حقوق پرستار در آلمان

کشور آلمان به دلیل توجه بالا به مبحث سلامت، خدمات درمانی و ارائه خدمات رایگان بهداشتی، نیاز بالایی به پرستار دارد، که به دلیل کمبود نیروی انسانی در این حوزه، چند سالی است که به جذب نیرو از سایر کشورها رو آورده است و پرستاران دارای گواهی نامه را از سایر کشورها استخدام می کند. در ادامه به بررسی شرایط استخدام و میزان حقوق پرستاران در آلمان خواهیم پرداخت. با سفربای همراه باشید. پرستاری به عنوان یکی از برجسته ترین مشاغل در نظام پزشکی آلمان شناخته می شود. پرستاران از پایگاه اجتماعی بالایی برخوردار بوده و مورد احترام عموم مردم هستند.

حقوق پرستار در آمریکا | حقوق پرستار در ایران | حقوق پرستار در عمان

نیاز شغلی آلمان به ۱۰هزار پرستار، کمبود نیرو در بیمارستان ها و خانه های بازنشستگی، این کشور را واداشته است تا کمبود نیروی خود را با جذب نیرو از کشورهای دیگر جبران کند. پرستاران خارجی که مدرک تحصیلی خود را از اروپا یا امریکا دریافت نکرده اند و با سیستم پزشکی در اروپا آشنا نیستند، می بایست با گذراندن دوره های پرستاری برای احراز این شغل آماده شوند.

اگر به هر دلیلی خواندن این مقاله خارج از حوصله شماست، فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس برقرار کنند.

شرایط استخدام پرستاری نیز بدین ترتیب است:

*سن بین ۲۵ تا ۴۹ سال.

*سابقه کار ۲سال در ۵سال اخیر.

*عضویت در نظام حرفه ای یا سایر سازمان های حرفه ای مربوطه.

*دست کم دارای مدرک کارشناسی برای گروه پیراپزشکی (ارائه اصل مدرک بعلاوه ریز نمرات الزامی است).

*افراد با رزومه کاری و رزومه تحصیلی بهتر، و دارای مدرک زبان آلمانی B1، دارای حق اولویت خواهند بود.

حقوق پرستاران در آلمان به چند عامل بستگی دارد، یکی از این عوامل ساعات کاری پرستاران است. پرستاران در آلمان، ۵روز نوبت کاری دارند؛ هر روز شامل سه شیفت جداگانه است. شیفت صبحگاهی از ساعت ۶ تا ۱۴:۳۰، عصرگاهی از ساعت ۱۴ تا ۲۲، و شبانگاهی از ۲۱:۳۰ تا ۶:۳۰. حقوق پرستاران در آلمان با توجه به شیفت کاری بیشتر، و نیز کار در روزهای تعطیل افزایش خواهد یافت.

درواقع، حقوق پرستاران در آلمان مانند سایر مشاغل متغیر است. به تقریب می توان گفت که کمترین دستمزد حدود ۱,۳۴۰ یورو، و بالاترین دستمزد در حدود ۴,۶۲۰ یورو می باشد. عوامل دیگر تعیین کننده حقوق پرستاران به این ترتیب است:

تحصیلات آکادمیک پرستار (کارشناسی یا کارشناسی ارشد)، میزان سابقه کاری و تجربه حرفه ای، اضافه کاری، کار در روزهای تعطیل، کار در شیفت های شبانه، موقعیت محلی بیمارستان.

همزمان با صدور اجازه کار و پرداخت حقوق پرستاران در آلمان، پرستاران می بایست مالیات کار خود را به شکل ماهیانه پرداخت نمایند. اما شخص پرستار، همسر و فرزند او از مزایای شهروندی آلمان برخوردار خواهند شد و تحت پوشش خدمات بیمه قرار می گیرند؛ فرزندان شخص پرستار نیز به صورت رایگان امکان  را خواهند داشت.

