آسانسور هیدرولیکی چیست
تلاش انسان برای تسهیل حمل و نقل عمودی به اندازه تمدن بشری قدمت دارد. از سال های بسیار دور، حدود سه هزار سال قبل از میلاد، انسان برای جابجایی و حمل لوازم سنگین؛ از تکنیک های ابتدایی از قبیل استفاده از چوب های غلطان و طناب استفاده می کردند. تا اینکه در قرن هجدهم میلادی با انقلاب صنعتی و پیشرفت ماشین آلات، توان ماشین ها برای پیشرفت آسانسورها نیز به کار گرفته شد. با پیشرفت علم مکانیک سیالات و نیز اختراع موتور بخار، راه برای به کارگیری توان هیدرولیک در حمل کالا و انسان به طبقات بالا هموار شد. تا اینکه در سال 1846 اولین آسانسور هیدرولیک که سیال کاری آن آب بود، ساخته شد. از قرن نوزدهم آسانسورهای کابلی و آسانسور هیدرولیک آبی، برای حمل و نقل عمودی استفاده می شدند اما در سال 1950 آسانسورهای هیدرولیکی روغنی در آمریکا و آلمان به طور همزمان معرفی شدند و به سرعت مورد پسند قرار گرفتند.
آسانسور هیدرولیک چیست ؟
تا ابتدای قرن بیست و یکم آسانسور شیشه ای به مدت 50 سال بازار را در دست داشتند. در ابتدا آسانسورهای هیدرولیک صرفا برای حمل بار مورد استفاده قرار می گرفتند با گذشت زمان و براساس پیشرفت ها و اصلاحاتی که در ساختار این نوع بالابرها ایجاد شد، این امکان فراهم شد که از آن ها برای جابجایی مسافر نیز استفاده شود. براساس آماری که توسط شرکت ملی صنعت آسانسور آمریکا منتشر شده است در دهه 1970 شرکت ها آسانسورهای هیدرولیکی بیشتری نسبت به نوع کششی، تولید کرده اند تا آنجا که در اواسط دهه 1980 تولید آسانسورهای هیدرولیکی دو برابر تولید آسانسورهای کششی بوده است. با معرفی و ساخت آسانسورهای کششی بدون موتورخانه از سال 1995 رقابت در بازار آسانسورها برای آسانسورهای هیدرولیک مشکل تر شد. اما سیستم های هیدرولیک مزایای منحصر به فردی دارند و از جمله آن ها می توان به هزینه اولیه و تعمیرات پایین، خصوصیات بارز ایمنی و نصب آسان اشاره کرد.
آسانسورهای کششی بدون موتورخانه از تکنولوژی موتورهای سنکرون با مغناطیس دائم بهره می برند و مکانیزم های کاهنده سرعت (گیربکس) را حذف می کنند. این امر موجب کاهش وزن و اندازه موتور می شود و موتور در داخل چاهک قرار می گیرد و در نتیجه نیازی به موتورخانه نیست و موجب صرفه جویی در فضای ساختمان می شود. این آسانسورها مورد استقبال مهندسین عمران و معماری قرار گرفتند و در مدت کوتاهی نصب این نوع بالابر رشد قابل توجهی داشت. اما به دلیل این که در این سال ها، در کل استفاده از آسانسور رونق بیشتری پیدا کرده است، تولید سالانه شیرهای کنترلی هیدرولیک در حال افزایش می باشد که نشان از افزایش استفاده از آسانسورهای هیدرولیک دارد. با این اوصاف محبوبیت آسانسورهای هیدرولیک در حال رشد است.
