وظایف پرستار سالمند در منزل چیست؟

وظایف پرستار سالمندان؛ راهنمایی و مراقبت حرفه‌ای برای سالمندان

شرح وظایف پرستار سالمند در منزل به جهت مراقبت و نگهداری مداوم از سالمندان است، این موارد شامل ارائه مراقبت‌های پزشکی، بهداشتی و روانشناختی می‌باشد. پرستار سالمند در منزل باید توانایی تشخیص و مدیریت مسائل پزشکی و بهداشتی فرد سالمند را داشته باشد؛ علاوه بر این ارائه داروها، اندازه‌گیری و نظارت بر وضعیت جسمانی، کنترل علائم بیماری و مانیتور کردن مسائل پزشکی جزء وظایف اصلی پرستار سالمند است.

جدا از مسائل پزشکی افراد سالخورده و تحت مراقبت، پرستار سالمند باید به مسائل روانشناختی آن‌ها نیز توجه داشته باشد. در این میان هم‌صحبتی و همدلی با اشخاص سالخورده میتواند سطح اضطراب و افسردگی را بسیار پایین آورده و احساس تنهایی در سالمند را به طور کامل از بین ببرد. تأمین نیازهای روزمره فرد سالمند مانند کمک در بهداشت شخصی، تغذیه، حرکت و فعالیت‌های روزمره از دیگر مسائلی است که پرستار سالمندان عهده دار آن می‌شود.

پرستار سالمند در منزل اصفهان | قیمت پرستار سالمند در منزل اصفهان | قیمت پرستار سالمند در منزل تهران

پرستار و مراقب سالمند کیست؟

وظیفه اصلی پرستار سالمند، حفظ و بهبود وضعیت سلامت و رفاه فرد سالمند است. پرستاران و مراقبان سالمندان آگاهی و تجربه لازم را دارا هستند تا به نیازهای فرد سالمند پاسخ دهند و مراقبت‌های موردنیاز را ارائه کنند.

وظایف پرستار سالمند شامل انجام امور روزمره فرد سالخورده مانند بهداشت شخصی، تغذیه صحیح، تنظیم داروها، مداومت در تراپی‌ها و کمک به فعالیت‌های روزانه می‌شود. همچنین به نظارت و پایش وضعیت جسمی و روانی فرد سالمند می‌پردازند و در صورت لزوم با پزشکان و سایر اعضای تیم درمانی همکاری می‌کنند.

از جمله وظایف پرستاران سالمندان در منزل، ایجاد انگیزه و روحیه در بیماران می‌باشد. به عنوان افرادی که در کنار سالمندان بهبودیشان را تحت تأثیر قرار می‌دهند، پرستار سالمندان با ارائه مراقبت‌های حمایتی و ایجاد ارتباط مثبت با سالمندان، می‌تواند امید به زندگی و احساس رضایت در سالمندان را تقویت کند. این نوع کمک درمانی علاوه بر بهبود فیزیکی، به ارتقای سلامت روحی و روانی سالمندان نیز کمک می‌کند و افراد سالمند را به سوی بهبود و بهتر شدن وضعیتشان هدایت می‌کند.

علاوه بر مراقبت‌های فیزیکی، پرستار سالمند همچنین باید بتواند ارتباط احساسی موثری با فرد سالمند برقرار کند و به نیازهای روحی و اجتماعی او توجه کند؛ صبوری، احترام، همدلی و قدرت ارتباطی از مهارت‌های اساسی یک پرستار سالمند هستند.

یکی از وظایف پرستار سالمندان ایجاد انگیزه و امید به زندگی در آن‌ها است

ایجاد فضای نشاط آور برای سالمندان از وظایف پرستار سالمند است

در کل، پرستار سالمند با ترکیب مهارت‌های پزشکی، مراقبتی و ارتباطی، فرد سالمند را در حفظ استقلال فردی، راحتی و کیفیت زندگی خود یاری می‌کند. این حرفه بسیار مهم و ارزشمند است و نقش بزرگی در بهبود کیفیت زندگی سالمندان دارد.

مشکلات رایج هنگام استخدام پرستار سالمند

در زمان حاضر، به دلیل پیشرفت فناوری و مشغله‌های فراوان و اشتغال بیشتر بانوان، مراقبت از سالمندان توسط خانواده به همان شکلی که در گذشته بود، دشوار شده است. علاوه بر این، حضور سالمندان در خانه خود هنگام بیماری یکی از مواردی است که اکثراً خانواده‌ها نمی‌توانند به خوبی به آن پاسخ دهند، زیرا پاسخ به نیازمندی‌های روحی و جسمی آنان تقریباً غیر ممکن است.

