باردهی درخت پسته و هر آنچه که باید بدانید!
همانگونه که مستحضر هستید، مهمترین هدف باغداران از خرید نهال پسته و کاشت و پرورش آن جهت احداث باغ، بهره گیری از باردهی آن است که این باردهی خود جنبههای بسیار متنوعی اعم از
- میزان باردهی
- زمان باردهی
- عوامل موثر بر عدم باردهی و موارد بسیاری دیگر که در این مقاله قصد بررسی آنها را داریم، لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا هر چه آنچه را که در هنگام کاشت، داشت و برداشت محصولات درخت پسته، این درخت تجاری و سودآور را بدانید.
میزان باردهی نهال پسته در واحد هکتار
سن حیات و سن اقتصادی درختان پسته بسته به نوع و نژاد گونه در حدود ۴۵ الی ۵۰ سال است که با یک حساب سر انگشتی ساده میتوان میزان سود سالیانه باغدار از هر هکتار باغ پسته را محاسبه نمود و مشخص است که هر چقدر اراضی و باغات وسیعتر و گستردهتری داشته باشید، سود بیشتری نیز کسب خواهید نمود.
با توجه به فواصل استاندارد ۴ الی ۵ متری که برای کاشت نهال پسته تعیین شده است در هر هکتار زمین بیش از ۶۰۰ اصله نهال میتوان کاشت که اگر از هر درخت پسته درایدهآلترین شرایط بتوان ۱۵ الی ۲۰ کیلو محصول برداشت نمود، امکان برداشت بیش از ۸ تن محصول از هر هکتار باغ پسته وجود خواهد داشت که البته شرایط همیشه به همین منوال پیش نخواهد رفت و همواره موانعی بر سر راه باردهی درختان وجود خواهد داشت.
توجه داشته باشید که مقادیر گفته شده وزن پسته با پوسته رویی است و وزن باردهی نهایی از آن کسر خواهد شد.
زمان باردهی نهال پسته
زمان به بار نشستن درختان پسته یکی از عوامل بسیار مهمی است که در قیمت نهال پسته دربازار نیز تاثیر گذار خواهد بود؛ به گونهای که برخی ارقام نهال پسته زودبازده که از سال پنجم به بعد شروع به باردهی میکنند، دارای قیمت بیشتری نسبت به سایر ارقام دیربازدهای هستند که با گذشت بیش از ۱۰ سال از کاشت آنها هنوز به بار ننشستهاند.
در صورتی که درختان پسته در اقلیم آب و هوایی سازگار و مناسبی کاشته شده باشند، میتوان روی باردهی آنها تا حد زیادی امیدوار بود و در موعد مشخص محصولات مرغوبی را به بازار عرضه نمود.
از اواخر مرداد ماه تا اوایل فصل پاییز امکان برداشت محصولات درختان پسته وجود دارد؛ به گونهای که برای شناسایی بهترین زمان برداشت محصول پسته باید اطلاعا کافی در رابطه با ویژگیهای ظاهری میوههای رسیده داشته باشید.
سه روش رایج برای شناسایی دقیق این زمان مشخص شده است؛ با وارد کردن ضربه به درخت پسته از روی تعدا میوه بر زمین ریخته شده میتوان این زمان را تشخصی داد و در روش دوم نیز با فشردن محصول و جدا شدن آسان پوسته رویی میتوان تشخیص داد و در روش سوم نیز بیان شده است که زمانی که رنگ پوستهی رویی قرمز شده باشد و امکان جداسازی خوشهها از درخت آسان باشد، زمان برداشت پسته فرا رسیده ست.
عوامل موثر بر باردهی نهال پسته
از جمله مهمترین عواملی که بر باردهی درختان پسته تاثیر گذار است، انتخاب خاک سازگار برای کاشت نهال پسته و تقویت آن با کودهای مناسب به منظور افزایش توان ریشه در رشد و بازدهی درخت است.
درختان پسته در خاک های اسیدی رشد بهتری خواهند داشت و در صورت قرار گیری در خاکهای قلیایی با ph بالا، ریشهها قادر به جذب عناصر اصلی برای رشد درخت نخواهند بود، بافت خاک نیز بهتر است نرم و زهکشی شده باشد تا امکان تهوی مناسب برای ریشه درخت وجود داشته باشد.
درختان پسته برای رشد و باردهی بیشتر نیاز به عناصر غذایی اصلی همچون فسفر، نیتروژن، ریز مغذیها و آهن دارند که با استفاده از کودهای مرغوب حاوی این عناصر میتوان به عملکرد بهتر آنها کمک نمود.
چه عواملی سبب عدم باردهی نهال پسته خواهد شد؟
نهال پسته نهالی گرما دوست و بسیار مقاوم نسبت به شرایط خشکی و کم آبی است و بهترین محصول پسته دنیا نیز در استان کرمان و رفسنجان که در شمار گرم و خشکترین مناطق کشور است، تولید میشود، اما موارد گفته شده دلیل بر عدم آبیاری درختان پسته نخواهد بود بلکه عدم آبیاری این ارقام در فواصل زمانی معین و از پیش تعیین شده میتوانید تاثیر بسیار منفی بر باردهی نهال پسته داشته باشد.
دومین دلیلی که ممکن است درختان پسته باغ شما به بار ننشینند و یا محصولاتی ریز و بی کیفیت داشته باشند، حمله آفات و درگیری با بیماریها است که سبب افت شدید سطح کمی و کیفی محصولات باغ خواهد شد، لذا باید توجه داشته باشید که پیش از وقوع این مشکلات شروع به اقدامات پیشگیرانهای در جهت تقویت و افزایش مصونیت درختان پسته کنید، اقداماتی همچون کوددهی، سمپاشی، هرس کردن و …
نتیجه گیری
امروزه با توجه به پیشرفت علم در حیطهی کشاورزی و باغداری، متدهای بسیاری برای پرورش درختان پسته در راستای باردهی بیشتر و با کیفیتتر با مقرون به صرفهترین قیمت وجود دارد که با مراجعه به مراکز فروش نهال پسته و یا نهالستانهای معتبری همچون برتر نهال و بهره گیری از مشاوره رایگان کارشناسان این مجموعه میتوانید بهترین شیوه را برای پرورش این درختان پرسود و تجاری برگزینید.
تماس با پالیز نهال: 09144501003
تماس با برتر نهال: 09141832393