5 ویژگی مهم قطعات بتنی پیش ساخته

در صورتی که قصد خرید قطعات بتنی پیش ساخته و همینطور فونداسیون پیش ساخته تهران را دارید، باید برخی از ویژگی های مهم این قطعات را در نظر بگیرد. برای آشنایی با این ویژگی ها در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

پیش ساخته

وقتی پای یک پروژه عمرانی بزرگ در مقیاس ساخت پل یا کانال انتقال آب در میان است، تولید بتن در محل ساخت وساز چندان منطقی نیست. بایستی قبل از هر چیز قیمت روز دیوار بتنی پیش ساخته را از منابع معتبر بپرسید. بتن ریزی به شیوه سنتی از دقت و کیفیت چندان مناسبی برخوردار نیست. به علاوه اینکه تجربه نشان داده است که قالب گیری بتن در حجم و اندازه زیاد با مشکلات زیادی همراه است. در همین راستا از به عنوان راه حل جایگزین برای این پروژه ها استفاده می شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی 5 ویژگی مهم قطعات بتنی پیش ساخته بپردازیم که آن ها را به انتخاب اول در پروژه های عمرانی تبدیل می کند.

چرا باید از قطعات پیش ساخته بتنی استفاده کنیم؟

فرض کنید که قرار است در محل پروژه عملیات را انجام دهید. بسته به نوع بتن مد نظر باید مواد اولیه از قبیل سیمان، سنگدانه، آب و … را با نسبت های مشخص با یکدیگر ترکیب کنید. اختلاط مواد اولیه توسط نیروی انسانی معمولا به روش ماشینی صورت می گیرد. طبیعی است که در چنین شرایطی کنترل نسبت اختلاط مواد اولیه با هم کار ساده ای نیست. این در حالی است که تغییر در نسبت ترکیب مواد اولیه، خصوصیات مکانیکی محصول نهایی را کاملا دستخوش تغییر می کند.

داستان به همین جا ختم نمی شود. در پروژه های بزرگ، برای انجام عملیات بتن ریزی نیاز به قالب های بزرگ و انواع انکر بولت وجود دارد. طبیعی است که آماده سازی قالب ها در محل پروژه با محدودیت زیادی همراه است. علاوه بر آن نمی توان از ظرفیت قالب گیری بتن برای خلق نماهای جذاب معماری در ساخت و ساز استفاده کرد. مجموعه این دلایل باعث می شوند که قطعات بتنی پیش ساخته به عنوان جایگزین کاربردی برای روش سنتی بتن ریزی انتخاب شوند.

پنج ویژگی مهم قطعات بتنی پیش ساخته

بتن پیش ساخته همان طور که از نامش برمی آید، در محیط کارگاهی تولید می شود و به صورت آماده برای نصب به محل پروژه های عمرانی منتقل می شود. این محصول ویژگی های قابل توجهی دارد که باعث شده در این سال ها استقبال از آن روند افزایشی پیدا کند. در اینجا به پنج ویژگی مهم قطعات بتنی پیش ساخته می پردازیم.

1. استحکام و قدرت

بتن پیش ساخته در کارخانه ها و کارگاه های تخصصی ساخته می شود. محیط این کارخانه ها به صورت کنترل شده برای ت آماده می شود. در نتیجه مواد اولیه با کیفیت مناسب برای تولید بتن مورد استفاده قرار می گیرد. از آن گذشته عملیات اختلاط مواد اولیه با دقت بیشتر و کنترل بهتر انجام شده و در نهایت بتن با کیفیت مطابق خصوصیات مکانیکی مد نظر به دست می آید. این موضوع باعث می شود که قطعات بتنی پیش ساخته از استحکام و مقاومت تسلیم بالاتری در برابر بارهای خارجی برخوردار باشند.

2. دوام

عملیات بتن ریزی نقش بسزایی در کیفیت محصول نهایی دارد. همان طور که می دانید در جریان عملیات بتن ریزی، ممکن است که شاهد توزیع نامناسب مواد اولیه درون قالب باشیم. به این ترتیب احتمال ایجاد فضاهای متخلخل درون ساختار بتن افزایش پیدا می کند. این موضوع باعث می شود که خصوصیات بتن در این موقعیت ها افت پیدا کند. در نتیجه با وارد شدن بار خارجی به مرور زمان، تنش خستگی در بتن شکل می گیرد. این موضوع باعث می شود که احتمال ترک برداشتن و شکستن بتن افزایش پیدا کند.