مقایسه آسانسور هیدرولیکی با آسانسور کششی
اخیرا آسانسورهای هیدرولیکی در کاربردهای کم ارتفاع بسیار مورد پسند و استقبال مشتریان واقع شده اند. در واقع، در برخی بازارهای اروپایی آسانسورهای هیدرولیکی جایگزین آسانسورهای کششی شده اند. از این رو ابتدا چشم اندازی از مقایسه آسانسورهای هیدرولیکی و کششی و مزایا و معایب آن ها ایجاد می شود تا تصویری کلی از تناسب آن ها در مبحث جابجایی عمودی ایجاد گردد. همواره بخشی از تحقیقات در زمینه سیستم های آسانسور و مبحث حمل و نقل عمودی به بررسی و مطالعه آسانسورهای هیدرولیکی برمی گردد. برای رسیدن به تحلیلی جامع از وضعیت و موقعیت آسانسور هیدرولیک در سیستم آسانسورها، نیاز است که با سایر انواع آن نیز مقایسه شود. در این مقاله ویژگی ها، مشخصات، مزایا و معایب آسانسور هیدرولیکی در زمینه انواع سیستم های آسانسور بررسی می شود.
در آسانسورهای کششی موتور الکتریکی در بالاترین قسمت چاه آسانسور نصب می شود و با چرخش در جهت مناسب، حرکت مطلوب کابین و وزنه تعادل را ایجاد می کند. از آنجا که معمولا در آسانسور هیدرولیک از وزنه تعادل استفاده نمی شود، این آسانسورها به فضای کمتری در ساختمان نیاز دارند. اما فضایی برای استقرار تجهیزاتی از قبیل واحد پمپ – موتور، مخزن روغن و … نیاز دارد. در آسانسورهای هیدرولیک، برای حرکت نزولی کابین، موتور کار نمی کند و با ارسال سیگنال به شیر کنترل حرکت نزولی، این شیر به صورت اتوماتیک باز شده و با تخلیه روغن درون سیلندر به مخزن، کابین به آرامی و با سرعت کنترل شده مناسب به طبقات پایین هدایت می گردد. از مزیت های منحصر به فردی که این نوع آسانسور دارد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایای آسانسور هیدرولیک
1 – توانایی بالا بردن بارهای سنگین و مناسب برای حمل ظرفیت های بار بالا
2 – از مهمترین مزیت های آسانسور هیدرولیک، ایمنی بالای آن است.
3 – یکی از مزیت های آسانسور هیدرولیکی آن است که نیرو و بار عمودی به سازه ساختمان وارد نمی کنند، پس ابعاد آهن کشی چاهک آسانسور به طرز چشمگیری کاهش می یابد و نیازی به ساختن با استحکام سقف چاه آسانسور نیست و در نتیجه سبب کاهش هزینه کل ساختمان می شود. همچنین این مساله در نصب آسانسور برای ساختمان های قدیمی می تواند مزیت بسیار مهمی به شمار آید.
4 – آسانسور هیدرولیک، حدود 15 تا 25 درصد نسبت به سایر انواع آسانسور قیمت اولیه کمتری دارد.
5 – توقف دقیق در تراز طبقات
6 – شروع و توقف بدون شوک و ضربه و حرکت نرم و روان
7 – سرویس و نگهداری و تعمیرات ساده تر به همراه هزینه تجهیزات و تعمیرات پایین
8 – با توجه به محدود بودن قطعات حساسیت کمتر در برابر سوانح
9 – برای ساختمان های کم ارتفاع، نصب آسانسور هیدرولیک سریع تر است
10 – تهیه قطعات جایگزین و عدم انحصاری بودن قطعات
11 – در حرکت نزولی آسانسور هیدرولیکی، گرانش زمین عامل اصلی حرکت به سمت پایین است. بنابراین در این زمان پمپ خاموش است و کنترل کابین توسط سیستم شیر کنترل انجام می شود. از این رو می توان سرعت حرکت نزولی را افزایش داد، بدون اینکه هزینه ای در بر داشته باشد. این مساله همچنین کاهش سر و صدا در ساختمان را به دنبال دارد، زیرا که در سایر انواع آسانسور، در هنگام پایین آمدن کابین، تجهیزات موتورخانه کار کرده و تولید سروصدا می کنند.
