آموزش HTML اصول پایه ای و تکنیک های کاربردی برای طراحی وب سایت
آموزش HTML و CSS و JavaScript
بطور خلاصه در بحث مبانی طراحی وب سایت این سه اصطلاح پر کاربرد عبارتند از:
آموزش HTML: حال بیایید هر کدام را به صورت جداگانه بررسی کنیم و ببینیم چه نقش هایی در یک وبسایت ایفا میکنند و سپس نحوه چگونگی قرارگیری آنها در کنار یکدیگر را توضیح خواهیم داد.
HTML چیست؟
HTML (مخفف عبارت yper ext arkup anguage) یک زبان نشانهگذاری استاندارد برای ایجاد صفحات وب است. یادگیری این زبان بسیار آسان است.
HTML ساختار صفحات وب را تعیین میکند. در واقع میتوان گفت که اسکلت صفحه وب است. به هر وبسایتی که مراجعه کنید، تمام نوشتهها، دکمهها، تصاویر و المانها صفحه به کمک html در صفحه وب قرار گرفتهاند.
در گذشته مقاله کاملی جهت معرفی زبان HTML نوشتهایم. اگر از قبل با این زبان آشنایی ندارید توصیه میکنیم که حتما این مقاله را بخوانید.
حتما بخوانید:
CSS چیست؟
CSS (مخفف عبارت ascading tyle heets) زبانی است جهت استایلدهی به صفحات وب. در واقع CSS تعیین میکند که یک عنصر HTML چگونه باید در صفحه نمایش داده شود. اگر بخواهیم کمی ملموستر توضیح دهیم باید بگوییم که عناصری که به کمک HTML در وبسایت قرار گرفتهاند مانند استخوان بیپوست و بیگوشت هستند! باید کمی به زیبایی آنها هم فکر کنیم. اینجاست که زبان CSS کار خود را آغاز میکند و به المانهای صفحه ظاهری زیبا میبخشد.
بنابراین اگر سایز و رنگ متنها در بخشهای مختلف متفاوت است، دکمهها استایلهای زیبایی دارند، چیندش منوها گاهی افقی و گاهی عمودی است، همه و همه نتیجهی استفاده از css بوده است.
این زبان دستورات گستردهای دارد که در این آموزش سعی میشود تا سطح خوبی از این زبان تدریس شود. CSS حجم کارها را کم میکند و به شما این اجازه را میدهد تا استایل صفحات مختلف را بصورت یکجا و همزمان مدیریت کنید.
در گذشته مقاله جامعی جهت معرفی CSS منتشر کردهایم. اگر از قبل با این زبان آشنایی ندارید توصیه میکنیم که حتما این مقاله را بخوانید.
حتما بخوانید:
یک مثال ساده برای درک بهتر کارایی زبانهای HTML و CSS
اگر مراحل ساخت یک وبسایت را به مراحل ساخت یک ساختمان تشبیه کنیم، با استفاده از زبان HTML میتوان اسکلت و ساختار این ساختمان را ساخت. اما برای اینکه بتوانیم تعیین کنیم رنگ دیوارهای داخلی، نمای ساختمان و… چگونه باشد (استایلدهی) باید از زبان CSS استفاده کنیم.
دوره آموزش رایگان html5 و css3
این آموزش رایگان HTML و CSS را تقدیم میکنیم به کاربران ادمین سایت که بارها درخواست ارائه این آموزش را از ما داشتند. از قسمت درسهای دوره میتوانید به تمامی جلسات این دوره دسترسی داشته باشید. نکات اصلی مباحث HTML و CSS، به زبان ساده بیان شده تا به آسانی قابل درک باشند. همچنین در دو مینی پروژه سعی کردیم کارکرد مباحث را بهتر نمایش دهیم.
توجه: دروس این دوره به صورت متن محور بوده و نکات اصلی را در بر می گیرد چراکه بیان تمام جزییات و نکات در این فرمت نمیگنجد. برای یادگیری صفرتاصد مباحث (سطوح مبتدی، متوسط و پیشرفته) همراه با تمامی نکات و جزییات، ازاستفاده نمایید. گرچه دورههای ویدیویی ادمینسایت رایگان نیستند اما با تعرفههای مناسب در سایت قرار گرفتهاند و باعث شما میشوند و پیشروی گام به گامی آنها، لذت یادگیری را چند برابر میکنند.
سوالات متداول
این دوره مناسب چه افرادی است؟
کسانی که میخواهند طراح و برنامهنویس وب سایت شوند. این دوره قدم اول برای این افراد است.
دوره آموزش رایگان HTML و CSS چند درصد از مباحث را پوشش میدهد؟
این دوره از سطح کاملا صفر و مبتدی شروع میشود و تمام مباحث پایهای در آن گفته میشود. هدف از طراحی این دوره یادگیری سریع و کاربردی زبانهای HTML و CSS است بنابراین ما سعی کردهایم تا فقط مباحث کاربردی را در این دوره آموزش دهیم.
بعد از پایان این دوره آموزشی چه کارهایی میتوانم انجام دهم؟
دانشجویان پس از پایان این دوره قادر هستند تا صفحات وب استانداردی از لحاظ کدنویسی و سئو بسازند.
برای یادگیری سریع و دقیقتر چه کنیم؟
برای آنکه سرعت یادگیری خود را افزایش دهید و موارد را دقیقتر بیاموزید توصیه میکنیم از استفاده کنید. این آموزشها تعرفه مناسبی دارند، پروژه محور و گامبهگام هستند و پشتیبانی کامل مدرس را به همراه دارند.
