر و برخی زنجیرها استفاده میکردند. مس درواقع قدیمیترین فلزی است که مردم نزدیک به ۱۰ هزار سال پیش از آن بهره میبردند. مصریان باستان، ابزارهایی مثل ظرف آب، آینههای دستی و بسیاری از وسایل کاربردی را از مس میساختند.
این فلز در جهان مدرن امروز نیز کاربردها و مزایای فراوانی دارد. ترکیب منحصربهفرد این فلز باعث شده که بهترین عملکرد را در انتقال جریان برق داشته باشد. برنج و برنز از آلیاژهایی هستند که از این فلز کاربردی تهیه میشوند.
آشپزها در سراسر جهان، ارزش زیادی برای ظروف مسی قائل هستند؛ چراکه این ظرفها، بالاترین میزان انتقال حرارت را در میان سایر ظروف دارند. علاوهبراین، گرمای یکنواخت این ظرفها به پخت بهتر و یکدست غذا کمک میکند. مطالعات جدید نشان دادهاند که مس دارای مواد ضدمیکروبی است که در برخورد با میکروبها، آنها را ازبین میبرد. این ویژگی، یکی دیگر از مزایای آشپزی با این نوع ظرفها است.
اما حفظ درخشش و تمیز کردن ظروف مسی با استفاده از روشهای قدیمی میتواند کار دشوار و طاقتفرسایی باشد. خوشبختانه میتوان با چند روش خانگی، درخشش را به ظرفهای مسی بازگرداند. با ما همراه شوید تا از این روش ها آگاه شوید. در انتها نیز قیمت سینی مسی گرد 1401 را آورده ایم تا با توجه به بودجه خود انتخاب کنید.
تمیز کردن ظروف مسی با روشهای خانگی
روش اول: ترکیب سرکه، نمک و آرد
خمیر تهیهشده از ترکیب سرکه، نمک و آرد یکی از بهترین روشها برای تمیز کردن ظروف مسی و سفید کردن آنها بهشمار میرود. نمک موجود در این ترکیب به خاصیت اسیدی سرکه کمک میکند تا از سطح زنگزدهی ظرف عبور کند. نمک نیز بهعنوان عاملی ساینده عمل میکند. اما عنصر جادویی این ترکیب، همان آرد است که تأثیر سایندگی را ایجاد میکند و درنهایت، درخشش را به ظروف مسی بازمیگرداند. برای استفاده از این روش به نمک، آرد، سرکه و حوله یا دستمال آشپزخانه نیاز دارید.
- کمی آرد را در یک ظرف بریزید.
- به همان اندازه، نمک اضافه کنید.
- سرکه را تا اندازهای اضافه کنید که خمیری روان ایجاد شود.
- مواد را خیلی خوب با هم ترکیب کنید.
- سطح ظرف مسی را با استفاده از یک قلممو به خمیر آغشته کنید.
- اجازه دهید که ظرف بهمدت 30 دقیقه به همان حالت باقی بماند.
- با استفاده از یک حوله، خمیرها را از روی ظرف مسی پاک کنید تا تمامی لکههای آن ازبین برود و درخشش قبلی روی سطح ظرف ظاهر شود.
روش دوم: لیمو و نمک
لیمو یکی از موادی است که تقریبا در تمامی روشهای شستوشو و لکهبری کاربرد دارد. میتوان گفت که ترکیب لیمو و نمک میتواند هر لکهی تیره و کدری را پاک کند. ماهیت اسیدی لیمو در ترکیب با نمک میتواند از خوردگی سطوح عبور کند و لکههای ظروف را ازبین ببرد. برای استفاده از این روش به لیمو، نمک و حوله نیاز دارید.
- لیمو را نصف کنید و آن را در ظرف نمک فرو کنید تا سطح آن کاملا با نمک پوشیده شود.
- لیموی آغشته به نمک را روی سطح مسی بکشید تا فلز درخشان زیر آن ظاهر شود.
- فراموش نکنید که لیمو حتما باید به نمک آغشته باشد. پس حتما تکهی لیمو را بار دیگر در ظرف نمک بغلتانید و سپس آن را روی بخشهای دیگر ظرف بکشید.