12 – در صورت وقوع خرابی دستگاه به هر دلیلی، چون در مدار هیدرولیک، یک شیر دستی جهت فرود اضطراری وجود دارد، محبوس شدن مسافران زیاد طول نمی کشد و برای نجات مسافران نیاز به افراد متخصص نیست.
13 – قابلیت تنظیم سرعت
14 – یکی از مزایای مهم سیستم آسانسور هیدرولیک، انعطاف داشتن آن برای قرار گرفتن موتورخانه در هر جایی از ساختمان است. موتورخانه این آسانسور را می توان در فضایی دورتر از چاه آسانسور تا فاصله 12 متر مستقر نمود. همچنین وجود موتورخانه در پایین ساختمان دسترسی به آن را جهت سرویس و تعمیرات بسیار راحت تر می کند.
معایب آسانسورهای هیدرولیک
آسانسورهای هیدرولیک دارای معایبی نسبت به آسانسورهای کششی می باشند که اهم آن ها عبارتند از:
- محدودیت طول مسیر حرکت
- محدودیت سرعت
- محدودیت تعداد استارت که حداکثر 90 استارت است (در آسانسورهای کششی 180 می باشد)
- احتمال نشتی روغن و آلودگی های ناشی از آن، پس بایستی سیستم هیدرولیک در برابر هرگونه نشتی احتمالی حفاظت گردد.
- مصرف انرژی بالاتر
کیفیت حرکت در آسانسورهای هیدرولیکی
حرکت نرم و بدون شوک آسانسور هنگام استارت، افزایش و کاهش سرعت و ایست و همچنین توقف دقیق بر سر طبقه دو عامل اصلی حرکت با کیفیت آسانسور است که همواره دغدغه طراحان برای ارائه یک آسانسور با کیفیت است و هر قدر سرعت و ظرفیت آسانسور افزایش می یابد، دست یافتن به آن مهم تر و پیچیده تر می شود. حرکت با کیفیت وقتی حاصل می شود که سرنشین آسانسور در تمام طول حرکت احساس امنیت و آرامش نماید و کابین هیچ گونه حرکت ناگهانی نداشته باشد. تغییرات شتاب نسبت به زمان نباید از حد معینی تجاوز نماید.
برای اینکه همواره کابین در حداکثر و حداقل ظرفیت با کمترین تقریب دقیقا سر طبقه توقف نماید، این امر استفاده از روش های کنترل حلقه بسته را اجتناب ناپذیر می نماید. پیش از این، طراحان آسانسور روش های متعددی را جهت دستیابی به حرکت با کیفیت در آسانسورهای کششی ابداع نموده اند که از جمله آن استفاده از موتورهای چند سرعته و جریان مستقیم و یا تغییر تدریجی ولتاژ و فرکانس موتور از طریق درایوهای فرکانسی را می توان نام برد.
در این جا روش های متداول جهت افزایش کیفیت حرکت در آسانسورهای هیدرولیک مورد بررسی قرار می گیرد. برای دستیابی به یک منحنی حرکت نرم و بدون شوک در آسانسورهای هیدرولیک، ضروری است که دبی روغن، تحت کنترل وارد و از سیلندر خارج گردد و این امر به طرق مختلفی امکان پذیر است که از آن جمله می توان موارد زیر را نام برد:
- استفاده از شیرهای متعدد الکتریکی و هیدرولیکی که هنگام افزایش سرعت به ترتیب باز شده و موجب می گردند که روغن به یکباره به سیلندر وارد نگردد و در نهایت شوک کمتری به مسافر وارد گردد. هنگام کاهش سرعت نیز می بایست این شیرها به ترتیب بسته شوند.
- به کارگیری انباره هیدرولیکی
- به کارگیری یک درایو VVVF در سیستم کنترل آسانسور که دور موتور اصلی و در نتیجه پمپ هیدرولیکی را به تدریج افزایش و یا کاهش می دهد.
