با تفاله قهوه چکار کنیم
تفاله قهوه یا همان پسماند قهوه، بر خلاف بسیاری از تفاله ها دارای خواص و فواید بسیار زیادی می باشد که اگه جز عاشقای قهوه باشید میتونید به چند روش مختلف و به راحتی از آن استفاده کنید. تفاله قهوه رو اگه بهش دقت کنید از ظاهرش هم میشه حدس زد که باید مفید باشه و خیلی از ما بعد از خوردن قهوه این فکر از ذهنمون عبور میکنه که با تفاله قهوه چیکار کنیم؟ یعنی دوباره بریزیمش سطل آشغال یا؟

جالبه بدونید هر روز بیش از 2 میلیارد فنجان قهوه در سراسر جهان مصرف میشه که بیشتر تفاله قهوه های مورد استفاده برای تهیه این فنجونها دور ریخته میشوند و سالانه نزدیک شش میلیون تن از این پسماندها برای دفن زباله ارسال می شوند. قطعاً این مقدار پسماند برای محیط زیست میتونه خطرناک باشه مخصوصاً اگه بدونید که تجزیه پسماند قهوه باعث آزاد شدن گاز متان به جو میشود. متان دومين گاز گلخانه ای است و پتانسيل گرم کردن کره زمين را تا 86 برابر بيشتر از گاز دی اکسید کربن دارد. ما در این مقاله قصد داریم 10 روش جالب استفاده مجدد از تفاله قهوه و کمک به اقتصاد و محیط زیست را با هم یاد بگیریم. لطفا با ما همراه باشید
روش های استفاده از تفاله قهوه
تمام این روش هایی که قصد داریم برای استفاده از پسماند قهوه براتون توضیح بدیم قبلا به طور دقیق بررسی و آزمایش شده اند، ولی توصیه میکنم هرکدام از آنها را خواستین به طور عملی استفاده کنید، آن را در حجم کم انجام داده و پس از نتیجه گرفتن؛ آن را در حجم بالا انجام دهید.
- رفع بوی بد یخچال بررسی ها نشان داده که تفاله قهوه به خنثی سازی بوهای نامطبوع خیلی کمک می کند، بنابراین یکی از بهترین راه های استفاده از آن، قرار دادنش در یخچال به عنوان بوی پاک کننده و بوگیر است. خیلی از ما با بوی بد یخچال مواجه شدیم که دلیل های مختلفی داره؛ از خراب شدن یک ماده غذایی گرفته تا خرابی گاز و موتور یخچال. برای راحت شدن از شر این بوها میتونید به پسماند قهوه پناه ببرید. روش استفاده از قهوه برای این کار ابتدا باید با قرار دادن مقداری از تفاله قهوه در نزدیکی پنجره یا مکان هایی که دارای تهویه مناسب هستند، آن را ابتدا به خوبی و به طور کامل خشک کنید. پس از خشک شدن تفاله، آنها را می توانید در هر جای یخچال قرار دهید.
- رفع بوی بد جاکفشی، کمد و توالت با پسماند قهوه در ادامه بخش قبلی لازمه به این مورد اشاره کنیم که تفاله قهوه دارای خاصیت بوگیری بسیاری بالایی می باشد که همین امر باعث شده که استفاده از آن در مکان هایی مثل جاکفشی و کمد که در معرض شدید بو گرفتن می باشند بسیار مناسب است. به طور کلی استفاده از زباله قهوه یک روش بسیار ساده و کم هزینه برای از بین بردن بوی بد در هر محلی از خانه یا محل کار شماست که در معرض بوی بد قرار میگیرد. با اینکار نه تنها شما بوهای نامطبوع رو حذف می کنید، در عین حال شما زندگی مجددی به قهوه استفاده شده خود می دهید. نکته ای که لام است در اینجا ذکر کنیم این است؛ شما برای حذف بوی بد توالت نیز میتونید از پسماند قهوه استفاده کنید ولی یادتان باشد که اگر خواستین آن را در لوله ها بریزید حتما از مقدار کمی تفاله استفاده کنید و با آب زیاد آن شستشو دهید تا از بسته شدن لوله ها جلوگیری کنید.
- تفاله قهوه، یک تمیز کننده طبیعی برای وسایل آشپزخانه کثیف شدن و جرم گرفتن سینک آشپزخانه یکی از مشکلات رایجی به حساب میاد که خانوم های خانه دار با آن مواجه هستند. بررسی ها نشون میده که تفاله قهوه دارای خاصیت جرم زدایی بالایی میباشد و کافیه شما کمی نمک و صابون معمولی را به آن اضافه کنید و بر رو سینک بمالید و سپس با یک اسفنج برای پاک کردن رسوبات استفاده کنید. از این مخلوط همچنین می تواند پلو پز، و قابلمه هایی که غذا به کف آن چسبیده است را تمیز کند، فقط مراقب باشید که از این ترکیب بر روی سطوح بو وسایلی که سوراخ های خیلی ریز دارند استفاده نکنید، چون ممکنه باعث ایجاد لکه های قهوه ای بر روی آنها بشه.