با ۵سال پرداخت مالیات، و با گذراندن آزمون قانون اساسی، فرهنگ و ، پرستار موفق به کسب پاسپورت آلمانی برای خود و خانواده اش خواهد شد.

شرایط کاری و حقوق پرستاران در آلمان برای پرستاران خارجی

از آنجا که پرستاران متقاضی و غیر آلمانی می بایست گزارش های بهداشتی خود در مورد بیماران را شخصاً ثبت کنند و صحبت های پرسنل و بیماران تنها به زبان آلمانی است، پرستاران نیاز به تسلط بالا به زبان آلمانی دارند.

چنین است که پرستار خارجی در سال اول، شغل تمام وقت با مسئولیت کامل نخواهد داشت؛ بلکه به عنوان نیروی نیمه وقت و دستیار مشغول خواهد شد. این پرستاران تنها می توانند در حدود ۳۶ساعت در هفته شاغل باشند، این اشتغال می تواند در بیمارستان یا خانه های بازنشستگی باشد. نیز دوره های آموزش زبان فشرده را خواهد گذراند تا برای احراز شغل تمام وقت، آماده شوند.

بدین ترتیب، مسلم است که حقوق پرستاران در آلمان درصورت خارجی بودن در سال نخست کاری، به مراتب کمتر از میانگین معمولی خواهد شد.

در مجموع می توان گفت حقوق پرستاران در آلمان که دوره های خود را گذارنده و دارای گواهینامه هستند، با چیزی حدود ۲۴۰۰ یورو آغاز خواهد شد. درحالیکه حقوق پرستاران غیرآلمانی و تازه کار، حدود ۱۶۰۰ تا ۲۰۰۰ یورو است.

پس از سال نخست کاری، تسلط بر کار، افزایش تجربه و سابقه کاری، و اجازه یافتن برای کار در شیفت های کاری بیشتر و کار در روزهای تعطیل، حقوق پرستاران در آلمان افزایش چشمگیری خواهد یافت.

تأثیر سابقه کار، تخصص و نوع محل اشتغال بر درآمد پرستاران در آلمان

یکی از معیارهای تعیین میزان حقوق پرستاران در آلمان، میزان سابقه کاری آن‌ها در این رشته است که به شیوه‌های مختلفی محاسبه می‌شود. این سابقه کاری معمولاً پس از گذراندن دوره‌های آموزشی و شروع خدمت در آلمان تعیین شده و بر حقوق پرستاران مهاجر در کشور آلمان مؤثر واقع می‌شود.

جالب است بدانید که تجربه و سابقه شما در رشته پرستاری در کشور خودتان هم می‌تواند در روند اخذ ویزا یا دریافت پیشنهاد کاری در کشور آلمان اثرگذار باشد. آمارها نشان می‌دهند که میزان حق‌ الزحمه دریافتی یک پرستار دارای سابقه کار به طور متوسط در بازه 3500 تا 4500 یورو در ماه خواهد بود.

از طرف دیگر، هر مرکز درمانی در کشور آلمان دارای پارت‌ های تخصصی مختلفی مانند اورژانس، زنان و زایمان، مغز و اعصاب، قلب، مراقبت ویژه، جراحت و سوختگی و … است. در هر یک از این بخش‌ها باید پرسنل و پرستاران دارای مهارت تخصصی مرتبط بع آن بخش مشغول به کار شوند.

نکته جالب اینجا است که میزان حقوق پرستاران در آلمان در صورتی ‌که در یک بخش تخصصی مرکز درمانی خدمت کنند، می‌تواند تا 6000 یورو در ماه نیز افزایش پیدا کند. توجه داشته باشید که این آمار و ارقام ذکر شده غالباً برای زمانی هستند که شما چند سال در کشور آلمان خدمت کرده و اقامت دائم این کشور را گرفته باشید..