- شیرهای تناسبی در شیرهای تناسبی می توان از طریق یک مدار الکتریکی حجم عبوری روغن از یک مدار را تحت کنترل قرار داد.
الزامات استانداردی طراحی آسانسور هیدرولیکی
استاندارد اروپایی EN 81-2 با عنوان مقررات ایمنی ساختار و نصب آسانسورها، بخش دوم، آسانسور هیدرولیکی، الزامات موردنیاز آسانسور هیدرولیکی را بیان می کند. این استاندارد از سوی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ترجمه شده و با شماره ISIRI 6303-2 لازم الاجرا می باشد. بنابراین این استاندارد در ایران به کد تبدیل شده است. به منظور این که در کد EN 81-2 کاربرد تجهیزات ایمنی شناسایی شوند و بندهای آن بهتر درک شامروزه آسانسورهای مختلفی تولید میشوند که سیستم جابهجایی کابین آسانسور در آنها متفاوت میباشد. برخی از آسانسورها به وسیله سیستم کششی کار میکنند که از قدیمیترین سیستمهای جابهجایی آسانسور به شمار میرود. سیستم مغناطیسی و هیدرولیکی از دیگر سیستمهای جابهجایی آسانسور به شمار میروند. آسانسور هیدرولیکی موضوعی است که در ادامه این محتوا به آن خواهیم پرداخت. آسانسورهای هیدرولیکی نسل جدیدی از آسانسورها هستند که با نیروی هیدرولیک یا جک هیدرولیکی کار میکند. امنیت و ایمنی آسانسور هیدرولیکی بیشتر از سایر آسانسورها است و همچنین راندمان بیشتری نیز دارند. این نمونه از آسانسورها سرعت و حرکت آرومتری به نسبت آسانسورهای کششی دارد که دلیل آن به خاطر ماهیت لخت سیستم هیدرولیک است. به طور کلی آسانسور هیدرولیکی حرکتی نرمتر و روانتر به نسبت آسانسورهای کششی دارند. در ادامه شما را با اسانسور هیدرولیکی بیشتر آشنا خواهیم کرد تا اطلاعات کاملتری درباره چنین آسانسورهایی داشته باشید.
آسانسور هیدرولیک چیست؟
آسانسور هیدرولیکی نوع دیگری از آسانسورهایی است که در ساختمانهای امروزی مورد استفاده قرار میگیرد. این نمونه از آسانسورها ایمنی بیشتری نسبت به سایر آسانسورها دارند و با سرعت کمتری نسبت به آسانسورهای کششی حرکت میکنند. این آسانسورها جک هیدرولیکی جایگزین وزنه تعادل در آسانسورهای کششی شده است. هزینه نگهداری آسانسورهای هیدرولیکی کمتر از سایر آسانسورها است؛ چرا که قطعات آن دیرتر دچار خرابی و مشکل میشوند. روغن قرار گرفته درون جک هیدرولیکی به وسیلهی قطعهای به نام پاور یونیت پمپاز میشود و شروع به حرکت میکند. این کار باعث افزایش طول جک هیدرولیکی آسانسور میشود که با افزایش طول جک، کابین آسانسور شروع به حرکت میکند. برق مصرفی آسانسورهای هیدرولیکی کمتر از سایر آسانسورها است؛ چرا که فقط به هنگام بالارفتن کابین، نیاز به برق دارد؛ چرا که در زمان پایین آمدن روغن به درون پاور یونیت باز میگردد و طول جک کاهش مییابد.
بنابراین کابین آسانسور به راحتی و بدون نیاز به برق به وسیله نیروی جاذبه به طبقات پایینتر منتقل میشود. آسانسورهای هیدرولیکی دارای اتاقی هستند که پمپ، مایع و موتور آسانسور قرار گرفته است. این اتاق همانند در آسانسورهای کششی است. هزینه نصب آسانسور هیدرولیکی و خرید آن به نسبت آسانسورهای کششی و سایر آسانسورها به صرفهتر است و فضای کمتری نیز اشغال میکنند. برای آشنایی با تفاوت بین آسانسورهای کششی و هیدرولیکی مقاله را مطالعه نمایید. قدرت یا توان آسانسورهای هیدرولیکی از 300 تا 2 تن میباشد.