گاهی نیز به دلیل ناتوانی سالمندان در مراقبت از خود، اجازه استخدام پرستار یا مراقب از طرف فرزندان را نمی‌دهند. این مشکل نگهداری و مراقبت اولیه از سالمندان را برای خانواده‌ها بسیار سخت می‌کند. علاوه بر این، بعد از رضایت پدر و مادر سالمند، مشکل دیگری که برای خانواده به وجود می‌آید، یافتن یک نگهدار سالمند با تجربه و قابل اعتماد است که بتوانیم عزیزترین‌های زندگیمان را به او بسپاریم.

چالش هایی که خانواده برای انتخاب پرستار سالمند مناسب با آن مواجه می‌شوند به شرح زیر است:

  • اطمینان حاصل کردن سالمند از قبول ناتوانی در انجام وظایف و نیاز به مراقب و نگهدار
  • یافتن مراقب و نگهدار سالمند با تجربه و قابل اعتماد
  • آشنایی نداشتن با خدمات پرستاری و محدوده وظایف پرستار در منزل
  • روش عقد قرارداد و پرداخت دستمزد به پرستار سالمند
  • مشکلات ناظر بر فرایند کار پرستار در منزل

وجود مؤسسات خدمات پرستاری در منزل با اعتبار و مجوز رسمی می‌تواند تمامی مسائل فوق را حل کند. یک مؤسسه خدمات پرستاری رزومه پرستاران، مراقبان و بهیارانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند را بررسی می‌کند و پس از انتخاب و تأیید هویت با آنها همکاری می‌کند. ما در موسسه پرستاری همپای سلامت لیست جامعی از پرستاران متخصص و با تجربه در زمینه مراقبت و نگهداری از سالمندان با شرایط خاص را در اختیار داریم. برای مشاوره جهت انتخاب پرستار حرفه ای برای سالمنداتان می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

شرح وظایف پرستار سالمند در منزل

شرح وظایف مراقبان سالمندان ممکن است با توجه به شرایط منحصر به فرد هر سالمند متفاوت باشد؛ وظایف پرستار سالمندان در منزل شامل مراقبت و نظارت دقیق بر وضعیت فیزیکی و روانی سالمندان است. پرستاران مسئولیت ارائه کمک در فعالیت‌های روزمره مانند تغذیه و بهداشت شخصی را به عهده دارند.

همچنین، وظایف مراقب سالمند شامل ایجاد فضایی آرام و امن برای سالمندان، ارائه حمایت عاطفی و روحی و برقراری ارتباط با پزشکان و خانواده می‌باشد. علاوه بر این، پرستاران می‌توانند فعالیت‌های بازیابی فیزیکی مانند گردش در پارک، پیاده‌روی و تمرینات ویژه بدنی را نیز با سالمندان در منزل انجام دهند. این فعالیت‌ها بهبود وضعیت بدنی سالمندان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و به حفظ سلامت و عملکرد بهتر آن‌ها کمک می‌کند.

در ادامه به برخی از اساسی ترین وظایفی که پرستار سالمندان با آن ها مواجه می شوند میپردازیم:

  • پیگیری مراقبت‌های پزشکی
  • ارائه مراقبت‌های ویژه بهداشتی
  • کمک در انجام تمرینات فیزیکی
  • اداره و مدیریت داروها
  • حمایت روانی
  • ارزیابی نشانه‌های تشدید بیماری
  • آموزش به خانواده سالمندان
  • بررسی وضعیت سلامتی جسمی سالمند

برای خواندن شرح مفصل هر یک از مسئولیت‌های پرستار سالمند در منزل با ما همراه باشید.

پیگیری مراقبت‌های پزشکی سالمندان

پرستار سالمند مسئول پیگیری و هماهنگی با تیم درمان و پزشک معالج سالمند است است؛ پرستاران باید زمان مراجعه و نوبت ویزیت پزشکان معالج را به خاطر داشته باشند و در جریان نتایج آزمایش و تغییرات دارو و روند درمان باشند.

مراقبت ویژه و رسیدگی به بهداشت فردی سالمند

یکی از وظایف پرستار سالمند  ارائه مراقبت ویژه به سالمند بیمار در منزل است؛ وظیفه مراقبان سالمندان است که به مراقبت‌های پوستی، بهداشت دهان و دندان، بهداشت شخصی و تغذیه سالمندان توجه و رسیدگی کنند.

کمک در انجام تمرینات فیزیکی و ورزش‌های مناسب سالمندان

پرستار سالمند مسئول همکاری با افراد مسن در تمرینات فیزیکی و تشویق وی به نرمش‌های مناسب است. سالمندان باید تمرینات استقامتی، تمرینات تعادل و تمرینات انعطاف‌ پذیری را مرتب تکرار کنند؛ و مراقبان سالمند بر انجام صحیح آن‌ها نظارت داشته باشند.

