اقتصادیکسب و کار استانها

نحوه ی بستن باتری پراید

چنان چه با مشکلاتی از قبیل خالی شدن شارژ باتری ماشین و یا کم نور شدن چراغ‌های جلو ماشین مواجه شده اید به احتمال زیاد نیاز به باتری جدید دارید، اما نکته ی قابل توجه، نحوه صحیح جدا کردن و وصل کردن باتری خودرو است.

تعویض باتری کوییک | طریقه بستن باتری ماشین سنگین | مثبت و منفی باتری پراید

با توجه به اهمیت نقش باتری، یادگیری نحوه جدا کردن و وصل کردن باتری خودرو، حائز اهمیت است. نصب نادرست باتری جدید می تواند خرابی باتری یا آسیب فیزیکی را به همراه داشته باشد. بنابراین در این مقاله به یادگیری نحوه جدا کردن و نصب کردن باتری خودرو و اصول نگهداری آن می پردازیم. جهت اطلاعات بیشتر درمورد باتری به باتری در مشهد کلیک کنید.

نحوه جدا کردن باتری خودرو

اولین قدم در یادگیری نحوه صحیح جدا کردن باتری خودرو، رعایت اصول ایمنی است. از جدا کردن باتری خودرو در حالی که خودرو روشن است خودداری کنید چرا که انجام این کار آسیب خودرو را به همراه دارد.

  1. جمع آوری ابزارهای مورد نیاز

ممکن است قبل از جدا کردن باتری ماشین به موارد زیر نیاز داشته باشید:

در انتهای هر یک از کابل های مثبت و منفی باتری، یک بست باتری قرار دارد که آنها را به قطب های باتری متصل می کند. به منظور جدا کردن باتری خودرو، لازم است هر دو کابل جدا شوند. برای جلوگیری از اتصال برق، ابتدا کانکتور قطب منفی باتری و سپس کانکتور قطب مثبت را جدا کنید و اطمینان حاصل کنید آچار به طور همزمان به هر دو قطب باتری تماس نداشته باشد.

احتمالاً باتری در سینی خودرو با پیچ و مهره ثابت و محکم شده است که باید آن ها را با آچار باز کرده و باتری را از نگهدارنده باتری جدا کنید.

اکنون زمان آن فرا رسیده است که باتری را خارج کنید. هنگام بلند کردن باتری مراقب وزن آن باشید و مطمئن شوید توانایی بلند کردن آن را دارید. همچنین هنگام جدا کردن و خارج کردن باتری خودرو، برای جلوگیری از ریزش اسید باتری مطمئن شوید باتری ثابت باقی می ماند. در نهایت باتری را روی یک سطح صاف و خشک قرار دهید.

روش نصب صحیح باتری خودرو

بهتر است قبل از نصب باتری از صحت عملکرد سیستم‌های جانبی برق اتومبیل (دینام، آفتامات و …) اطمینان حاصل کنید.

در صورت عدم استفاده از خودرو به مدت طولانی، کانکتورهای سر باتری را باز کنید. هنگام استفاده مجدد باتری، ابتدا کانکتورها را متصل کنید  و در صورت عدم استارت خودرو، باتری را با جریان ۰.۱ ظرفیت باتری و حداکثر ولتاژ ۱۴.۸ ولت به مدت ۳ الی ۴ ساعت شارژ کنید تا ولتاژ باتری ۲۰ دقیقه بعد از قطع شارژ به حداقل ۱۲.۶  ولت برسد. در مورد باتری‌های چشمی دار، این عمل را تا سبز شدن کامل چشمی ادامه دهید. در صورت افزایش دمای باتری به بیش از ۵۰ درجه سانتی‌گراد، جریان شارژ را با جریان کمتری ادامه دهید یا جریان شارژ را قطع نموده و پس از کاهش دمای باتری، مجدداً به شارژ باتری ادامه دهید.

هنگام نصب باتری خودرو، انجام مراحل زیر الزامی است:

  • تمیز کردن اتصالات کابل و قطب های باتری

پس از تمیز کردن بست‌های متصل به کابل‌های باتری، اقدام به نصب باتری خودرو کنید.

هنگام نصب باتری مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:

  1. باتری را به صورت تراز در محل مخصوص قرار داده و مهره‌های قاب نگهدارنده را محکم کنید، به نحوی که به بدنه باتری آسیب نرسد.
  2. کانکتور مثبت را به قطب مثبت متصل کنید.
  3. کانکتور منفی را نیز به قطب منفی وصل کرده و محکم ببندید.

از آنجایی که نصب باتری جدید یا موجود ممکن است ساعت ماشین شما را ریست کند نیاز است ساعت صفحه نمایشگر خودرو نیز تنظیم شود.

پس از نصب باتری ماشین توجه به نکات زیر الزامی است:

نکته ۱: حداقل هر سه ماه یکبار سطح الکترولیت باتری غیرسیلد را بازدید کرده و در صورت کاهش سطح الکترولیت، فقط آب مقطر استاندارد را تا سطح مورد نظر اضافه کنید.

