چطور آب معدنی تولید کنیم
یکی از شگفت انگیزترین پدیده ها در میان عناصر تشکیل دهنده هستی آب است، ماده ای که از اهمیت روز افزون آن بر زندگی بشریت،حیوانات، صنایع ،کارخانه ها و… نمی توان غافل شد؛ و به جرأت میتوان گفت هیچ فرهنگ و تجمعی بدون این منبع حیاتی در صحنههای تاریخی وجود نداشته است.

در سالهای اخیر موقعیت و جایگاه ویژه ای در زندگی روزمره افراد پیدا کرده و این امر سبب شده بسیاری از شرکت ها فعالیت خود را در این زمینه متمرکز کنند و در همین راستا قدم های موفقی نیز بر دارند.
اگر شما هم از جمله افراد علاقهمند به تأسیس شرکت با موضوع فعالیت تولید آب معدنی هستید در این مقاله با ما همراه باشید، در این محتوا به بررسی آب معدنی و طبقهبندی آن ترکیبات و مزایای استفاده از آب معدنی می پردازیم، سپس فرایند ثبت شرکت تولید آب معدنی را مورد بحث قرار می دهیم.
آب معدنی :
آبی که از چشمههای زیرزمینی به دست بیاید و هیچ گونه فرآیند شیمیایی بر روی آن انجام نشود آب معدنی گقته می شود؛ این گونه آب ها دارای مقادیر بالای مواد معدنی مانند : سدیم، کلسیم و منیزیم هستند.
طبقه بندی آب معدنی :
آبهای معدنی را از روی ترکیباتی که بیشتر در آنها وجود دارد طبقه بندی می کنند، این ردهبندی شامل موارد زیر است :
آبهای معدنی اسیدی، آب معدنی سولفات سدیم دار، آب چشمه های تلخ،
چشمه های کلرور سدیم، آب آهن دار، آب گوگردی وآب آهک دار.
با روند ثبت شرکت تولید آب معدنی بیشتر آشنا شویم:
رشد قابل توجه مصرف آب معدنی و خرید و فروش آن در سال های گذشته باعث شده اشخاص زیادی مشتاق ثبت شرکت با زمینه فعالیت تولید انواع آب معدنی باشند؛ علاقمندان می توانند جهت ثبت شرکت یکی از دو نوع قالب شرکت با مسئولیت محدود یا شرکت سهامی خاص را انتخاب و اقدامات لازمه در این راستا را انجام دهند.
در ادامه سعی داریم موارد زیر را برای شما بازگو کنیم. اینکه :
» شرکت چیست؟
» چه افرادی می توانند شرکت ثبت کنند؟
» به چه شرکتهای سهامی خاص و به چه شرکت هایی با مسئولیت محدود می گویند؟
» قوانین تأسیس شرکت تولید آب معدنی در هر یک از قالب های ذکر شده چیست؟
» مراحل ثبت شرکت تولید آب معدنی در سامانه ثبت شرکت ها به چه شکل است؟
تعریف شرکت :
به طور خلاصه میتوان گفت شرکت قراردادی است،که بر اساس آن شریکان سود بدست آمده از سرمایه را تقسیم میکنند. در قوانین ایران شرکت ها دارای شخصیت حقوقی هستند.
چه افرادی میتوانند شرکت به ثبت برسانند؟
» همه افراد خارجی یا ایرانی حقیقی و حقوقی می توانند در ایران شرکت ثبت کنند.
» افراد غیر ایرانی می توانند در ایران بدون شریک ایرانی شرکت ثبت کنند و مالکیت شرکت خود را برعهده بگیرند.
شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود :
به شرکتی که تمامی سرمایه آن به وسیله پایهگذاران شرکت تأمین، و سرمایه آن به سهام تقسیم شود، به طوریکه هر یک از صاحبان سهام به مقدار پول خود در شرکت مسئولیت داشته باشند، شرکت سهامی خاص؛ و شرکتی که در آن سرمایه به سهام تقسیم نشود،وهر یک از شریکان به اندازه سرمایه خود درشرکت مسئولیت و حق دخالت داشته باشند را شرکت با مسئولیت محدود می گویند.
قوانین ایجاد شرکت تولید آب معدنی :
اشخاصی که در صدد ثبت شرکت تولید آب معدنی در یکی از قالب سهامی خاص و با مسئولیت محدود هستند شرایطی را باید رعایت کنند که آنها را بیان می کنیم.
قوانین تولید آب معدنی سهامی خاص :
_ حداقل سرمایه در این شرکت از 100 هزار تومان نباید کمتر باشد.
_ 35 درصد سرمایه باید نقداً پرداخت شود.
“مورد دیگری که در هنگام تأسیس شرکت سهامی خاص باید به آن توجه داشت، بحث بازرسی این شرکت است.”
_ حضور دو بازرس در شرکت سهامی خاص الزامی است. یک بازرس به عنوان بازرس اصلی و دیگری به عنوان بازرس جایگزین.