- این کار را تکرار کنید تا تمام سطح ظرف مسی شما از سیاهی پاک شود.
- پس از پاک شدن تمامی لکهها، سطح مسی را با حوله پاک کنید.
- سپس این کار را با یک حولهی خشک تکرار کنید تا ظرف شما درخشان شود.
روش سوم: سرکه و جوش شیرین
اگر آرد ندارید، میتوانید تنها با ترکیب جوش شیرین و سرکه، ظرف مسی خود را تمیز کنید. فقط کافیست خمیری از سرکه و جوش شیرین را روی ظرف مسی بکشید. برای این کار تنها به سرکه، جوش شیرین و حوله یا دستمال نیاز دارید. (میتوانید بهجای جوش شیرین از نمک استفاده کنید.
- کمی جوش شیرین را در ظرفی بریزید.
- به همان میزان سرکه اضافه کنید.
- مواد را خوب مخلوط کنید تا حبابها ازبین بروند.
- خمیر آمادهشده را با یک قلممو روی ظرف بکشید تا سطح آن کاملا پوشیده شود.
- اجازه دهید که این خمیر بهمدت 30 دقیقه روی ظرف بماند.
- با حولهای تمیز، خمیر خشکشده را از روی ظرف پاک کنید.
- با همان حوله، تمامی سطح مسی را تمیز کنید تا درخشش فلز روی ظرف نمایان شود.
روش چهارم: سس گوجهفرنگی
شاید تصور کنید که استفاده از سس گوجهفرنگی برای تمیز کردن ظروف مسی چندان کارساز نباشد، اما اینطور نیست. نمک و سرکهی موجود در سس گوجه به لکهزدایی ظروف مسی کمک میکند. همچنین میتوانید با موم عسل و روغن زیتون، پولیشی طبیعی تهیه کنید تا درخشش ظرف مسی شما حفظ شود. این روش برای پولیش سطوح چوبی نیز کاربرد دارد. در این روش به سس گوجه، روغن زیتون (یک قاشق غذاخوری)، موم زنبور عسل (یک قاشق چایخوری) و حوله یا دستمال آشپزخانه نیاز دارید.
- سطح ظرف مسی را کاملا با سس گوجه بپوشانید.
- اجازه دهید که سس گوجه بهمدت یک ساعت روی ظرف بماند تا تأثیر خود را اعمال کند.
- سپس با دستمالی تمیز، سس گوجه را از روی ظرف پاک کنید.
- یک قاشق غذاخوری از روغن زیتون را با یک قاشق غذاخوری از موم زنبور عسل ترکیب کنید و خیلی خوب، هم بزنید.
- میتوانید موم را در مایکروفر یا روی اجاق قرار دهید تا نرم شود.
- فراموش نکنید که موم بهسرعت سفت میشود؛ پس هرچه سریعتر روغن زیتون را به آن اضافه کنید.
- سپس سطح ظرف را کاملا با این ترکیب بپوشانید.
- میتوانید این کار را با یک قلممو یا پارچهی کتان انجام دهید. این کار را تا جایی تکرار کنید که درخشش به ظرف مسی شما بازگردد.
روش پنجم: جوش شیرین و لیمو
ترکیب لیمو و جوش شیرین نیز در تمیز کردن ظروف مسی مؤثر است. جوش شیرین بهعنوان یک عامل ساینده عمل و به خاصیت اسیدی لیمو کمک میکند تا به سطح ظرف مسی نفوذ کند. برای استفاده از این روش به لیمو، جوش شیرین و حوله یا دستمال آشپزخانه نیاز دارید.
- کمی جوش شیرین را در یک ظرف بریزید.
- آب لیمو را بگیرید و به آن اضافه کنید تا خمیری روان ایجاد شود.
- نگران گاز و حبابها نباشید و دو ماده را خیلی خوب با هم ترکیب کنید.
- خمیر را با یک قلممو، روی سطح مسی بکشید.
- اجازه دهید که خمیر بهمدت 30 دقیقه روی ظرف بماند. برای تأثیر بهتر میتوانید پس از چند دقیقه، خمیر بیشتری را روی ظرف بکشید.
- سپس با دستمالی تمیز، خمیر خشکشده را از روی ظرف پاک کنید.