نکته ۲: در صورت کاهش مکرر سطح الکترولیت، اتصالات سیستم برق خودرو به ویژه آلترناتور (دینام)، چک شود.

توصیه‌های ایمنی و زیست محیطی

۱. از شکافت باتری و تخلیه مواد آن در محیط زیست به دلیل وجود اسید و مواد سربی موجود در آن خودداری کنید.
۲. به علائم موجود بر لیبل باتری که به شرح زیر است توجه کنید:

  • از عینک ایمنی استفاده  کنید.
  • به دستورالعمل راهنما مراجعه کنید.
  • دور از دسترس اطفال نگهداری شود.
  • از قراردادن باطری در مجاورت شعله خودداری کنید.
  • در اثر جرقه، خطر اشتعال وجود دارد.
  •  در صورت تماس پوست با  اسید موجود در الکترولیت باتری، بلافاصله محل تماس را با آب بشوئید.
  • باتری در بین زباله‌های شهری قرار داده نشود.
  • باتری قابل بازیافت است.

اصول نگهداری صحیح باتری ماشین

  • باتری خودرو باید در مکانی خنک و خشک نگهداری شود (هرگز باتری را در معرض نور خورشید قرار ندهید).
  • برای جلوگیری از سولفاته شدن، انبارش باتری باید در حالت شارژ کامل صورت پذیرد و از نگهداری باتری های نیمه پر یا خالی خودداری شود.
  • بررسی دوره‌ای باتری‌ های نگهداری شده و شارژ مجدد آن‌ها در صورتی که ولتاژ آن‌ها کمتر از ۱۲.۴ ولت باشد مورد توجه است.

بیشتر بخوانید: برای تعویض باتری ماشین و اتومبیل‌هایی مانند پراید و انواع پژو (405، 206، پارس، سمند و پژو 2008) باید نکاتی را رعایت کنید تا در هنگام تعویض، با مشکلاتی مانند جرقه زدن باتری روبرو نشوید.

ستاره | سرویس خودور بخش مهمی از انرژی در اتومبیل از طریق باتری خودرو تأمین می‌شود. باتری ماشین با تولید جریان الکتریکی، برق مورد نیاز خودرو را ایجاد می‌کند. حال اگر باتری ماشین دچار مشکل شد و دیگر قابل استفاده نبود باید آن را تعویض کرد. شما می‌توانید بدون مراجعه به تعمیرکار، اقدام به تعویض باتری ماشین کنید. در ادامه همین بحث قصد داریم تا نحوه تعویض باتری پراید و انواع پژو را با شما در میان بگذاریم.

تعویض باتری پراید

در ابتدا برای رعایت ایمنی هرچه بیشتر باید مراقب باشید تا ابزار شما هیچ‌گونه تماسی با بدنه نداشته باشد. در صورت برخورد ابزار فلزی با بدنه خودرو امکان ترکیدن باتری وجود دارد!

  • برای شروع کار بهتر است، ابتدا بست قطب منفی را باز کنید (اتصال بدنه). با این کار عبور جریان برق از کل بدنه را مسدود خواهید کرد. قطع کردن این اتصال باعث خواهد شد، هنگامی که قطب مثبت را باز می‌کنید، در صورت برخورد آچار با بدنه جرقه‌ای صورت نگیرد.
  • در هنگام بستن دوباره باتری هم به این نکته توجه داشته باشید که در ابتدا بست مربوط به قطب مثبت باتری را ببندید، سپس اقدام به بستن قطب منفی کنید تا مشکلی رخ ندهد.
  • دقت داشته باشید که در هنگام باز کردن بست، به هیچ عنوان ضربه‌ای به آن وارد نکنید. با ضربه زدن موجب می‌شوید تا اتصالات مربوط به داخل خانه‌های باتری دچار ریزش شود.
  • برای باز کردن بست بهتر است، آن را تا آخر باز کنید و در صورت باز نشدن، سعی کنید آن را به سمت چپ و راست تکان دهید تا باز شود.
  • یکی از راه‌هایی که می‌توانید با انجام آن از سولفاته شدن روی بست جلوگیری کنید، گریس کاری روی بست یا استفاده از مایع ظرفشویی به روی آن است.
  • پس از باز شدن بست‌ها می‌توانید باتری را از جای خود درآورده و باتری سالم را به جای آن قرار دهید.

نکته: برای باز کردن بست‌های باتری می‌توانید از آچار ۱۰ یا آچار ۱۳ استفاده کنید. با همراه ستاره باشید.

تعویض باتری انواع پژو، ۴۰۵، ۲۰۶، پارس، سمند

قبل از اقدام به تعویض باتری خودرو از غیر قابل استفاده بودن آن اطمینان حاصل کنید تا مجبور به پرداخت هزینه اضافی برای خرید باتری جدید نباشید. به همین جهت باید را بشناسید و پس از اطمینان از خرابی، با طی کردن مراحل زیر باتری را تعویض کنید.

