دلایل استفاده از شورینگ سقف

داربست شورینگ

ساخت و ساز های مدرن امرزه سبب به وجود آمدن تجهیزات مختلفی برای راحتی بیشتر شده است یکی از این تجهیزات که دارای اهمیت بسیاری می باشد داربست شورینگ است داربست شورینگ اصطلاح خاصی است که برای داربست‌های مثلثی با نام های دیگری همچون فرم مثلثی، اسکافلد مثلی نیز به کار گرفته می شود. در واقع داربست شورینگ یک نوع داربست فلزی خاص است که با توجه به طراحی خاص و متنوع می‌تواند کاربردهای مختلفی در اجرای سازه های بتنی داشته باشد. این داربست‌ها به راحتی نصب می‌شوند و توانایی تحمل وزن بالایی دارند. امکان چیدن آنها با تعداد بالا در یک پروژه و همچنین عدم نیاز به کارگر ماهر و آموزش دیده، از جمله مزایایی است که شورینگ مثلثی نصیب مدیران پروژه‌ها و پیمانکاران می‌کند که میتواند جایگزین خوبی برای جک های سقفی در ارتفاع های زیاد باشد طراحی و ساخت این داربست ها باید به گونه ای باشد که لوله های مورد استفاده شده در ساخت آن دارای هیچ درز و شکستگی نباشند.

اسکافلد | اسکافلد چیست | چیدن شورینگ

مزایای داربست مثلثی 

داربست‌های شورینگ بر مبنای اتصال قطعات مختلف آنها به صورت نر و ماده طراحی شده‌اند و نیازی به استفاده از پیچ و پین یا گوه برای نگهداری آنها نیست. این طراحی خاص باعث شده که کار با آن‌ها بسیار ساده باشد و پیاده‌سازی داربست مثلثی چندان پیچیده نباشد. از جمله مزایای این داربست‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان استفاده از داربست مثلثی برای ارتفاعات مختلف و به طور ویژه ارتفاع زیاد
  • پیاده سازی سریع و بدون نیاز به بستن پیچ به طوری که می‌توان حجم زیادی از داربست را در یک روز انجام داد
  • استحکام به بالا به دلیل توزیع متقارن نیرو و توانایی تحمل وزن زیاد
  • عدم نیاز به کارگر ماهر و امکان پیاده‌سازی آن بدون نیاز به ابزارهای پیچیده
  • استفاده های مجدد در انواع پروژه ها
  • جابجایی راحت و آسان

کاربردهای شورینگ مثلثی

داربست شورینگ مثلثی در حوزه‌های مختلفی به کار گرفته می‌شود. مثلث ایجاد شده توسط این داربست‌ها، دارای اضلاع ۱۲۰ سانتی متری است که امکان تنظیم ارتفاع آن به صورت ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ سانتی متر وجود دارد. بنابراین با توجه به ارتفاع انتخاب شده برای داربست‌های مثلثی، می‌توان از آنها برای کفراژبندی انواع دال‌های بتنی در حجم وسیعی و در حجم کوچک استفاده کرد. به دلیل وجود باربری زیاد و استفاده در پروژه های بزرگ و مرتفع به جهت وجود مقاومت بالا میتوان گفت بهترین گزینه برای استفاده در انواع المان های ساخت و ساز میباشد. که میزان دسترسی بیشتری به ما در ارتفاع های زیاد میدهد.