قطعات بتنی پیش ساخته با این مشکل مواجه نیستند. به این دلیل که در عملیات بتن ریزی از دستگاه های ویبراتور و تجهیزات خاص استفاده می شود. به عنوان مثال دستگاه ویبراتور، با ایجاد تکانه های ارتعاشی درون ، جلوی ایجاد فضاهای متخلخل را می گیرد. به این ترتیب کیفیت محصول نهایی در تمام بخش ها یکسان خواهد بود. این موضوع مهمی است که در نهایت باعث می شود قطعات بتنی پیش ساخته از دوام بالاتری برخوردار باشند.

3. تطبیق پذیری

سومین مورد از پنچ ویژگی مهم قطعات بتنی پیش ساخته، تطبیق پذیری بالای آن هاست. همان طور که می دانید بتن ریزی در قالب های خاصی صورت می گیرد. در محل پروژه ها، امکان ساخت قالب ها با ابعاد و اندازه یا شکل های خاص وجود ندارد. حتی اگر این امکان وجود داشته باشد، از نظر هزینه و زمان چندان مقرون به صرفه نیست.

این در حالی است که در تولید قطعات بتنی پیش ساخته این چالش نیز برطرف می شود. در محیط کارخانه ها معمولا قالب های مختلف با اندازه و اشکال مختلف طراحی و ساخته می شوند. به همین دلیل می توان برای عملیات بتن ریزی از قالب هایی با طرح ها و اندازه های مختلف استفاده کرد. اهمیت این موضوع به خصوص در پروژه های معماری روشن می شود. به عنوان مثال می توان از قالب گیری با طرح های زیبا برای ساخت نمای پروژه ها با بتن پیش ساخته استفاده کرد.

4. آمادگی و سهولت استفاده

هر یک روز که زمان ساخت یک پروژه عمرانی کاهش پیدا کند، صرفه جویی قابل توجهی در هزینه ها صورت می گیرد. این موضوع بسیار مهمی است که اهمیت آن در پروژه های ساخت و ساز بزرگ به مراتب افزایش پیدا می کند. بتن ریزی در محل پروژه ها معمولا با سرعت محدود انجام می گیرد. به علاوه اینکه باید زمان زیادی برای گیرش بتن پس از قالب گیری نیز صبر کنید.

این در حالی است که با استفاده از قطعات بتنی پیش ساخته، صرفه جویی قابل توجهی در زمان ساخت وساز رخ می دهد. دیگر لازم نیست که برای بتن ریزی و گیرش بتن، زمان جداگانه ای صرف کنید. بلکه قطعات بتنی به صورت آماده نصب به محل پروژه ها انتقال پیدا می کنند. در بین پنج ویژگی مهم قطعات بتنی پیش ساخته، آمادگی و سهولت استفاده برای پیمانکاران پروژه های عمرانی اهمیت بالایی دارد.

5. پایداری بالا و نگهداری آسان و کم هزینه

کیفیت بالا و یکپارچگی خصوصیات مکانیکی قطعات بتنی پیش ساخته، باعث می شود که این محصولات از پایداری بیشتری برخوردار باشند. به همین دلیل در گذر زمان کمتر پیش می آید که این قطعات بتنی آسیب ببینند. در نتیجه کیفیت این قطعات در طولانی مدت حفظ می شود و کمتر نیاز به تعمیر و نگهداری پیدا می کنند. در نتیجه هزینه های جاری در زمان بهره برداری از پروژه های عمرانی نیز کاهش پیدا می کند.

کلام پایانی

در این مطلب به بررسی پنج ویژگی مهم قطعات بتنی پیش ساخته پرداختیم. هر چند هزینه اولیه این قطعات در مقایسه با بتن ریزی به روش سنتی بالاتر است؛ اما با توجه به مزایایی که برای آن ها ذکر کردیم، استفاده از این محصولات به خصوص در پروژه های عمرانی بزرگ مانند ساخت پل، هتل، بیمارستان، کانال آب و … از نظر اقتصادی کاملا توجیه پذیر است. به نظر شما قطعات بتنی پیش ساخته چه مزایای دیگری دارند؟ آیا می توان نقطه ضعف خاصی نیز برای این محصولات برشمرد؟ اگر در هر جای پروژه نیاز به کمک داشتید همپادکل در کنار شماست.

دکمه بازگشت به بالا