چند نکتهی مهم
- میتوانید بهجای نمک یا جوش شیرین در ترکیب با لیمو یا سرکه، از کرم تارتار استفاده کنید.
- رطوبت بیشازاندازه باعث سیاهشدن ظروف مسی میشود.
- این روشهای تمیز کردن ظروف مسی را میتوان برای پاکسازی آلیاژهای دیگر مس، مثل برنز و برنج نیز استفاده کرد.
- لوازم زینتی مسی که با لاک الکل مخصوص پوشیده شدهاند، بهسادگی با مایع ظرفشویی تمیز میشوند.
- اگر ظروف مسی را با دستمال آشپزخانه و مقداری روغن گیاهی پولیش کنید، از سیاهشدن ظروف مسی در درازمدت جلوگیری میکنید.
محلول خاص تمیز کننده ظروف مسی با اثر 5 دقیقه ای
امروزه مراجعه مردم به بازار مس به دلیل آشنایی مردم با خواص ظروف مسی برای سلامتی بدن و اعصاب استفاده از این نوع ظروف بیشتر شده است. پس دانستن نکاتی در مورد نگهداری و تمیز کردن آن نیز بیشتر نیاز خواهد شد. برای همین در این بخش از نکات خانه داری به معرفی روشی سریع و عالی برای برق انداختن و تمیز کردن ظروف مسی پرداخته شده است.
بهترین روش تمیز کردن ظروف مسی با مواد طبیعی در 5 دقیقه
برای براق شدن ظرف های پرکاربرد و البته پرخاصیت آشپزخانه یک ترکیب طبیعی به شما معرفی خواهیم کرد، این تمیزکننده ظروف مسی در چند دقیقه اثرگذاری خود را نشان می دهد.
مواد لازم:
- نمک که دانه درشت آن توصیه می شود
- سرکه سفید
- پاک کننده ملایم مثل مایع ظرفشویی
- اسفنج
روش انجام مراحل تمیز کردن ظروف مسی
- ابتدا روی سطح ظرف مسی مقداری نمک بپاشید به طوریکه به خوبی سطح ظرف مورد نظر به نمک آغشته شود.
- بعد از نمک نوبت سرکه است ، سرکه سفید را روی ظرف ریخته و صبر کنید.
- بعد از آنکه کمی صبر کردید حالا دوباره روی سطح ظرف نمک بریزید.
- در این مرحله بعد از نمک پاشی مجدد روی ظرف روی اسفنج تان سرکه بریزید و قسمت های مختلف ظرف مسی تان را با اسفنج با دقت و به خوبی بشویید تا زنگارها از بین رود.
- پس از انجام این روش ها ظرف مسی را کاملا با یک پاک کننده ملایم مثل مایع ظرف شویی بشویید تا بوی نامطبوع سرکه از روی آن رفع شود.
بهترین روش شستن ظروف مسی و ۲ روش سفید کردن آن
یکی از ویژگی های ظروف مسی این است که: بعد از مدتی استفاده کم کم سیاه می شوند و نیاز به قلع اندود شدن پیدا می کنند. اما اگر با طریقه صحیح شستن ظروف مسی آشنا باشید کمک می کند دیرتر سیاه شوند و البته بهتر تمیز شوند. با من همراه باشید تا با بهترین و ساده ترین روش تمیز کردن ظرف مسی و ۲ روش عالی برای سفید کردن ظرف مسی آشنا شویم.
در مورد ظروف مسی بیشتر بدانیم
ظروف مسی در قدیم یکی از پرکاربردترین ظروف بود. چرا که علاوه بر اینکه مس قیمت ارزانی داشت مردم بر این باور بودند که: استفاده از این ظروف برای بدن مفید میباشد. اما امروز مصرف آنها هم به دلیل قیمت بالای آن کم شده اما ظرف مسی یکی از سالم ترین ظروف برای آشپزی است و از جمله از خواص ظروف مسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش درد مفاصل؛
- جلوگیری از کسالت و بی حوصلگی؛
- انرژی زا؛
- مس به جذب آهن کمک میکند.
- مس به عملکرد مغز و اعصاب کمک می کند.