اداره داروهای فرد سالخورده

پرستار سالمند وظیفه مدیریت دقیق داروها و مصرف صحیح دوز و زمان استفاده آن‌ها، توسط افراد مسن را دارد. پرستار سالمند باید دستورات پزشک را دریافت کرده و بر آن اساس، داروها را به موقع یادآوری کرده و از مصرف صحیح توسط سالمند اطمینان حاصل کند.

پشتیبانی روانی و توجه به سلامت روان فرد مسن

پرستار سالمند وظیفه ارائه حمایت روانی و توجه به سلامت روحی سالمندان بیمار و خانواده‌های آن‌ها را برعهده دارد؛ مراقبان سالمند، باید به افراد پیر کمک کند تا با مشکلات روانی و اضطراب‌های دوران پیری و بیماری‌هایشان کنار بیایند.

پیگیری نشانه‌های تشدید یا تضعیف بیماری‌های مزمن

یکی دیگر از وظایف بسیار مهم پرستار سالمند پیگیری نشانه‌های تشدید یا حتی تضعیف بیماری‌های مزمن یا جدید در سالمندان است؛ مراقبان سالمند باید تغییرات وضعیت بیماری سالمندان بیمار، را مشاهده کنند و در صورت لزوم پزشک را در جریان قرار دهند.

آموزش به خانواده‌های سالمندان

پرستار سالمند مسئول آموزش خانواده‌ی سالمندان سالم یا بیمار، در زمینه‌های بهداشت، تغذیه، تمرینات فیزیکی و فیزیوتراپی و نحوه مصرف داروها است. این موارد به خانواده‌های سالمندان کمک میکند تا زمان عدم حضور پرستار سالمند، بتوانند به طرز صحیحی از سالمند عزیزشان نگهداری و مراقبت کنند.

ارزیابی وضعیت سلامت فیزیکی سالمند

پرستار سالمند مسئول ارزیابی مداوم وضعیت سلامت افراد پیر در منزل است؛ این ارزیابی شامل توجه به انواع نشانه‌های فیزیکی و روحی سالمند و گرفتن فشار خون، قند خون، ضربان قلب و اکسیژن خون و دیگر مراقبت‌های لازم مورد نیاز سالمند است.

توجه و بررسی نیازهای پزشکی

توجه به نیازهای پزشکی سالمندان یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های پرستار سالمند در منزل است؛ ارزیابی میزان درد سالمند، به خاطر سپردن نوبت های ویزیت پزشکان مختلف، ساعات و دوز مصرف داروها و مراقبت از بیماری های مزمن، از نمونه وظایف پرستار سالمند می‌باشد.

حضور پرستار سالمند در منزل بهتر است یا خانه سالمندان؟

سالمندان با توجه به رد سنی به 3 دسته تقسیم میشوند:

1.سالمندان جوان در بازه 60-70 سال

2.سالمند معمولی در بازه 75-90 سال

3.سالمند پیر با سن بالای 90 سال

انتخاب بین حضور سالمند در منزل شخصی و یا خانه سالمندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از مهمترین آنها بازه سنی سالمند است. افراد سالخورده با توجه به شرایط سنی، به مراقبت های مختلفی نیز نیازمندند؛ علاوه بر همه این‌ها شرایط عمومی سلامتی، محیط خانواده و روحیه خود سالمند نیز از عوامل تاثیرگزار هستند. دو راهی بر سر انتخاب خانه سالمندان و منزل شخصی انقدر تکراری شد تا محققان پرسشنامه ای را در اختیار سالمندان، خانواده هایشان و پرستاران سالمند قرار دادند که خلاصه نتایج به شرح زیر است:

  • سالمندان به حضور پرستار در منزل بیشتر تمایل دارند.
  • سالمندان حتی منزل شخصی خود را به منزل فرزندانشان یا خانه سالمندان ترجیح میدادند بنابراین بهتر است پرستار مراقب سالمند را به منزل شخصیشان بفرستید.
  • پرستاران سالمند در منزل شخصی خدمات با کیفیت تری را ارائه میدهند چراکه در خانه سالمندان ممکن است یک پرستار مسئولیت رسیدگی به چندین سالمند را برعهده داشته باشد.
  • سالمندانی که سالها با فرزندان خود زندگی کردند و عادت به محیط های پر سروصدا به خصوص صدای کودکان دارند، ماندن در منزل شخصی را به خانه سالمندان ترجیح میدهند.
  • با وجود اینکه بهداشت در خانه سالمندان در سطح استاندرد رعایت می شود اما به دلیل وجود تعداد زیادی سالمند احتمال ابتلا به بیماری های مختلف زیاد است.
  • سالمندانی که روحیه بهتری دارند از خانه سالمندان بیشتر استقبال میکنند.
دکمه بازگشت به بالا