_ و بر اساس گفته ماده 3 لایحه اصلاحی قانون تجارت حداقل تعداد سهامداران در این شرکت باید سه نفر باشد.
شرایط ثبت شرکت تولید آب معدنی در قالب مسئولیت محدود:
_ حداقل تعداد اعضاء در شرکت با مسئولیت محدود دو نفر است.
_ حداقل مبلغ مورد نیاز برای تشکیل و ایجاد این شرکت مانند شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال است.
_ در این شرکت کل سرمایه باید به مدیرعامل شرکت تحویل داده شود و مدیرعامل اقرار کند که تمامی سرمایه را دریافت کرده است.
ثبت شرکت تولید آب معدنی در سامانه ثبت شرکت ها :
همانطور که در مقالات قبلی نیز به مراحل ثبت شرکت اشاره داشتیم برای ثبت شرکت در سامانه باید گام های را پشت سر بگذاریم در ادامه بار دیگر به بررسی این مراحل می پردازیم :
ـ در ابتدا شما بایستی پس از ورود به سامانه در قسمت پذیرش درخواست ثبت شرکت ها اطلاعاتی نظیر اطلاعات متقاضی، نام شرکت، موضوع شرکت، آدرس دفتر مرکزی شرکت، سرمایه اولیه شرکت، اشخاص شرکت، سهام و سرمایه هر شخص، سمت اشخاص، ارتباط ما بین اشخاص، شعب شرکت، روزنامه و سال مالی، متن صورتجلسه، درج متن اظهارنامه و اساسنامه شرکت، را وارد نمایید.
ـ در این مرحله شما باید یک پرینت از اوراق چاپی در سامانه تهیه نمایید و به امضاء سایر اعضای شرکت برسانید. سپس مدارک لازم را از طریق پست به صورت سفارشی به آدرس مذکور در تأییدیه پذیرش ارسال کنید. پس از ارسال پستی، باید شماره مرسوله را در سامانه اداره ثبت شرکت ها وارد نمایید
طرح سودآور در زمینه کسب و کار کارخانه تولید آب معدنی
پس از انجام یک ، اقدام بعدی شما این است که یک طرح کسب و کار را با هدف قرار دادن بازار محلی خود آماده کنید. طرح کسب و کار آب معدنی باید شامل استراتژی بازاریابی، طرح مالی، الگوی کارکنان، تیم مدیریت، روش های قانونی و نوع محل مورد نظر برای انتخاب سرمایه گذاری باشد.
دریافت مجوز کسب و کار تولید آب معدنی
گام بعدی این است که اقدامات لازم برای دریافت مجوز راه اندازی کارخانه خط تولید آب معدنی را انجام داده و مجوز های لازم را اخذ نمایید.
اقدام بعدی که باید انجام دهید، در زمینه اخذ مجوز است. مدارک خود را آماده کنید و برای اخذ مجوز راه اندازی کارخانه خط تولید آب معدنی خود را آماده کنید..
ماشین آلات و لوازم جانبی مورد نیاز در خط تولید آب معدنی
با توجه به اینکه برخی از مشترین در مورد کیفیت آب چشمه یا چاه خود تعریف میکنند اما در هر صورت برای ماندگاری طولانی آب در بطری به ماشین آلات تصفیه شامل ، اوزون ، RO ، UV لازم است و درصورت کم کثر شدن از خط در اخذ مجوز های لازم مشکلاتی را پیش رویی خواهید داشت .
ماشین آلات تصفیه ، پرکردن و بسته بندی شامل :
۱- دستگاه تری بلوک ( مجموعه بطری شویی پرکن و درب بندی تمام اتومات )
۲- دستگاه لیبل چسبان ( برچسب زن لیبل روی بطری )
۳- دستگاه جت پرینتر ( جهت چاپ تاریخ مصرف روی بطری )
۴- دستگاه بادکن بطری ( جهت تهیه بطری از پریفورم خام )
۵- ( فیلم شیرینگ آب معدنی ) ( جهت بسته بندی ۶ و ۱۲ تایی بطری ها )
۶- نوار بالابر بسته های شیرینگ شده ( جهت بارگیری و پالت گذاری محصول )
ماشین آلات تصفیه و نگهداری آب قبل از بسته بندی شامل :
۷- دستگاه اشعه UV ضد عفونی کننده و ازون زن
۸ – دستگاه تصفیه آب RO با ظرفیت حداقل 50/000 لیتر در روز
9- ریل زمینی ۶ الی ۱۰ متر
۱0- لوله کشی ، برق کشی و نصب و راه اندازی
۱1 – تاسیسات آزمایشگاهی
- تعداد کامیون های لازم برای توزیع آب تصفیه شده
- استخدام کارمندان
کسب و کار آب آشامیدنی تا حدودی پیچیده است و نمی تواند توسط یک فرد انجام شود. بنابراین، شما باید افراد متخصص را استخدام کنید و آموزش های لازم را به آنها دهید تا تولیدی موفق در کارخانه تولید آب معدنی خود، تجربه کنید.