نوع کارفرما یکی از تفاوت‌های بخش دولتی و خصوصی است و مذاکره با کارفرمای خصوصی برای تعیین میزان حقوق بر اساس مهارت و سابقه کار نسبت به بخش دولتی راحت‌ تر است. این نکته را در نظر داشته باشید که شاغلان بخش دولتی علاوه بر کسورات رایج باید میزان 8 الی 9 درصد از حقوق را به‌ عنوان مالیات کلیسایی پرداخت کنند، البته اشتغال در مراکز درمانی دولتی یا خصوصی به‌ عنوان یک پرستار در دریافت خدمات اجتماعی تفاوتی ایجاد نمی‌کند.

در حال حاضر پرستاری یکی از مشاغلی به شمار می رود که در کشور آلمان بازار خوبی دارد؛ چرا که در چند سال اخیر کشور آلمان دچار کمبود نیروی پرستار شده و از همین رو، ویزای کار پرستاری آلمان متقاضیان زیادی پیدا کرده است.

رشته پرستاری همواره در دسته رشته‌های پرمتقاضی و پر درآمد در کشور آلمان به حساب می‌آید و این امر فرصت خوبی را برای مهاجرین باتجربه در این رشته فراهم می‌کند تا بتوانند به کشور آلمان مهاجرت کنند. حقوق پرستاران در آلمان به عامل‌های مختلفی وابسته است و سابقه کاری در این رشته مهم‌ترین عامل محسوب می‌شود. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با شرایط مهاجرت پرستاران به آلمان و آشنایی با خدمات مهاجرتی دیگر با مشاوران باتجربه و حرفه‌ای در ارتباط باشید. تیم مشاوره ما در تلاش است تا بهترین گزینه‌های مهاجرتی را در اختیار شما قرار دهد.

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :

آیا پرداخت حق بیمه در آلمان صرفاً از حقوق پرستار کسر می‎شود؟

به‌ طور کلی، درصد حق بیمه اجتماعی در کشور آلمان حدود 18.6 درصد است که این مقدار بر اساس درآمد ناخالص ماهانه محاسبه شده و بین کارجو و کارفرما تقسیم می‌شود.

آیا سابقه کار پرستاری در ایران برای اشتغال در آلمان مؤثر است؟

بله؛ میزان سابقه کار مفید شما در رشته پرستاری در ایران می‌تواند به دریافت ویزا و پیدا کردن فرصت شغلی مناسب جهت مهاجرت به کشور آلمان اثرگذار باشد.

آیا امکان دریافت پاداش یا اضافه‌ حقوق برای پرستاران در آلمان وجود دارد؟

بله؛ این موضوع بستگی به کارفرمای شما دارد و ممکن است بر اساس نوع کارفرما یا محل اشتغالتان از مزایایی مانند هزینه مسکن یا مرخصی پاداشی بهره‌مند شوید.

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

یکی از مقاصد محبوب مهاجرتی و به ویژه مهاجرت کاری برای در بین پرستاران ایرانی، کشور آلمان است. درآمد پرستاران در آلمان یکی از دلایل اصلی است. کمبود نیروی کار پرستاری در این کشور سبب شده است تا شرایط مناسبی برای پرستاران علاقه مندان به مهاجرت و کار در آلمان شکل بگیرد. در این مقاله از قصد داریم تا به درآمد پرستاران در آلمان بپردازیم تا بتوانید انتخابی مطمئن تر و دقیق تر داشته باشید. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

حداقل و حداکثر درآمد پرستاران در آلمان

شاید تعیین دقیق میزان درآمد پرستاران در به این سادگی امکان پذیر نباشد، زیرا این موضوع به عوامل متعددی وابسته است. برخی از این عوامل شامل منطقه یا محل کار، میزان سابقه و تجربه در پرستاری، شرایط کاری، تعداد و نوع شیفت در ماه و … می شود. با این وجود می توان کمترین و بیشترین میزان دریافتی درآمد پرستاران در آلمان را تخمین زد. حداقل حقوق پرستاران در این کشور 1400 یورو و بیشترین میزان آن 4800 یورو در ماه می باشد.