مقاوم سازی چیست؟
مقاوم سازی روشی برای اصلاح یا ترمیم یکی از اجزا پس از ساخت و تولید است. مقاوم سازی در ساختمان ها را می‌توان به عنوان افزودن یک بخش جدید (توسعه سازه و یا برنامه ریزی برای مرمت) در یک بنا به منظور عملکرد بهتر تعریف کرد.
مقاوم سازی ساختمان فرسوده، راهکاری برای افزایش بازده یک ساختمان پس از ساخت و سکونت در آن است. این امر افزایش ایمنی، دوام و استحکام سازه را به همراه خواهد داشت. مقاوم سازی ساختمان برای بناهایی که ممکن است تحت تاثیر ارتعاشات لرزه‌ای دچار آسیب و خرابی شوند، ضروری است. مقاوم سازی موجب بالا بردن مقاومت ساختمان در برابر فعالیت های لرزه‌ای ناشی از زلزله می شود. مقاوم سازی سازه به معنای تغییر و یا اصلاح در ساختمان برای محافظت در برابر وقوع سیل و یا آسیب های ناشی از طوفان و زمین لرزه است.
مقاوم سازی ساختمان به روش های مختلفی انجام می شود و با توجه به نوع و کاربری ساختمان می توان روش مناسب را انتخاب کرد. مقاوم سازی لرزه ای ساختمان باعث تقویت بنا و افزایش مقاومت در برابر زلزله می شود. عایق کاری همراه با مقاوم سازی به حفظ انرژی و دمای داخل ساختمان کمک می کند. در بهسازی و مدیریت هوشمند انرژی از سیستم های کم مصرف و تنظیم خودکار استفاده می شود تا حتی ساختمان های قدیمی هم انرژی کمتری مصرف کنند.

مقاوم سازی، دانش و تکنولوژی تقویت سازه‌ها و یا عناصر سازه ای موجود به منظور ارتقای عملکرد آن ها با فناوری ها، ویژگی ها و اجزای جدید است. برای مثال مقاوم سازی یک سازه بتنی شامل تعمیر، بازسازی (یا) تقویت سازه است.

مقاوم سازی ساختمان فرسوده اغلب در بناهایی که دچار آسیب دیدگی هستند، انجام می شود. با این حال، بهسازی سازه‌ها در ساختمان های تجاری به منظور بهبود بهره وری از انرژی و کاهش میزان تقاضای انرژی، امری رایج است. علاوه بر این، مقاوم سازی ساختمان فرسوده وقدیمی یک فرصت مناسب برای تعمیر، ترمیم و نصب تجهیزات نیز به شمار می آید. به طور کلی، زمین لرزه‌های شدید، سریع و غیرقابل پیش بینی ناشی از حرکت های ناگهانی لایه های تشکیل دهنده پوسته زمین هستند که در امتداد شکاف‌ها یا شکستگی هایی به نام «گسل» به وجود می آیند. اگر طراحی و ساخت ساختمان به گونه‌ای نباشد که بتواند ارتعاشات و حرکات لرزه‌ای زمین را جذب کند، ویرانی و آسیب های جبران ناپذیری در انتظار بنا خواهد بود که می تواند خطرات جدی برای زندگی انسان به وجود آورد. در این میان، بناهای تاریخی در مقایسه با سایر سازه‌ها آسیب پذیرتر هستند.
مقاوم سازی ساختمان فرسوده به ویژه در یک بنای تاریخی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. به همین منظور، در بیشتر جوامع الزامات سختگیرانه‌ای برای مقاوم سازی لرزه‌ای ساختمان ها اتخاذ می شود. هرچند مقاوم سازی بناهای تاریخی و ساختمان های قدیمی مقاومت آن ها را در مواجهه با زمین لرزه بالا می برد، اما بسیاری از اقدامات مقاوم سازی ممکن است به ویژگی های خاص و منحصر به فرد این بناها آسیب وارد کنند و یا باعث از بین رفتن آن ها شوند.
یکی از نکات مهم در مقاوم سازی بناهای فرسوده، رعایت اصول ایمنی و استانداردها است. خوشبختانه رویکردهای مختلفی برای حفاظت از ساختمان های تاریخی در برابر ویرانی های ناشی از زلزله و آسیب های احتمالی از اجرای روش های مقاوم سازی ساختمان وجود دارند. مالکان ساختمان ها، مدیران، مشاوران و دولتمردان هر کشور باید در تهیه اسناد و آماده سازی منابع موثق برای آسیب های مقاوم سازی در بناهای تاریخی مشارکت فعال داشته باشند. مقاوم سازی ساختمان فرسوده یک نیاز در جوامع امروزی محسوب می شود. مالکان با بهسازی ساختمان علاوه بر تقویت و تحکیم سازه خود، در میزان هزینه های نگهداری نیز صرفه جویی می کنند. همچنین این کار باعث بالا رفتن ارزش ملک آن ها در بازار می شود.

دکمه بازگشت به بالا