به طور کلی مراحل تولید آب معدنی را می توان به دو فاز تقسیم کرد:
- فاز اول: آماده سازی و سالم سازی و تمیز و پر کردن آب معدنی به وسیله ی
- فاز دوم: تهیه یا تولید ظروف مورد نیاز جهت بسته بندی آب
در ادامه به شرح مختصر هر دو فاز و مراحل هر فاز می پردازیم.
فاز اول: آماده سازی و سالم سازی و تمیز و پر کردن آب معدنی
گام 1: آماده سازی و سالم سازی آب معدنی
در این قسمت آب معدنی از منابع آب معدنی برای رفتن به خط پر کن آماده می شوند. از آنجایی که محصول آب معدنی، آب طبیعی خارج شده از منابع آب (چشمه یا چاه) می باشند که بدون هیچگونه تغییری در ترکیبات شیمیایی آن پر شده باشد به همین دلیل برای آماده سازی کافیست که از مراحل زیر استفاده گردد.
- انتقال آب از منابع آب
در اين مرحله با توجه به محل استقرار چشمه و يا آب زير زمينی آب از منابع مذکور به صورت کاملا بهداشتی به منابع ذخيره آب هوايی يا زير زمينی واحد منتقل ميگردد . طی اين مرحله ضمن ته نشينی مواد خارجی سنگين سعی ميگردد از هر گونه آلودگی جنبی آب جلوگيری بعمل آيد .
- مخازن ذخیره آب
جهت هدايت آب به داخل واحد از منابع هوايی يا زير زمينی بايد با توجه به ظرفيت خط توليد استفاده گردد و اين منابع از هرگونه آلودگی شيميائی و ميکروبيولوژيک به دور باشند .
- فیلتراسیون آب
جهت حذف مواد معلق و شناور در آب از فيلترهای شنی مناسب در اين مرحله استفاده ميشود اين فيلترها طوری طراحی ميشود که آب با فشار معينی از يک بستر شنی با سايزهای متفاوت عبور داده ميشود و مواد معلق در آن حذف ميگردد اين فيلتر ها با مکانيسم يکسان به صور مختلفی ساخته ميشود که صرفنظر از نوع آلودگی همگی دارای مکانيسم يکسان و مشابه هستند .
جهت حذف هرگونه بو احتمالی در آب و همچنين حذف رنگهای احتمالی آن در اين مرحله آب را از يک بستر کربن اکتيوعبور ميدهند که طی آن از هر گونه بو و رنگ غير طبيعی عاری ميگردد .
- مرحله فیلتراسیون نهایی آب یا polishing
طی اين مرحله آب از يک فيلتر کارتريجی به نام پوليشر عبور داده ميشود با توجه به اينکه اين فيلترها بسيار ريز است ( در حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ ميکرون ) آب از هرگونه مواد معلق که با چشم غير مسلح قابل رويت نميباشد عاری ميگردد اين فيلترها با مکانيسم يکسان ولی به اشکال مختلف ساخته ميشوند .
- مرحله استریلیزاسیون آب
جهت حذف هرگونه آلودگی احتمالی ميکروبی در آب و بهداشتی کردن آن از يک سيستم uv استفاده ميگردد در اين مرحله آب با دبی و فشار معينی از يک بستر نور uv عبور داده ميشود که طی زمان مذکور هرگونه آلودگی ميکروبيولوژيکی آن از بين رفته و آب ۱۰۰٪ استريل و آماده پر کردن ميباشد .
گام 2: پر کردن آب بطری
در این بخش آب طی مراحل زیر در بطری پر می گردد:
- مرحله ردیف کردن بطری
- شستشوی بطری
- مرحله پر کردن بطری
- مرحله درب زنی بطری
- مرحله برچسب زنی
- مرحله چاپ مشخصات تولید
- مرحله Shrink Wrapper
در این قسمت بطری ها بصورت منظم وارد دستگاه شستشو شده و با آب گرم و تحت فشار شسته می شوند و از هرگونه آلودگی و ناخالصی پاک می شوند . پس از این مرحله بطری ها وارد قسمت پرکن می شوند و از آب معدنی پر می گردند و سپس از این مرحله بطری ها سریعا وارد قسمت درب بندی می شوند و درب آنها بسته می شود. مرحله پرکردن بطری با دستگاه پرکن مایعات انجام میشود. که این کار با دو روش پرکردن اتوماتیک و نیمه اتوماتیک انجام میشود.
گام 3: نصب برچسب و بسته بندی نهایی
فاز دوم: تهیه یا تولید بطری های مورد نیاز جهت بسته بندی آب
همانطور که قبل تر اشاره شد، بهتر است برای بطری های مورد نیاز از یک تامین کننده کمک بگیرید. زیرا تولید بطری آب معدنی نیازمند خرید و تهیه دستگاه های خاص خود می باشد که علاوه بر هزینه بردار بودن برای تهیه دستگاه ها، استخدام نیروی متخصص و هزینه های مربوط به اختصاص فضای مورد نیاز، نیازمند تخصص خاص خود نیز می باشد.