  • با باز کردن کاپوت به سراغ باتری خودرو بروید. اغلب، باتری خودروهای پژو در گوشه سمت چپ یا راست قرار دارد. برای این‌که بتوانید مراحل انجام تعویض باتری را طی کنید، باید در ابتدا بست‌های روی باتری را باز کنید.
  • در ابتدا باید بست‌های قطب منفی باتری را باز کنید تا در صورت برخورد ابزار فلزی شما با بدنه جرقه‌ای صورت نگیرد. پس از باز کردن بست‌های منفی می‌توانید با خیالی آسوده‌تر اقدام به باز کردن بست‌ قطب مثبت باتری کنید. به این ترتیب در صورت فلزی بودن آچار شما و برخورد آن با بدنه مشکلی رخ نخواهد داد.
  • قطب‌های مثبت با علامت به‌علاوه و قطب منفی با علامت منها مشخص شده است. برای نشان دادن قطب‌ها از رنگ‌ها نیز کمک می‌گیرند، که رنگ آبی بیانگر قطب منفی و رنگ قرمز نمایانگر قطب مثبت است.
  • یکی از مشکلاتی که اغلب اوقات با آن مواجه خواهید شد، سولفاته زدن بست‌های روی باتری است که موجب می‌شود کار باز کردن به سختی انجام شود. برای از بین بردن سولفات‌های روی باتری می‌توانید مقداری آب جوش را بر روی آن بریزید تا سولفات روی باتری پاک شود.
  • پس از باز کردن بست‌های سر قطب‌های باتری نوبت به باز کردن بست‌های نگهدارنده باتری می‌رسد. در اغلب خودروهای ایرانی مانند پراید، انواع پژو، سمند و … یک میله فلزی روی باتری و دو میله دیگر روی شیارهای کفی باتری قرار گرفته تا باتری به این ترتیب سرجای خود قرار بگیرد. برای باز کردن این بست نگهدارنده می‌توانید از آچار ۱۰ کمک بگیرید.
  • برخی دیگر از خودروها یک بست کوچک فلزی در کنار باتری دارند که برای محکم قرار گرفتن باتری به پایه نگهدارنده یا کفی پیچ شده‌اند. برای باز کردن چنین بست‌هایی بهتر است، از آچار ۱۲ یا ۱۳ استفاده کنید.
  • باتری معیوب را از جای خود بردارید و باتری سالم را جایگذاری کنید.
  • بست‌های نگهدارنده را به شکلی که باز کردید، ببندید تا باتری سرجای خود قرار بگیرد.
  • در ادامه کار بست‌های مربوط به قطب‌های باتری را ببندید.
  • برای اتصال بهتر سر بست‌ها را تمیز کنید.

نکته: دقت داشته باشید برای بستن بست‌های قطب باتری ابتدا از قطب مثبت شروع کنید. آیا میدانید

تعویض باتری پژو ۲۰۰۸

پژو ۲۰۰۸ خودرویی است که طی سال‌های اخیر وارد بازار ایران شده و از تکنولوژی جدیدتری در ساخت موتور و دیگر بخش‌های آن استفاده شده است. باتری این خودرو از نوع ۶۰ آمپر کوتاه است. شاید بتوان باتری قوی‌تری هم برای این اتومبیل در نظر گرفت، اما با توجه به کم حجم بودن موتور آن، نیاز کمتری به جریان برای استارت زدن دارد.

  • برای شروع کار باید درب کاپوت پژو ۲۰۰۸ را باز کنید، تا بتوانید باتری خودرو که در سمت راست آن قرار دارد را ببینید. ممکن است باتری درون یک کاور پلاستیکی قرار گرفته باشد که البته این به مدل خودروی شما بستگی دارد؛ حال کاور را برای تعویض باتری باز کنید.
  • برای تعویض باتری این خودرو در ابتدا بست منفی را باز کنید، این کار شما باعث جلوگیری از جرقه یا آسیب دیدن سیستم الکترونیکی می‌شود.
  • پس از باز کردن بست منفی باتری، اقدام به باز کردن بست مثبت آن کنید. با تمام شدن باز کردن بست‌های مثبت و منفی، بست نگهدارنده را باز کنید، تا بتوانید باتری را از جای خود درآورید.
  • حال می‌توانید باتری سالم را جایگزین باتری معیوب کنید.

نکته: در صورتی که بست‌های باتری خودرو دچار سولفاته شده است، آن را با آب‌جوش بر طرف کنید.

در آخر

تعویض باتری خودرو کار سختی نیست و شما با توجه به مدل اتومبیل خود، می‌توانید اقدام به تعویض باتری آن کنید. اما فراموش نکنید که نکات گفته شده در هنگام تعویض را به خوبی رعایت نمایید، تا از اتفاقات احتمالی جلوگیری شود. همچنین پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله «» را مطالعه نمایید و در صورتی که دانش یا تجربه مشابهی در این زمینه دارید، آن را با مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.

 

 

آیدا چم سورکی

آیدا چم سورکی هستم متولد 1381 تحصیل کرده در رشته علوم تربیتی و علاقمند به نویسندگی و فعال در شبکه های اجتماعی
دکمه بازگشت به بالا