- درست کردن گلدان گیاهی با تفاله قهوه! قهوه ها منبع خوبی از نیتروژن برای کمپوست هستند زیرا باعث بهبود سطح و ساختار خاک می شوند. به جای رشد گیاهان در محیط های غیر طبیعی مانند گلدان های ساخته شده از پلاستیک و سایر مواد مصنوعی، ما به ایجاد یک گلدان گیاهی اعتقاد داریم که از 100 درصد مواد طبیعی در ساخت آن استفاده شده باشد. با مخلوط کردن قهوه با ضایعات مواد غذایی میتونیم به آنها اجازه دهیم تا به راحتی در طبیعت تجزیه شوند، روش کار به این شکل است که با فشار دادن این مخلوط در یک قالب یا ظرفی که میخواهید گلدانتان اون شکلی باشه خودتان در منزل یک گلدان کاملا طبیعی و گیاهی بسازید، یادتان باشد این ترکیب باید کمی حرارت داده بشه و لازمه که قاب شما فلزی باشه و اون رو روی شعله اجاق بزارید و با حرارت کم کاری کنید که فرم خود را بگیرد.
- پسماند قهوه و دفع حشرات و آفات مطالعات نشان میدهد استفاده از حشره کش ها و سموم دفع آفات موجب عوارض حاد و مزمن شده و در درازمدت فرد را به بیماریهاییمانند نارسایی کبد و کلیه، بیماریهای قلبی و عروقی و مشکلات تنفسی مبتلا میکند. جالبه بدونید که تفاله قهوه یک حشره کش طبیعی به حساب میاد؛ برخی از ترکیبات موجود در پودر قهوه، مانند کافئین و دیترپن میتوانند برای حشرات بسیار سمی باشند، به همین دلیل میتوان بعد از خرید قهوه روبوستا از دانههای آن برای دفع حشرات استفاده کرد. زیرا ثابت شده است که در دفع پشه، مگس میوه و سوسک نیز موثر است و برای دور نگه داشتن آفات دیگر مانند یک سم عمل میکند. تجربه شخصی: لطفا دقت کنید که از این روش در شب استفاده نکنید، چون خود من در پای گلدان ها از تفاله استفاده کردم و نصف شب همه سوسک های و کرم های داخل گلدان ها وارد خونه شده بودن!! 🙂
- کود کمپوست برای گلدان و باغچه شما! تفاله قهوه سرشار از نیتروژن است. در صورت استفاده عاقلانه، آنها می توانند منبع بسیار خوبی برای مواد مغذی خاک باشند. حتما دقت داشته باشید که از آنها به طور مستقیم روی گیاهان خود استفاده نکنید، حتما آنها را قبل از پاشیدن در گلدان خود همیشه یکدست و خورد کنید. دلیل این امر آن است که اگر یکجا و بدون خورد کردن آنها را روی خاک گلدان بریزید، قبل از اینکه گیاهان بتوانند مواد مغذی مورد نیاز خود را جذب کنند، ترکیب دانه های قهوه تخریب می شود.
دلیل دوم این است که گرمای حاصل از فرآیند تجزیه می تواند به ریشه های گیاه آسیب برساند. به همین دلیل مهم است که مستقیم از قهوه استفاده نکنید. در مرکز بازیافت زباله های آلی هنگ کنگ، جایی که تفاله های قهوه نسپرسو را جمع آوری می کنند، آنها را با انواع دیگر زباله های مواد غذایی مخلوط می کنند و مخلوط را درون یک تونل کمپوست قرار می دهند تا روند تخریب و تجزیه قهوه را تسهیل کند. سپس مخلوط مرتباً هم زده می شود تا به طور مناسب هوادهی شود و بعد از اینکه میکروارگانیسم ها کار خود را انجام دادند، کمپوست بالغ شده و آماده مخلوط کردن با خاک است.
- تفاله قهوه به عنوان یک ابزار آموزشی طبیعت در واقع موسیقی و کلاس درس ماست که میتونیم در مورد شگفتی های محیط و اطلاعات بیشتر در مورد خودمان ازش یاد بگیریم. جالبه بدونید شرکت نسپرسو که یکی از بزرگترین شرکت های قهوه جهان می باشد، در پارک طبیعت دیسکاوری، تفاله دانه های قهوه را جمع آوری می کند و کارگاه هایی را برگزار می کنند که در آن از تفاله دانه هایی قهوه برای معرفی و اثبات فواید استفاده مجدد از دانه های استفاده شده قهوه صحبت می کنند.