مزایا و معایب آب معدنی
انسان، جانور و حیوان دارد. امروزه برای سهولت استفاده و دسترسی به آب آشامیدنی، کارخانه های متعددی اقدام به تولید آب معدنی کوچک و بزرگ کرده اند و بسیاری از مردم تصور می کنند آب معدنی از نظر بهداشتی و معدنی غنی تر از آب شهری است، بنابراین آن را به آب شهری ترجیح می دهند. اما جالب است بدانید که آب های معدنی عوارض مختلفی را به همراه دارند که در درازمدت سلامت انسان را به خطر می اندازند. در زیر می خواهیم شما را با عوارض مختلف آب معدنی آشنا کنیم. بنابراین اگر شما هم می خواهید از مضرات آب معدنی بدانید بهتر است با ما همراه باشید.

اثرات مختلف آب معدنی
از آنجایی که آب های معدنی PH بالاتری نسبت به آب معمولی دارند، محتوای اسید کربنیک آنها نیز بالاتر است و می تواند باعث سکسکه، نفخ یا آسیب به مینای دندان شود. از دیگر عوارض آب معدنی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
Woman holding bottle with fresh water on waterfall backgroundبا مصرف آب معدنی خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهید
همانطور که مشاهده کردید آب معدنی در بطری های مختلفی بسته بندی می شود که قرار دادن آن در مقابل نور خورشید می تواند کیفیت آب را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.از آنجایی که نور مستقیم خورشید روی این بطری ها، مشتقات نفتی تشکیل دهنده بطری را جدا کرده و در آب حل می کند، نوشیدن این آب احتمال ابتلا به سرطان را در افراد افزایش می دهد. زیرا ترکیبات شیمیایی موجود در بطری های پلاستیکی بر چربی و غدد لنفاوی تأثیر بسزایی دارد و باعث ایجاد تومور در برخی از بافت های بدن می شود.
یخ زدن آب بطری یکی دیگر از معایب آب معدنی است.
با توجه به اینکه در فصل تابستان هستیم، برخی افراد بطری های آب معدنی را در فریزر قرار می دهند تا منجمد شود و در بیرون از خانه آب سرد می نوشند، بدون اینکه از آسیب هایی که به سلامت بدن وارد می کند. عموماً بطری های پلاستیکی به گونه ای طراحی می شوند که در صورت یخ زدن، تغییراتی در پلیمرهای آنها ایجاد می شود و مواد مضر وارد آب می شود.
بنابراین باید از انجماد بطری های آب معدنی خودداری شود. زیرا این ظروف اساسا برای نگهداری آب در دمای 0 تا 4 درجه سانتیگراد طراحی شده اند، یعنی این بطری ها برای نگهداری در شرایط سرد و تازه مناسب هستند نه در شرایط یخبندان.امکان افزایش ورود مواد شیمیایی به بدن با استفاده از آب جوش در بطری های آب معدنی.
همانطور که در بالا ذکر شد، بطری های آب معدنی برای نگهداری در دمای 0 تا 4 درجه سانتیگراد طراحی شده اند، بنابراین هرگز نباید آنها را با آب جوش پر کنید. زیرا ریختن آب جوش در این بطری ها می تواند احتمال ورود مواد شیمیایی به بدن را تا 70 درصد افزایش دهد. از آنجایی که قرار گرفتن این بطری ها در معرض آب جوش دو برابر بیشتر از حد معمول مواد شیمیایی مضر آزاد می کند، مصرف مداوم آنها می تواند منجر به تولد نوزادانی با ناتوانی ها و مشکلات پیشرفته شود.
مضرات آب معدنی برای کودکان: اگر در خانه بچه دارید، بهتر است همیشه از دادن آب معدنی به آنها خودداری کنید. از آنجایی که این آب دارای ترکیبات و املاح زیادی است باعث ایجاد مسمومیت در آنها می شود. از آنجایی که اندازه کلیه کودکان کوچک است و املاح موجود در آب معدنی را به راحتی نمی توانند هضم کنند، نوشیدن آب معدنی برای کودک خطرناک است و باعث آسیب می شود.
مضرات آب معدنی برای کلیه ها: از آنجایی که آب های معدنی سرشار از نمک و بسیار سفت هستند، مصرف آن برای بیماران کلیوی و افراد مبتلا به سنگ کلیه توصیه نمی شود.زیرا مصرف این آب می تواند زمینه ساز تشکیل سنگ کلیه باشد.
مضرات آب معدنی بر روی حفره های کودکان: پزشکان مصرف آب معدنی را دشمن سلامت دندان انسان می دانند. از آنجایی که میزان فلوراید موجود در آب معدنی نسبت به آب معمولی کم است، مصرف آن باعث ایجاد حفره در کودکان می شود.
مضرات آب معدنی مربوط به گذشته است: اگر تا به حال به یک بطری آب معدنی نگاه کرده باشید، تاریخ انقضا را روی آن مشاهده خواهید کرد. آب معدنی مانند سایر مواد غذایی تاریخ انقضا دارد و مصرف آب معدنی تاریخ مصرف گذشته باعث مسمومیت، حالت تهوع، استفراغ و … می شود. در مردم بنابراین برای نگهداری بطری های آب معدنی بهتر است آنها را در محیطی خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.
آخرین کلمه
از آنجایی که تقریباً هفتاد درصد بدن انسان از آب تشکیل شده است، باید حدود هشت لیوان آب در روز مصرف کنید. آب معدنی یکی از در دسترس ترین آب های آشامیدنی در همه جا است، اما همیشه باید در نظر داشته باشید که علاوه بر فواید، معایبی نیز دارد، بنابراین نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.با توجه به نکاتی که در بالا ذکر شد، آب معدنی شرایط نگهداری خاصی دارد که در صورت عدم رعایت آن، مشکلات مختلفی مانند سرطان، تومور و … به مردم