البته فواید ظروف مسی بسیار ذکر شده که از حوصله این بحث خارج هست و ما در اینجا به آن نمیپردازیم. تنها خواستیم اشاره کوچکی کرده باشیم. امروزه نظرات متفاوتی در مورد استفاده کردن یا نکردن از ظروف مسی وجود دارد. که مخالفان استفاده از ظروف مسی بر این باورند که: در هنگام پخت غذا با این ظروف یون مس زیادی آزاد میشود؛ که برای بدن مضر هست. مصرف بیش از حد مس باعث ایجاد مصمومیت، تهوع و سرگیجه میشود. البته اگر ظرف مس قلع اندود شده باشد، به هیچ وجه مس زیاد وارد غذا نمی شود.
درست است که نظرها باهم خیلی تفاوت دارند. اما آنچه مشترک است این است که: ظروف مسی از ظروف تفلون و آلومینیومی خیلی بهتر هستند. همانطور که گفتم اگر مس قلع اندود شده باشد و درست استفاده شود و درشست و شویی آن دقت شود، دیگر مس اضافی وارد بدن نخواهد شد و استفاده از این ظروف بهترین انتخاب است.
بهترین روش شستن ظرف مسی برای جلوگیری از سیاه شدن آنها
۱- استفاده از سیم ظرفشویی، برای تمیز کردن ظروف مسی توصیه نمیشود. چرا که باعث از بین رفتن قلع روی سطح بیرونی این ظروف شده و یون مس زیادی در غذا آزاد میشود.
۲- برای شستن ظروف مسی، از یک اسکاچ نرم یا با درجه زبری کم استفاده کنید.
۳- برای شستن ظروف مسی نباید از مایع ظرف شویی استفاده کنید. چون باعث سیاه شدن آنها می شود. توصیه میشود؛ برای شست و شو ظرف مسی از پودر لباسشویی استفاده کنید.
۴- همچنین برای تمیز کردن و شستن ظروف مسی از رب گوجه یا سس گوجه هم میتوانید استفاده کنید. البته سس گوجه چون حاوی سرکه هم هست بهتر از رب گوجه اثر می کند.
کمی سس یا رب گوجه را روی ابر یا تیکهای از پارچه نرم بریزید و با آن روی ظرف مسی بکشید و بعد از چند دقیقه ظرف را آب بکشید. اگر همیشه ظروف مسی را با رب بشویید هیچ وقت سیاه نمی شوند.
سفید کردن ظرف مسی سیاه شده و جرم گرفته
۱- استفاده از سس یا رب گوجه برای سفید کردن ظرف مسی
رب گوجه علاوه بر اینکه برای تمیز کردن ظروف مسی استفاده می شود. برای از بین بردن سیاهی ظروف مسی هم کاربرد دارد. خاصیت اسیدی رب گوجه موجب تمیز و سفید شدن ظروف مسی می شود. برای همین توصیه می شود بعد از هر چند بار شستن معمولی ظروف مسی با پودر لباسشویی، یکبار آن را با رب گوجه یا سس گوجه تمیز کنید.
روش کار:
رب گوجه یا سس گوجه را روی سطح داخلی و بیرونی ظرف بمالید. و روی آن کمی نمک بپاشید.
۱۰ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید. بعد با یک اسکاچ زبر روی سطح ظرف مسی بکشید تا تمام سیاهی های آن برود و بعد ظرف رابا آب گرم بشویید.
۲- سرکه و نمک برای تمیز کردن سیاهی ظرف مسی
روش دیگر برای سفید کردن ظروف مسی استفاده از سرکه و نمک و آبلیمو (دلخواه) است.
روش کار:
یک قاشق غذاخوری نمک و یک چهارم فنجان سرکه و دو قاشق غذا خوری آبلیمو را باهم مخلوط کنید و بهم بزنید. (می توانید آبلیمو را حذف کنید. اما آبلیمو اثر این مخلوط برای سفید کردن ظرف مسی را بیشتر می کند.) این ترکیب را با کمک اسکاچ در داخل و پشت ظرف پخش کنید بعد از ۲ دقیقه با یک اسکاچ زبر (نه سیمی! ) ظرف مسی را بشویید. در آخر آن را آب بکشید.