چرا مژه هام می ریزن

داشتن مژه های بلند و پرپشت برای همه ی خانم ها یک فاکتور زیبایی محسوب می شود. ریزش مژه ها به ویژه در خانم ها، اعتماد به نفسشان را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین دلیل به کاشت مژه و استفاده از مژه های مصنوعی روی می آورند که اغلب باعث ریزش بیشتر مژه ها می شود. ریزش مژه نیز مانند ، دلایلی دارد، که خوشبختانه در اکثر موارد قابل درمان است. در ادامه در مورد ریزش مژه، علل و درمان های خانگی و دارویی آن اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار داده خواهد شد.

چرا مژه هایمان می ریزد؟

مژه ها هم مانند موهای سر، چرخه ی طبیعی رشد دارند. در این چرخه مژه ها می ریزند و دوباره رشد می کنند. اگر سرعت ریزش مژه های شما بیشتر از سرعت رشد آن ها باشد، احتمالا دچار ریزش مژه هستید. دلایل متعددی می توانند عامل ریزش مژه های شما باشند. تشخیص علت اصلی ریزش مژه بسیار اهمیت دارد. زیرا تشخیص درست، موفقیت درمان را تضمین می کند. ریزش مو می تواند به دلایل زیر اتفاق بیفتد و تشخیص قطعی آن بر عهده ی پزشک متخصص پوست و مو است.

اختلالات هورمونی مانند پرکاری یا کم کاری غده ی تیروئید، می تواند یکی از عوامل ریزش مژه ها باشد. از نشانه های غده ی تیروئید پرکار کاهش وزن، سردرد و اختلالات خواب و عدم تحمل گرما است. غده ی تیروئید کم کار نیز خود را با علائمی مثل افزایش وزن، خشکی پوست ، مشکلات گوارشی مانند یبوست، تهوع، استفراغ نشان می دهد. هر دو نوع اختلال ممکن است باعث ریزش مو شوند. تشخیص اختلال عملکرد غده ی تیروئید شما، بر عهده ی پزشک است و معمولا با آزمایش خون مشخص می شود.

کیفیت رژیم غذایی شما، مستقیما بر سلامت پوست و مو و مژه شما اثر می گذارد. کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند اسیدهای آمینه و پروتئین ها، ویتامین هایی مثل بیوتین و مواد معدنی از جمله آهن و روی، باعث ریزش موها، ابرو و مژه می شوند. اضطراب یکی از دلایل رایج و مهم ریزش موها، مژه ها و ابرو است. وقتی بدن شما تحت فشار عصبی و استرس قرار می گیرد، میزان ترشح هورمون کورتیزول افزایش می یابد. افزایش ترشح این هورمون در بدن، سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و می تواند موجب ریزش مژه هایتان شود.

  • استفاده ی بیش از حد از ریمل مژه

مطالعات نشان می دهد، که استفاده ی بیش از حد از ریمل مژه، مداد و خط چشم یا لوازم آرایشی تاریخ گذشته و بی کیفیت، یکی از دلایل ریزش مژه ها در خانم ها است. به خصوص ریمل تقویت مژه و مداد و خط چشم های ضد آب که به سختی از روی مژه ها پاک می شوند. گاهی بعضی از افراد به مواد شیمیایی موجود در لوازم آرایشی واکنش های آلرژیک و حساسیتی نشان می دهند، که باعث ریزش مژه ها می شود.

  • واکنش آلرژیک به آلرژن های محیطی

گاهی هم برخی افراد نسبت به آلرژن های محیطی، مثل گرد و خاک، موی حیوانات خانگی، حشرات و حتی خوراکی ها واکنش آلرژیک نشان می دهند. استفاده از محلول ژل تقویت ابرو لاکچری کوین در این افراد، پوست پلک را ملتهب کرده و باعث ریزش مژه ها می شود. برخی داروهای خاص که برای درمان بیماری های دیگر مصرف می شوند، می توانند عامل ریزش مژه ها باشند. داروهایی مثل داروهای ضد کلسترول، هپارین و داروهای ضد انعقاد خون، پروسپرانول، رتینوئیدها، آندروژن ها، داروهای درمان کننده ی اختلالات غده ی تیروئید و اسید والپروئیک از جمله داروهایی هستند که ممکن است عارضه ی ریزش مژه را به همراه داشته باشند.

التهاب ممکن است به علت آلرژی و حساسیت به محصولات آرایشی مثل مداد، سایه و خط چشم، ریمل به خصوص ریمل تقویت ابرو لاکچری کوین ، ضربه به چشم و مالیدن شدید پلک ها ایجاد شود. این التهابات در نهایت می تواند به ریزش مژه ها منجر شود. عفونت های باکتریایی (استافیلوکوک و سفلیس)، ویروسی (هرپس، سیمپلکس و HIV)، قارچی و انگلی نیز با ایجاد ادم و التهاب باعث ریزش مژه می شوند. در درمان این عفونت ها به هیچ وجه سهل انگاری نکنید. اگر نشانه هایی از عفونت مانند قرمزی، سوزش و خارش و ورم و التهلب مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا به موقع درمان شده و از ریزش مژه ها جلوگیری شود.