این آسانسورها بیشتر در بیمارستانها، آسانسورهای خودروبر، باربر و مسافربر استفاده میشود. برای نصب آسانسور هیدرولیکی نیاز به حفر چاه آسانسور در ساختمان است که تقریباً ارتفاع 1.5 متری آن باید به چاهک آسانسور اختصاص داده شود. در بخش چاهک آسانسور هیدرولیکی قطعاتی همچون بافرها، میکروسوییچها و غیره نگهداری میشود. فضای چاهک باید ۵۰*۶۰*۱۰۰ باشد که طبق است. شما میتوانید تمامی قطعات مورد نیاز آن را از بخش فروشگاه سایت خریداری نمایید.
آسانسور هیدرولیکی به چه صورت کار می کند؟
کابین آسانسور در آسانسورهای هیدرولیکی بر روی جک قرار میگیرد و با استفاده از نیروی جک آسانسور بین طبقات جابهجا میشود. در زمان بالا رفتن آسانسور، روغن یا مایع هیدرولیک قرار گرفته در مخزن به درون سیلندر منتقل میشود. روغن هیدرولیک پس از باز شدن شیر تحت فشار قرار میگیرد و به سمت مخزن سیال میرود و زمانی که شیر بسته میشود مایع به سیلندر وارد میشود؛ چرا که تنها بخشی است که روغن میتواند وارد شود. از این رو مایعات قرار گرفته درون سیلندر با ایجاد فشار به جک آن را به سمت بالا سوق میدهند و از این طریق کابین آسانسور به حرکت در میآید. زمانی که آسانسور به طبقه مورد نظر نزدیک میشود، سیگنالهایی به وسیله سیستم کنترلی آسانسور به موتور الکتریکی آسانسور ارسال میکند تا تزریق روغن به درون سیلندر را به تدریج کم کند. زمانی که تزریق شدن روغن به درون سیلندر قطع شد، آسانسور در طبقه مورد نظر متوقف میشود و مسافران میتوانند از کابین خارج شوند.
در زمان پایین آمدن کابین آسانسور، سیستم کنترلی آسانسور پیغامی به سوپاپ ارسال میکند. سوپاپ نصب شده بر روی موتورهای هیدرولیکی به وسیله یک سوئیچ الکتریکی کار میکند. زمان که سلونوئید شیر تخلیه را باز میکند، مایع قرار گرفته درون سیلندر به دلیل وزن کابین آسانسور از سیلندر به آرامی خارج میشود. مایع به درون مخزن حرکت میکند و تا زمانی که سیستم کنترل سیگنال بسته شدن شیر تخلیه را ندهد، آسانسور به سمت پایین حرکت میکند.
به بیان سادهتر آسانسورها برای حرکت به سمت بالا، روغن هیدرولیک به درون سیلندر یا جک هیدرولیکی منتقل میشود و آسانسور به سمت بالا حرکت میکند. در زمان پایین رفتن کابین مایع یا روغن درون سیلندر شروع به تخلیه شدن میکند و کابین به وسیله نیروی جاذبه و وزن کابین به سمت پایین حرکت میکند. کلیدهایی که درون کابین قرار گرفتهاند باعث کارکرد پمپ میشوند و روغن از این طریق به درون سیلندر پمپاژ میشود.