با توجه به آمارها، میانگین حقوق پرستاران در این کشور حدود 3000 یورو می باشد. اما در بررسی های انجام شده حدود 25 درصد از پرستاران حقوقی کمتر از 2100 یورو در ماه دریافت می کنند و 75 درصد آن ها درآمدی بیشتر از این میزان دارند. همچنین 25 درصد پرستاران در آلمان درآمد ماهیانه ای بالای 4200 یورو دارند که مبلغ قابل توجهی برای داشتن یک زندگی عالی در این کشور است.

عوامل تاثیرگذار در میزان حقوق پرستاران در آلمان

همانطور که پیش از این نیز گفته شد، میزان درآمد پرستاران در آلمان به عوامل متعددی وابسته است که در این بخش قصد داریم تا به بررسی برخی از این عوامل بپردازیم.

  1. میزان سابقه و تجربه کاری پرستاران

بدون شک هیچگاه نمی توان از تاثیر میران سوابق و تجربه های کاری پرستاران در میزان حقوق و درآمد آنان چشم پوشی کرد. هر چه سابقه و تجربه ی فردی در زمینه ی کار پرستاری بیشتر باشد، مقدار درآمد آن نیز افزایش می یابد. پرستارانی که در کشور آلمان دارای سابقه ی کاری کنتر از دو سال هستند، 1550 یورو در ماه دریافت می کنند. پرستارانی که 2 الی 5 سال سابقه ی کاری دارند، 2050 یورو در ماه دریافت می کنند. پرستاران با سابقه ی کاری بین 5 تا 10 سال، 3000 یورو و نیز افرادی که بین 10 تا 15 سال سابقه ی کاری دارند، درآمد معادل 3650 یورو در ماه دارند.

دومین عامل تاثیرگذار در درآمد پرستاران در آلمان، سوابق و مدارک تحصیلی افراد می باشد. واضح است که هر چه فردی مدرک تحصیلی بالاتری داشته باشد، حقوق بالاتری نیز دریافت می کند، اما این میزان در شغل پرستاری در کشور بسیار قابل توجه است و افرادی با مدرک کارشناسی ارشد حقوقی به میزان حدود 90% بیش تر از پرستاران با مدرک کارشناسی دریافت می کنند.

شاید جنسیت دلیل خوبی برای دریافت حقوق بیشتر یا کمتر نباشد. اما در کشور آلمان این قانون برقرار است و پرستاران خانم در این کشور حقوقی حدود 6 درصد بیشتر از پرستاران مرد در آلمان دریافت می کنند.

سخن پایانی

در این مقاله با میزان درآمد پرستاران در آلمان و نیز عوامل تاثیرگذار در آن آشنا شدید و دانستید که هر چه سوابق کاری بیشتر، مدرک تحصیلی بالاتر و داشته باشید، می توانید حقوق بیشتری را در این کشور دریافت کنید. با توجه به افزایش بیشمار ، موسسه به شما کمک می کند تا مهاجرتی آسان به آلمان داشته باشید و به زندگی و کار در این کشور رویایی بپردازید. پرستاران یکی از اعضای مهم کادر درمان به شمار می‌روند که وظایف مهمی را در طول درمان بیماران در بیمارستان‌ها ایفا می‌کنند. از آنجایی که این شغل با سختی‌های خاص خود همراه است، کار در محیط‌هایی با شرایط درآمد مناسب برای پرستاران مهم است و به همین دلیل مهاجرت به کشوری مانند آلمان را انتخاب می‌کنند. در ادامه این مطلب به‌طور اختصاصی به یکی از مسائل مهم درباره کار در این کشور، یعنی حقوق پرستاران در آلمان پرداخته و عوامل تأثیرگذار در درآمد را بررسی می‌کنیم.