یادگیری مبانی طراحی وب سایت
هر کسی میتواند کد زدن را یاد بگیرد، درست مثل اینکه هر کسی که میتواند یک زبان جدید را بیاموزد. در حقیقت، برنامه نویسی تا حدودی مانند صحبت کردن به یک زبان خارجی است، به همین دلیل به آنها زبان های برنامه نویسی گفته میشود.
هرکدام قوانین و نحو یا سینتکس (syntax) خاص خود را دارند که باید گام به گام یاد گرفته شود. این قوانین روش هایی است که به کامپیوتر بگویید چه کاری انجام دهند. به طور خاص، در برنامه نویسی وب آنها روشهایی برای گفتن به مرورگرها هستند که چه کاری انجام دهند.
هدف این مطلب این است که مبانی طراحی وب سایت شامل HTML و CSS و یکی از رایج ترین زبان های برنامه نویسی یعنی JavaScript را به زبان ساده به شما آموزش دهیم. اما قبل از شروع، بیایید ببینیم که زبان برنامه نویسی چیست.
زبان برنامه نویسی (Programming language) چیست؟
برنامه نویسی یا کد نویسی مانند حل یک معما است. زبان انگلیسی یا فارسی را در نظر بگیرید. ما از این زبانها برای تبدیل افکار و ایده ها به اعمال و رفتار استفاده میکنیم. در برنامه نویسی، هدف معما دقیقا یکسان است، شما محرک رفتارهای مختلفی هستید و منبع آن رفتار یک انسان نیست بلکه یک کامپیوتر است.
مواردی که ما با استفاده از یک زبان برنامه نویسی به نرم افزار میگوییم میتواند این باشد که یک صفحه وب چگونه به نظر برسد، یا اینکه اگر کاربر انسانی اقدام خاصی انجام دهد چه اتفاقی در صفحه رخ دهد.
برنامه نویسی در توسعه وب
بنابراین، هنگامی که به یک طراح وب هدف نهایی داده میشود مانند ایجاد یک صفحه وب با این هدر، این فونت، این رنگ ها، این تصاویر و اینکه با کلیک کاربر بر روی یک دکمه چه چیزی در صفحه نمایش داده شود، وظیفه طراح وب این است که از آن ایده اصلی استفاده کرده و آن را به اهداف خرد تبدیل کند و سپس این قطعات را به دستورالعملهایی که کامپیوتر میتواند درک کند ترجمه کند.
بطور خلاصه همه این دستورالعمل ها را به ترتیب یا سینتکس صحیح بنویسد.
هر صفحه ای را که بازدید میکنید با دنباله ای از دستورالعمل های جداگانه یکی پس از دیگری ساخته شده است. مرورگر شما (Chrome و Firefox و Safari و غیره) یک بازیگر بزرگ در ترجمه کد به چیزی است که میتوانیم روی صفحه هایمان ببینیم و حتی با آن تعامل برقرار کنیم. بعبارتی کد بدون مرورگر فقط یک فایل متنی است.
HTML و CSS در واقع از لحاظ فنی زبانهای برنامه نویسی نیستند. آنها فقط ساختار صفحه و اطلاعات مربوط به سبک هستند. اما قبل از پرداختن به JavaScript و سایر زبانهای واقعی باید اصول اولیه HTML و CSS را بدانید، زیرا در قسمت فرانت اند هر صفحه وب و اپلیکیشن قرار دارند.
در اوایل دهه ۱۹۹۰، HTML تنها زبان موجود در وب بود. توسعه دهندگان وب مجبور بودند صفحات سایت را با زحمت کدگذاری کنند. از آن زمان چیزهای زیادی تغییر کرده است: اکنون زبان های برنامه نویسی زیادی در دسترس هستند.
HTML چیست
HTML بدون در نظر گرفتن پیچیدگی یک سایت یا تعداد فناوری های درگیر، مهمترین بخش هر صفحه وب است. این یک مهارت اساسی مورد نیاز برای هر فرد در حوزه وب است. HTML نقطه شروع برای هر کسی است که می آموزد چگونه محتوا را برای وب ایجاد کند و خوشبختانه به راحتی قابل یادگیری است.
بگذارید منظور را واضح تر بیان کنم. به مقاله زیر نگاهی بیندازید. اگر از شما بخواهم انواع مطالب موجود در صفحه را علامت گذاری کنید، احتمالا خواهید گفت:
در بالای صفحه هدر یا عنوان کلی وجود دارد، بعد از آن یک زیر عنوان وجود دارد، متن و چند تصویر در پایین متن وجود دارد.
زبانهای نشانه گذاری یا مارک آپ به همان روشی کار میکنند که شما آنها را علامت گذاری کردید، با این تفاوت که برای انجام این کار از کد استفاده میکنند. به طور خاص، این زبان ها از تگ های HTML استفاده میکنند که به عنوان عناصر html نیز شناخته می شوند. این تگها دارای اسامی زیادی هستند مثل ، تگ های پاراگراف، تگهای تصویر، و غیره.
تگ های HTML
هر صفحه وب از مجموعه ای از تگهای HTML تشکیل شده است که نوع خاصی از محتوا را در صفحه نشان میدهد. اصطلاحا هر نوع محتوا در صفحه بسته بندی شده است، یعنی درون تگهای HTML قرار دارد.
به عنوان مثال، کلماتی که اکنون میخوانید بخشی از یک پاراگراف است. اگر من این صفحه وب را از ابتدا کد نویسی میکردم (به جای استفاده از ویرایشگر مخصوص وردپرس)، این پاراگراف را با یک تگ پاراگراف شروع میکردم.
آموزش تگ p در HTML
در HTML پاراگراف ها توسط تگ
نمایش داده میشوند. پاراگراف ها یک بلوک متن مرتبط به هم میباشند و هر پاراگراف از پاراگراف قبلی خود توسط یک خط فاصله جدا میشود و در سطر بعدی نمایش داده میشود.