اسید اسکوربیک با بدن شما چه می کند؟

7 دلیل که وجود اسید اسکوربیک برای بدن شما ضروری است

اسید اسکوربیک یا همان ویتامین C یک ویتامین ضروری است، به این معنی که بدن شما نمی تواند آن را تولید کند. با این حال، نقش های بسیاری دارد و با مزایای سلامتی چشمگیر مرتبط است. اسید اسکوربیک محلول در آب است و در بسیاری از میوه ها و سبزیجات از جمله پرتقال، توت فرنگی، کیوی، فلفل دلمه ای، کلم بروکلی، کلم پیچ و اسفناج یافت می شود. مصرف روزانه توصیه شده برای ویتامین C برای زنان 75 میلی گرم و برای مردان 90 میلی گرم است. در حالی که معمولاً توصیه می شود ویتامین C دریافتی خود را از غذاها دریافت کنید، بسیاری از مردم برای رفع نیازهای خود به خرید آسکوربیک اسید و مکمل ها روی می آورند. در اینجا 7 مزیت علمی اثبات شده مصرف اسید اسکوربیک (ویتامین C) آورده شده است.

بدن

1) اسید اسکوربیک می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهد

متخصصان basf.com معتقدند اسید اسکوربیک یک آنتی اکسیدان قوی است که می تواند دفاع طبیعی بدن شما را تقویت کند. آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که سیستم ایمنی را تقویت می کنند. آنها این کار را با محافظت از سلول ها در برابر مولکول های مضر به نام رادیکال های آزاد انجام می دهند.

هنگامی که رادیکال های آزاد تجمع می یابند، می توانند حالتی به نام استرس اکسیداتیو را ایجاد کنند که با بسیاری از بیماری های مزمن مرتبط است. مطالعات نشان می دهد که مصرف بیشتر ویتامین C می تواند سطح آنتی اکسیدان خون شما را تا 30 درصد افزایش دهد. این به دفاع طبیعی بدن کمک می کند تا با التهاب مبارزه کند.

2) اسید اسکوربیک می تواند به کنترل فشار خون بالا کمک کند

تقریباً یک سوم بزرگسالان فشار خون بالا دارند. فشار خون بالا شما را در معرض خطر بیماری قلبی قرار می دهد که علت اصلی مرگ در سراسر جهان است. مطالعات نشان داده است که اسید اسکوربیک می تواند به کاهش فشار خون در افراد مبتلا و بدون فشار خون کمک کند. یک مطالعه نشان می دهد که مصرف مکمل ویتامین C به شل شدن رگ‌های خونی که خون را از قلب حمل می‌کنند و همچنین به کاهش سطح فشار خون کمک می‌کند.

3) اسید اسکوربیک می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد

بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. عوامل زیادی خطر بیماری قلبی را افزایش می دهند، از جمله فشار خون بالا، سطح تری گلیسیرید بالا یا کلسترول بد (LDL) و سطوح پایین کلسترول HDL (خوب). اسید اسکوربیک می تواند به کاهش این عوامل خطر کمک کرده و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

به عنوان مثال، تجزیه و تحلیل 9 مطالعه با مجموع 293172 شرکت‌کننده نشان داد که پس از 10 سال، افرادی که حداقل 700 میلی‌گرم اسید اسکوربیک در روز مصرف می‌کنند، 25 درصد کمتر از افرادی که مکمل اسید اسکوربیک مصرف می‌کنند، در معرض ابتلا به بیماری قلبی هستند. جالب توجه است، تجزیه و تحلیل دیگری از 15 مطالعه نشان داد که مصرف ویتامین C از غذاها – نه مکمل ها – با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.

4) اسید اسکوربیک می تواند سطح اسید اوریک خون را کاهش دهد و به جلوگیری از حملات نقرس کمک کند

نقرس نوعی آرتریت است که تقریباً 4 درصد از بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می دهد. این بیماری فوق العاده دردناک است و شامل التهاب مفاصل، به ویژه مفاصل انگشتان بزرگ پا است. افراد مبتلا به نقرس، تورم و حملات ناگهانی و شدید درد را تجربه می کنند. علائم نقرس زمانی ظاهر می شود که اسید اوریک بیش از حد در خون وجود داشته باشد. اسید اوریک یک ماده زائد است که توسط بدن تولید می شود. در سطوح بالا، می تواند متبلور شده و در مفاصل رسوب کند.

جالب توجه است، چندین مطالعه نشان داده اند که اسید اسکوربیک می تواند به کاهش اسید اوریک در خون کمک کند و در نتیجه از حملات نقرس محافظت کند. به عنوان مثال، یک مطالعه بر روی 1387 مرد نشان داد که کسانی که بیشترین ویتامین C را مصرف می‌کنند، سطح اسید اوریک خونشان به میزان قابل‌توجهی کمتر از کسانی است که کمترین مصرف را داشتند.