مزایای آسانسور هیدرولیکی
آسانسورهای هیدرولیکی مزایای بسیاری دارند که امروزه بیشتر افراد این آسانسورها به سایر آسانسورها ترجیح میدهند. این نمونه از آسانسورها در ساختمان 2 تا 4 طبقه نصب میشوند و گاهاً از آن با نام آسانسور خانگی نیز یاد میشود. در ادامه شما را با مزایای اسانسور هیدرولیک بیشتر آشنا خواهیم کرد:
- ایمنی بالا(عدم سقوط آسانسور به دلیل برخورداری از جک)
- احتیاجی به وزنه تعادل ندارد
- کاهش فضای چاه اسانسور(نیازی به وزنه تعادل ندارد)
- حذف موتورخانه در بالای چاه آسانسور
- کاهش هزینه ساخت آسانسور
- کاهش وزن ساختمان(نیاز به سازههای کمتر در زمان دارد)
- قابل استفاده برای جابهجایی بار
- کاهش هزینه برق
- برای جابهجایی به سمت پایین به نیروی موتور احتیاجی ندارد
- حرکتی یکنواخت و بی صدا
- سرویس کاری راحت آسانسور(دسترسی به موتورخانه آسانسور راحتتر است)
- نبود موتورخانه در راس چاه باعث کاهش صدای استارت موتور
- طول عمر قطعات آسانسور هیدرولیکی زیادی است.
- هزینه نگهداری کمتر(تعداد قطعات و استهلاک کمتر است)
- سرعت آسانسور قابل تنظیم است.
- امکان افزایش فضای کابین آسانسور
- موتورخانه در کف ساختمان است
- امکان جابهجایی موتورخانه تا ارتفاع 12 متری از چاه آسانسور
- توقف نرم و ملایمتر
- در زمان قطعی برق آسانسور خود به خود به پایینترین طبقه باز میگردد.
آسانسور هیدرولیکی همانند سایر آسانسورها انواع مختلفی دارد و هرکدام از آنها ویژگی و خصوصیات مخصوص به خود دارند. انواع آسانسور هیدرولیکی عبارت است از:
- آسانسور هیدرولیک چاهکدار
- آسانسور هیدرولیک بدون چاهک
- آسانسور هیدرولیک طنابی
- آسانسور هیدرولیک بدون اتاق
آسانسور هیدرولیک چاهک دار
این مدل از آسانسورهای هیدرولیکی، قسمت پایینی کابین آسانسور بر روی یک پیستون نصب میشود که این پیستون درون یک سیلندر حرکت میکند. این سیلندر ارتفاع بزرگی دارد و معمولاً به اندازه یک آسانسور در زیر آسانسور در چاهکی بالا و پایین میشود. نحوه کارکردن آسانسور هیدرولیک چاهک دار به این صورت است که مایع هیدرولیک به درون سیلندر تزریق میشود و آسانسور به سمت بالا حرکت میکند و زمانی که مایع هیدرولیک از سیلندر خارج میشود، آسانسور به سمت پایین حرکت میکند. برای این که در زمان نصب آسانسور و پس از آن دچار مشکل نشوید باید نکاتی همچون سطح بالای آب، سنگ و بستر نامناسب در نظر گرفته شود.
آسانسور هیدرولیک بدون چاهک
این نمونه از آسانسورهای هیدرولیکی به چاهک نیازی ندارند و بیشتر در ساختمانهایی که شرایط آب و هوایی مناسبی ندارند، نصب میشود. آسانسور بدون چاهک هیدرولیکی برای زمینهای مرطوب، صخرهای و ناپایدار مناسب میباشد. به جای استفاده از یک سیلندر، یک جفت سیلندر استوانهای در دو طرف آسانسور و زیر کابین نصب میشود تا آسانسور به راحتی بین طبقات جابهجا شود. برای اینکه سیلندرها به درستی کار کنند، آنها را بر روی کف بتنی محکم نصب میکنند.