چرا پرستاری در آلمان

کشور آلمان به‌طور مداوم به‌دنبال جذب نیروی پرستار خارجی است تا موقعیت‌های شغلی خالی در بیمارستان‌ها را جبران کند. بالا بودن حقوق پرستار در آلمان تنها عامل مؤثر در انتخاب این کشور برای مهاجرت کاری نیست، بلکه دلایل دیگری نیز وجود دارد که عبارت است از:

  • نرخ اشتغال بالا
  • فرصت‌های جدید پیشرفت کاری
  • امنیت شغلی و اجتماعی از جمله بیمه بیکاری، مراقبت‌های درمانی یا بیمه بازنشستگی
  • دستمزدهای بالا
  • امکان دریافت مرخصی با حقوق (20 روز در سال) و مرخصی استعلاجی با حقوق (6 هفته)
  • مرخصی زایمان

همان طور که می‌بینید، کار در آلمان به‌عنوان یک پرستار مزایای متعددی دارد. اگر قصد دارید برای ادامه کار خود به این کشور رفته و در آنجا کار و زندگی کنید، می‌توانید شرایط کلی را در مطلب بررسی کنید.

کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.

درآمد پرستار در آلمان

دستمزد ساعتی دستمزد روزانه دستمزد ماهانه دستمزد سالانه
17 یورو 136 یورو 2,900 یورو 34,800 یورو

میزان حقوق ساعتی پرستاران در آلمان 

به‌طور کلی، مشاغل مختلف به دو دسته مشاغل با حقوق ساعتی و با حقوق ثابت تقسیم می‌شوند. در مشاغل ساعتی، کارکنان بسته به میزان ساعات کار خود حقوق دریافت می‌کنند در حالی که در دسته دوم، افراد صرف‌نظر از ساعات کار، حقوق ثابتی دریافت می‌کنند. درآمد پرستاران در آلمان به‌طور متوسط 17 یورو به ازای هر ساعت کار است. ساعات کاری نیز 8 ساعت در روز برای 5 روز کاری در هفته است.

دستمزد پرستاران در محل‌های خصوصی و عمومی

به‌عنوان یک پرستار در آلمان می‌‌توانید هم در مراکز خصوصی و هم در مراکز درمانی دولتی مشغول به کار شوید. به ‌طور کلی، میزان دستمزد پرستاران در آلمان با کار در بخش‌های دولتی، حدود 5% نسبت به بخش‌های خصوصی بیشتر است.

درآمد پرستاران آلمان در بخش خصوصی

برای آن که بتوانید در بخش‌های خصوصی یا دولتی مشغول به کار شوید، باید مدارک خود را معادل‌سازی کنید. شرایط و روند این کار را می‌توانید در ببینید.

درآمد پرستاران آلمان در مراکز دولتی

عوامل مؤثر بر حقوق پرستاران در آلمان

فاکتورهای بسیار مختلفی روی درآمد دقیق یک پرستار در آلمان تأثیر دارد. بررسی دقیق این عوامل زمانی که قصد دارید در این کشور کار کرده و اقامت آلمان را دریافت کنید، بسیار مهم است. مهمترین عوامل مؤثر بر حقوق پرستار در آلمان عبارت است از:

جایی که برای کار و زندگی در آلمان انتخاب می‌کنید، تأثیر مستقیم روی میزان درآمد و مخارج زندگی شما خواهد گذاشت.

زمان و روزهای کاری، از دیگر عوامل مؤثر در تعیین حقوق پرستاران در آلمان است. برای مثال، کار در شیفت‌های شب حقوق بیشتری برای پرستاران به‌همراه دارد. دستمزد کار در شیفت شب 25 تا 30 درصد بیشتر از دستمزد ساعات معمولی بوده و 25% معاف از مالیات است.

  • نسبت درآمد ناخالص (Brutto) به درآمد خالص (Netto)

حقوق و دستمزدی اعلام شده برای پرستاری، مبلغ درآمد ناخالص (شامل مالیات‌ها و سایر هزینه‌های مشارکت اجتماعی) است. در نتیجه باید نسبت Brutto-Netto را در نظر داشته باشید. در مطلب بیشتر درباره نحوه محاسبه حقوق و مالیات‌ها توضیح داده شده است.