اگزما یک بیماری پوستی است که باعث خشکی، خارش شدید، قرمزی و التهاب پوست می شود. این بیماری روی پوست پلک ها و مژه ها نیز تاثیر می گذارد و موجب ریزش مژه ها و حتی ابرو می شود. فرد مبتلا به اگزما، ممکن است پوست پلک خود را بخاراند که باعث کنده شدن مژه ها می شود. اگر مبتلا به اگزما هستید، حتما به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید، چون این بیماری نیاز به دارو و درمان ویژه دارد. باقی ماندن مواد آرایشی روی چشم هایتان هنگام خواب، منافذ روی پوست پلک ها را می بندد و زمینه را برای رشد میکروب ها و ایجاد التهاب فراهم می کند.

آیا وجود عفونت در چشم ها باعث ریزش مژه می شود ؟

وجود عفونت‌هایی در چشم مانند سیفلیس یا بیماری‌های ویروسی مانند تب‌خال فعال و گل مژه می‌تواند باعث ریزش در قسمت مژه‌ها شود. عفونت‌های قارچی و انگلی نیز از دلایل شایع و اصلی ریزش مژه‌ها به شما می‌روند. درصورتی‌که آسیبی به مژه‌ها وارد شود یا تروما رخ دهد نیز مژه‌ها شروع به ریزش خواهند کرد. برخی افراد مبتلا به سندروم تریکوتیلویانیا هستند که در شرایط استرس یا زمانی که نیاز به تمرکز دارند مژه‌های خود را می‌کنند.یکی دیگر از بیماری‌هایی که می‌تواند باعث از ریزش مژه‌ها شود التهاب لبه پلک است؛ در این بیماری پلک‌ها ملتهب و متورم هستند و این موضوع باعث می‌شود که مژه‌ها راحت‌تر از حد معمول ریزش داشته باشند و حتی در زمان استفاده از ریمل، شستشو یا خاراندن و مالش پلک‌ها بریزند. بیماری‌های عفونی، آلرژی، ضربه به چشم، درماتیت سبوره و دست‌کاری پلک‌ها با دستان آلوده می‌تواند از دلایل اصلی ایجاد التهاب در پلک‌ها و سرآغاز ریزش مژه‌ها باشد. در ادامه بعضی از نشانه‌های بیماری‌های شایع که می‌توانند باعث ایجاد مشکل ریزش شوند را بیان می‌کنیم.

  1. التهاب پلک : قرمزی تورم لبه‌های پلک که به آن نیز گفته می‌شود. در صورت عدم توجه به این مشکل تورم گسترش پیدا می‌کند و پلک‌ها کاملا متورم و ملتهب می‌شوند.
  2. درماتیت سبوره : این بیماری معمولا با تورم پلک و پوسته ریزی همراه است. خشکی پلک‌ها و خارش لبه‌های آن و احساس سوزن سوزن شدن در لبه پلک‌ها از از سایر نشانه‌های این بیماری است. درصورتی‌که درماتیت سبوره به‌موقع درمان نشود منجر به گسترش عفونت انگلی در چشم‌ها خواهد شد و حتی ممکن است به بینایی شما نیز آسیب برساند.
  3. سل پوستی یا جذام چشمی : نشانه‌های این بیماری‌ها کاملا مشخص است و بیشتر با دانه‌های ریز در اطراف پلک‌ها و احساس خارش و تورم آغاز خواهند شد. این بیماری‌ها از علت های شایع ریزش مژه‌ها نیستند و روش‌های مختلفی برای درمان آن‌ها وجود دارد که قبل از اینکه به چشم‌ها و مژه‌ها برسند درمان یا حداقل کنترل خواهند شد.
  4. عفونت‌های باکتریایی : بیماری‌هایی مانند تب مخملک، سرخک یا آبله نیزمی‌تواند باعث نازک شدن مژه‌ها و درنهایت ریزش آن‌ها شود. البته این ریزش های مژه ها موقتی است و معمولا بعد از درمان بیماری و از بین رفتن نشانه‌های آن به طور کامل برطرف خواهد شد.
  5. سندروم تریکوتیلویانیا : این اختلال سرچشمه روانی دارد و لازم است که فرد برای درمان آن به روانشناس یا روان‌پزشک مراجعه کند. درصورتی‌که متوجه شدید که در طول شرایط حساس و خاصی مانند تمرکز بر روی یک موضوع خاص یا استرس مژه‌های خود را می کنند و چشمانتان را بیش‌ازحد می‌مالید باید به وجود این اختلال شک کنید.
  6. مشکلات هورمونی : کم‌کاری یا پرکاری تیروئید، کم‌کاری هیپوفیز، کم‌کاری پاراتیروئید و مشکلات مربوط به تغییرات هورمونی در خانم ها به‌خصوص در دوران بارداری و یائسگی می‌تواند از عوامل اصلی ریزش مژه‌ها باشد. با کنترل این مشکلات می‌توان از ریزش مژه جلوگیری کرد؛ البته اگر مشکل ناشی از تغییرات هورمونی بارداری و شروع یائسگی باشد، بعد از عبور کردن از این دوران و ثابت شدن هورمون‌های بدن دیگر چنین مشکلی وجود نخواهد داشت.

دکمه بازگشت به بالا