آسانسور هیدرولیک طنابی
این نمونه از آسانسورهای هیدرولیکی شباهتی نسبی با آسانسورهای کششی دارد؛ چرا که ترکیبی از طناب و نیروی هیدرولیک است. با به کار گیری طناب و نیروی هیدرولیک در آسانسورهای هیدرولیک طنابی، کابین آسانسور ظروع به حرکت میکند. طناب از میان چرخ دندهای رد میشود و پیستون به یان چرخ دنده متصل است. یک سر پیستون به و بخش دیگر آن به انتهاش مسیر کشش وصل شده است. این مدل از آسانسورها نیازی به سیلندر ندارد و به راحتی میتوانند تا ارتفاع 18 متری بالا برود. قدرت آسانسور هیدرولیک طنابی به نسبت 2 به 1 قابل ارتقاء میباشد. ایمنی این مدل از آسانسورها خیلی پایین است؛ چرا که دارای نمیباشد. از این با پاره شدن طناب اتاق آسانسور به درون چاه سقوط میکند.
آسانسور هیدرولیک بدون اتاق
آسانسور بدون اتاق هیدرولیکی نمونه دیگری از آسانسورهای هیدرولیکی است که بر روی کف چاه قرار میگیرد. این آسانسور بدون اتاق یا روملس بدون تجهیزات هیدرولیک است که کنترلر آن بر روی دیوار نزدیک به آسانسور پشت یک کابینت نصب میشود. هزینه ساخت و نصب آن پایینتر از انواع دیگر است و در مدت زمان کوتاهتری نیز نصب میشود.
خرید آسانسور هیدرولیک
آسانسور هیدرولیکی از انواع آسانسورهایی است که در ساختمانهای امروزی نصب میشود. این آسانسور امنیت بالایی دارد و بنابر همین دلیل افراد زیادی آسانسورهای هیدرولیکی را ترجیح میدهند. این مدل از آسانسورها دارای قطعات کمتر و با طول عمر بیشتری هستند. شما میتوانید قطعات مورد نیاز برای خرید آسانسور هیدرولیکی را از بخش فروشگاه سایت کلمان سفارش دهید. قطعات آسانسورهای هیدرولیکی کیفیت بالایی دارند؛ از این رو طول های هیدرولیکی بیشتر است سایر آسانسورها است.
طراحی و اجرای اسانسور هیدرولیکی
آسانسورهای هیدرولیک از ایمنترین آسانسورهایی است که در ساختمانهای چند طبقه نصب میشود. این نمونه از آسانسورها طراحی و ظاهر زیبایی دارند و معمولاً در خانههای2 الی 4 طبقه مورد استفاده قرار میگیرد. این نمونه از آسانسورها بر خلاف سایر آسانسورها در مواقع آتش سوزی قابل اعتماد و مسفرثمر میباشد. امکان نصب آسانسور هیدرولیکی در بیرون و یا داخل خانه امکان پذیر است و فقط کافی است فضایی از ساختمان را به آن اختصاص داد. در زمان نصب و طراحی آسانسور هیدرولیکی باید موارد و نکاتی را رعایت کرد. این موارد در ادامه برای شما توضیح داده خواهد شد.
- حفر چاهک: اولین گام برای نصب هر نمونه آسانسوری، نصب چاهک آن میباشد. چاهک آسانسور باید چند متر پایینتر از طبقه همکف یا فنداسیون ساختمان حفر شود. در چاهک آسانسورهای هیدرولیکی، سیلندر پیستون قرار میگیرد، بنابراین باید سوراخی برای قرار گرفتن سیلندر پیستون در چاهک در نظر گرفته شود. پس از حفر چاهک باید بتن ریزی و استحکامات لازم صورت بگیرد.
- مشخص کردن و ایجاد مسیر کشش: مسیر کشش به دو صورت مدولار یا یکپارچه در محل آسانسور ایجاد کرد. سیلندر و پیستون پس از مشخص کردن و ساخت مسیر کشش باید بر روی آسانسور نصب شوند. پمپ آسانسور معمولاً در چاهک آسانسور نصب میشود؛ اما در برخی موارد ممکن است فضای دیگری برای نصب آن در نظر گرفته شود.
- ایمن سازی: در مرحله آخر نصب باید کابین آسانسور و اتصال هیدرولیک به آن ایمن شود. این مرحله باید پس از نصب مسیر کشش و اتصال پیستون و پمپ انجام شود. دربهای قفل شونده، کنترل کننده دما، چراغهای اضطراری و هشدار دهندهها نیز باید در این مرحله نصب شوند.