پرستاران با مدرک تحصیلی فوق لیسانس، حقوق بالاتری نسبت به افراد دارای مدرک کارشناسی دریافت می‌کنند. متوسط درآمد پرستاران لیسانسه 1,760 یورو در ماه است در حالی که افراد دارای مدرک کارشناسی ارشد، حدود 3,400 یورو (حدود 93% افزایش) در ماه حقوق دریافت می‌کنند.

متوسط حقوق پرستاران مرد حدود 2,820 یورو و پرستاران زن، حدود 2,990 یورو در ماه است.

میانگین درصد افزایش حقوق سالانه پرستار در آلمان

میزان سابقه کاری، مهمترین عامل اثرگذار در تعیین حقوق پرستار در آلمان است. متوسط درآمد ماهیانه یک پرستار با سابقه کمتر از دو سال، حدود 1,520 یورو است. با افزایش این سابقه کار به دو تا پنج سال، متوسط درآمد با 34% افزایش به 2,020 یورو می‌رسد.

در صورتی که سابقه پرستاران بیشتر از بیست سال باشد، متوسط درآمد ماهیانه پرستاران به 4,300 یورو افزایش پیدا می‌کند. از طرف دیگر می‌دانید، کارآموزان در طول دوره‌های کمک هزینه‌های آموزشی دریافت می‌کنند که مبلغ آن در سال‌های ابتدایی، کمتر از سال‌های دوم تا سوم است.

در نمودار زیر، می‌توانید این افزایش درآمد پرستار در آلمان برحسب سابقه را به شکل واضح‌تری بررسی کنید.

کدام شهرها برای پرستاران مناسب‌ترند

میزان درآمد پرستاران در شهرهای مختلف آلمان تفاوت‌های جزئی با هم دارند. البته این شرایط مختص پرستاران نیست، بلکه در روند مهاجرت پزشکان به آلمان و یا سایر مشاغل حوزه درمان نیز صادق است.  همان طور که می‌بینید، سه شهر هامبورگ، کلن و برلین از نظر درآمد بهترین شهرهای آلمان برای پرستاران هستند. جدول زیر، به ترتیب درآمد پرستاری در شهرهای مختلف آلمان را بررسی می‌کند:

درآمد ماهیانه پرستاری در شهرهای مختلف آلمان
هامبورگ (Hamburg) 3250 یورو
کلن (Koln) 3,230 یورو
برلین (Berlin) 3100 یورو
مونیخ (Munchen) 3080 یورو
فرانکفورت (Frankfurt) 3060 یورو
برمن (Bremen) 2900 یورو
دوسلدورف (Dusseldorf) 2890 یورو
اسن (Essen) 2,870 یورو
دورتموند (Dortmund) 2860 یورو
اشتوتگارت (Stuttgart) 2840 یورو

اطلاعات کامل درباره زندگی در آلمان را می‌توانید در مطلب زیر بخوانید:

حقوق خوب در آلمان چقدر است؟

یکی از رایج‌ترین سوالاتی که درباره مهاجرت و میزان درآمد پرستار در آلمان وجود دارد، این است که حقوق خوب در این کشور چقدر است؟ کشور آلمان از نظر اقتصادی از رونق خوبی برخوردار بوده و دستمزدها در آلمان نسبت به سراسر اتحادیه اروپا بیشتر است. در مطلب مهاجرت کادر درمان به آلمان می‌توانید روش‌های مهاجرت و مشاغل درمانی موردنیاز این کشور را بررسی کرده و ببینید که حقوق مشاغل مختلف به چه صورت است.

همان طور که قبلا بررسی شد، متوسط دستمزد سالیانه پرستاران در آلمان 34,800 یورو است.  زمانی که یک پرستار در بیمارستان کار کند، دستمزدی معادل 385 تا 5 هزار یورو دریافت می‌کند. این مبلغ برابر با حقوق سالانه 25,000 تا 47,000 یورو برای پرستاران مشغول در بیمارستان‌ها است که میتواند از متوسط حقوق سالیانه بالاتر رود.

 

 

دکمه بازگشت به بالا