5) اسید اسکوربیک به جلوگیری از کمبود آهن کمک می کند

آهن یک ماده مغذی مهم است که عملکردهای مختلفی در بدن دارد. برای ساخت گلبول های قرمز خون و انتقال اکسیژن در سراسر بدن ضروری است. مکمل های ویتامین C می توانند به بهبود جذب آهن از  طریق رژیم غذایی کمک کنند. اسید اسکوربیک به تبدیل آهنی که جذب ضعیفی دارد، مانند منابع گیاهی آهن، به شکلی که جذب آن آسان‌تر است، کمک می‌کند. این به ویژه برای افرادی که رژیم غذایی بدون گوشت دارند مفید است، زیرا گوشت منبع اصلی آهن است. در واقع، تنها مصرف 100 میلی گرم اسید اسکوربیک می تواند جذب آهن را تا 67 درصد بهبود بخشد. در نتیجه، اسید اسکوربیک می تواند به کاهش خطر کم خونی در افراد مستعد کمبود آهن کمک کند.

6) اسید اسکوربیک ایمنی را تقویت می کند

یکی از دلایل اصلی مصرف اسید اسکوربیک برای افراد تقویت سیستم ایمنی است، زیرا اسید اسکوربیک در بسیاری از قسمت های سیستم ایمنی بدن نقش دارد. اول، اسید اسکوربیک به تولید گلبول‌های سفید معروف به لنفوسیت‌ها و فاگوسیت‌ها و در نتیجه به محافظت از بدن در برابر عفونت کمک می‌کند.

دوم، اسید اسکوربیک به این گلبول‌های سفید کمک می‌کند تا عملکرد مؤثرتری داشته باشند و در عین حال از آسیب مولکول‌های بالقوه مضر مانند رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. سوم، اسید اسکوربیک بخشی ضروری از سیستم دفاعی پوست است. این به طور فعال به پوست منتقل می شود، جایی که می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کند و به تقویت موانع پوست کمک کند. مطالعات همچنین نشان داده اند که مصرف اسید اسکوربیک می تواند زمان بهبود زخم را کوتاه کند.

7) با افزایش سن از حافظه و فکر شما محافظت می کند

 زوال عقل اصطلاح گسترده ای است که برای توصیف علائم ضعف تفکر و حافظه استفاده می شود. این بیماری بیش از 35 میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده و معمولاً در بین افراد مسن رخ می دهد. مطالعات نشان می دهد که استرس اکسیداتیو و التهاب در نزدیکی مغز، ستون فقرات و اعصاب (که در مجموع به عنوان سیستم عصبی مرکزی شناخته می شوند) می توانند خطر زوال عقل را افزایش دهند.

اسید اسکوربیک یک آنتی اکسیدان قوی است. سطوح پایین این ویتامین با اختلال در توانایی تفکر و به خاطر سپردن مرتبط است. همچنین چندین مطالعه نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل ممکن است سطوح ویتامین C کمتری داشته باشند.علاوه بر این، نشان داده شده است که مصرف بالای اسید اسکوربیک از غذا یا مکمل‌ها با افزایش سن، اثر محافظتی بر تفکر و حافظه دارد.

اسید اسکوربیک نام دیگر کدام ویتامین است؟

در رابطه با کاربرد اسید آسکوربیک، ویتامین سی یک ویتامین اساسی برای بدن می باشد اما بدن قادر به تولید نیست. ویتامین C برای رشد، توسعه و ترمیم کلیه بافت های بدن ضروری است. این ویتامین در بسیاری از قسمت های بدن از جمله تشکیل کلاژن، جذب آهن، سیستم ایمنی بدن، بهبود زخم و حفظ غضروف، استخوان ها و دندان ها نقش دارد. اسید آسکوربیک ویتامین C نیست چون ویتامین ها ترکیبات مولکولی فردی نیستند، مجتمع های بیولوژیکی می باشند و تداخلات بیوشیمیایی چند مرحله ای هستند که عملکردشون به تعدادی از متغیرهای دیگر هم وابسته است.

ویتامین ها از مواد مغذی، آنزیم ها، کوآنزیم ها، آنتی اکسیدان ها و فعال کننده مواد معدنی موجود در آن تشکیل شده است. و باتوجه به کاربرد اسید آسکوربیک، فعالیت ویتامین فقط در شرایطی انجام می شود که تمام شرایط محیطی آن مهیا باشد. ویتامین سی به تنهایی نمی تواند نقش خود را ایفا کند و نیاز به پلی فنول هایی محلول در آب که به نام فلاونوئیدها شناخته شده اند دارد.

کاربرد اسید آسکوربیک یا ویتامین C بسیار است که در انواع مختلف میوه ها و سبزیجات یافت می شوند. اسید اسکوربیک که به غذای فرآوری شده اضافه می شود، فقط اسید اسکوربیک است و از کلیه فاکتورهای دیگر ویتامین C عاری می باشد. اشکال طبیعی ویتامین سی در بدن به مدت طولانی تری نسبت به اشکال مصنوعی آن باقی می مانند. اسید اسوربیک نیمه عمر کوتاه تری دارد و حدود دو ساعت در بدن به شکل فعال و موثر خود باقی می ماند، در حالی که ویتامین سی که از طریق مواد غذایی دریافت می کنیم مدت طولانی تری در بدن می ماند.

نتیجه گیری

اسید اسکوربیک (ویتامین C) یک ویتامین محلول در آب است که باید از رژیم غذایی یا مکمل ها دریافت شود. همچنین با بسیاری از مزایای سلامتی چشمگیر مانند افزایش سطح آنتی اکسیدان، کاهش فشار خون، محافظت در برابر حملات نقرس، بهبود جذب آهن، تقویت ایمنی، کاهش خطر بیماری قلبی و زوال عقل مرتبط است.

منبع : chemdirect.com

دکمه بازگشت به بالا