انواع موتور آسانسور هیدرولیکی
موتورهای هیدرولیکی که بر روی آسانسورها نصب میشوند انواع مختلفی دارند که هر کدام ویژگی و خصوصیات متفاوتی دارند. موتورهای هیدرولیکی در دو دسته موتورهای خشک و مغرق در روغن دسته بندی میشوند. هر دوی این موتورها با استفاده از فشار روغن اتاق آسانسور را به حرکت در میآورند.
- موتور هیدرولیکی مغروق در روغن: همانطور که از اسم آن مشخص است، این مدل از موتورها به طور کامل در روغن قرار میگیرند و به نیاز به تعویض روغن ندارند. از طرفی به دلیل این که در روغن قرار میگیرند عمر طولانیتر، صدای کمتر و مصرف برق پایینتری دارند. از این مدل موتورها در آسانسورهای خانگی و آسانسورهای خودروبر استفاده میشود.
- موتور هیدرولیکی خشک: نوع دیگری از موتورهای هیدرولیکی، موتورهای خشک است که خارج از روغن قرار دارند. این مدل از موتورها در بالا و در کنار مخزن پاوریونیت نصب میشوند و برق ورودی آنها تک فاز و یا سه فار است.
جمع بندی
آسانسورهای هیدرولیکی نوع دیگری از آسانسورها است که در ساختمانهای امروزی نصب میشود. این مدل از آسانسورها ایمنی و امنیت بالاتری به نسبت سایر آسانسورها دارند و امکان سقوط آسانسور در آنها تقریباً صفر است. قطعات و بخشهای آسانسور هیدرولیکی کیفیت بالایی دارند و عمر طولانیتر به نسبت قطعات آسانسورهای کششی دارند. همچنین هزینه نگهداری و تعمیرات آسانسورهای هیدرولیکی پس از نصب به صرفهتر و کمتر میباشد. اسانسورهای هیدرولیکی بیشتر در ساختمانهایی که تعداد طبقات آن زیاد نمیباشد نصب میشود. خرید آسانسور هیدرولیک برای ساختمانهایی که تعداد طبقات زیادی ندارند و مصرف برق و هزینه نگهداری از آسانسور برای ساکنین ساختمان اهمیت دارد گزینه بسیار مناسبی است. نصب آسانسور هیدرولیک در مدت زمان کوتاهی انجام میشود. ما در این محتو سعی بر این داشتیم تا شما را با یکی دیگر از انواع آسانسورها آشنا کنیم و اطلاعات کاملی درباره آن به شما بدهیم.
سوالات متداول
قیمت آسانسور هیدرولیک چقدر است؟
قیمت آسانسور هیدرولیکی با توجه به تعداد طبقات ساختمان و قطعاتی که در ساخت آن استفاده میشود، مشخص میگردد. از این رو نمیتوان قیمت دقیقی برای آسانسورهای هیدرولیکی مشخص کرد.
قطعات آسانسورهای هیدرولیکی را از کجا بخریم؟
شما میتوانید با مراجعه به سایتهای فروشگاهی لوازم آسانسور، قطعات مورد نیاز خود را خریداری کنید
نحوه نصب آسانسور هیدولیکی به چه صورت است؟
سیلندر هیدرولیکی به زیر کابین آسانسور متصل میشود که با وارد یا خارج شدن مایع هیدرولیکی از درون سیلندر اتاق آسانسور شروع به حرکت میکند.
سیستم هیدرولیک آسانسورهای هیدرولیکی چگونه کار می کند؟
تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی سیال سپس وارد شدن مایع سیال به لولهها و شلنگها. پس از این مرحله فشار، جهت و جریان مایع توسط شیرها کنترل میشود.
وند در جدول زیر عملکرد تجهیزات اساسی ایمنی آسانسور هیدرولیکی تشریح شده است.