بهترین ترشی جات که دهنتو آب میندازه

چرا اسم لواشک دهان را آب مي‌اندازد؟

وقتي صحبت از خرید قره قروت و لواشك‌هاي سالم و خانگي، آلوچه مي‌شود، احتمالا دهانتان آب مي‌افتد. مي‌دانيد چرا؟ فکر مي‌کنيد بروز اين حالت، يك تلقين است يا مكانيسمي براي ايجاد آن وجود دارد؟

در پاسخ به اين سوال بايد گفت که قسمتي از دستگاه عصبي ما به نام سيستم ليمبيك، مربوط به احساس لذت است و با يادآوري خاطرات تلخ و شيرين، فعال مي‌شود و همان احساسي كه در آن زمان خاص در بدن ما رخ مي‌دهد، با يادآوري‌اش هم اتفاق مي‌افتد. به عنوان نمونه، كسي كه معتاد است با ديدن يك سوزن يا شخصي كه يك بار از او مواد خريده، هوس مي‌كند كه سراغ موادمخدر برود!

در مورد خوراكي‌ها هم همين اتفاق در مغز ما مي‌افتد. به عنوان نمونه مغز هنگام خرید کشک یا لواشک و .. و یا حتی با ديدن يا شنيدن نام خوراكي‌هاي ترشي مانند لواشك يا قره‌قروت يا حتي به يادآوردن آنها، تحريك مي‌شود و سيستم گوارشي و بلعمان را فعال مي‌كند و به همين دليل، ما با ديدن و شنيدن نام خوراكي‌هاي ترشي مانند لواشك، دهانمان آب مي‌افتد. نكته مهمي كه بايد در اين‌باره بگويم اين است كه سيستم ليمبيك تنها زماني فعال مي‌شود كه ما براي يك بار هم كه شده، تجربه انجام دادن يك كار يا خوردن يك خوراكي خاص را داشته باشيم. بنابراين كسي كه تا به حال لواشك يا آلوچه نخورده باشد به هيچ‌وجه با شنيدن نام آنها دهانش آب نمي‌افتد اما به محض تجربه كردن و لذت بردن از خوردن آنها، اين واكنش در دهانش احساس مي‌شود.

البته نبايد از خاطر برد كه زياده‌روي در خوردن اين خوراكي‌ها به راحتي مي‌تواند كالري مازاد را وارد بدن كند و اضافه وزن به بار آورد. پس با هر تعارفي نبايد مقدار زيادي از اين خوراكي‌ها را ميل كنيد؛ زيرا به راحتي چاق خواهيد شد؛‌ چيزي که براي خيلي از ما پيش مي‌آيد و وقتي با چند کيلو اضافه وزن روبه‌رو مي‌شويم، اغلب مي‌گوييم من که هيچي نمي‌خورم، نمي‌دانم اين اضافه وزن از کجا آمده است؟!

با لواشک این ترشک خوشمزه و انواع آن بیشتر آشنا شوید

هیچ طعمی خوشایندتر از طعم یک لواشک ترش با سس ترش مخصوص خانگی برای ما در یک روز تابستانی نیست. فکرش را بکنید تابستان در راه است با یک عالمه میوه های خوش رنگ و خوش آب که علاوه بر تنوع ارزش غذایی بالایی هم دارند. شاید خیلی ها طعم ترش بعضی ازخوراکیها را دوست ندارند و به اصطلاح باب میل آنها نیست. ترشکهای ترش غالبا با میوهای ترشی نظیر آلبالو، انار، زرشک می باشد که با یکدیگر مخلوط می شوند و طعم خوشایندی به ما می دهند. همه سنین طعم خوشمزه و لذیذ آن را می پسندند و در بیشتر دورهمی ها و مهمانی ها به وفور یافت می شود. شما هم می توانید با شروع فصل تابستان میوه های آبدار و خوشمزه آن را جمع آوری کنید و پس از پختن آنها را تبدیل به لواشک کنید.

لواشک ترش با سس ترش

خوراکی پرطرفدار و خوشمزه مناسب با خانمهای باردار لواشک ترش با سس ترش است وقتی که ویار دارند.

طرز تهیه لواشک ترش: میوه هایی مثل و آلبالو و زرشک را در مولینکس چرخ کرده و کمی نمک به آن اضافه کنید.

بعد آنها را از صافی رد می کنیم تا پوست آنها باقی بماند و عصاره آن میوه ها را در ظرف مناسبی که از قبل پلاستیک زیر آن گذاشته ایم ریخته و زیر نور آفتاب می گذاریم تا خشک شود.

اگر آن را در هوای گرم درست کنید تقریبا دو روز برای آن زمان لازم است تا خشک شود.

طرز تهیه سس ترش: در ظرفی آب انار و زرشک را می ریزیم و روی شعله گازمی گذاریم و مرتب به هم می زنیم تا سس ما به غلظت دلخواه در بیاید.

بعد در آخر کمی نمک به آن اضافه می کنیم.

سپس سسمان که خنک شد لواشک ها را برش داده و آغشته از این مواد می کنیم.

لواشک با سس مخصوص

از ترکیب چند میوه در کنار هم می توان لواشک با سس مخصوص درست کرد که مناسب کودکان است.

سعی کنید اول میوه هایی مثل هلو، زردآلو، آلو و سیب را خوب بشوئید تا میکروبها از بین برود.

دستور تهیه آن مانند دیگر لواشکها بسیار آسان است و اگر در خانه درحال خراب شدن داریم را می توانیم از آن لواشک درست کنیم.

عنوان توضیحات
زمان تهیه 2 روز
مواد اولیه انواع میوه مثل آلو سیاه، آلبالو، زرشک و…
خاصیت هضم غذا، جلوگیری از یبوست، مشکلات کبدی
طرفداران کودان و بزرگسالان

درست کردن سس ترش با شیرین کمی فرق می کند؛ در سس ترش آب انار و آب زرشک و نمک می ریزیم، ولی در سس مخصوص از آب آلو استفاده می کنیم و کمی شکر به آن به همراه زعفران اضافه کرده و به لواشکی که از قبل با میوه های زرد درست کرده ایم آغشته می کنیم.

طرز تهیه سس لواشک خانگی

به همان اندازه که درست کردن ترشک برای شما لذت بخش است سس لواشک خانگی تمام خستگی را از جان و تنتان بیرون می کند. امروزه سس لواشکهایی به بازار آمده اند که هیچ تفاوتی با سسهای خانگی نداشته و طعم هر دوی آنها بی نظیر است. آیا از خواص لواشک اطلاع دارید؟ لواشک ترکیبی از چند نوع میوه آبدار و خوشمزه است که خاصیت زیادی از نظر طب سنتی دارد.

مهمترین خاصیت آن کمک به هضم غذا و کمک به درمان یبوست می باشد و برای افرادی که مشکلات کبدی دارند نیز کمک شایانی می کند. درست کردن همانند رب می باشد منتهی رب دارای آب ولی لواشک غلیظ و کم آبتر می باشد. در تهیه لواشک می توان حتی از میوه های خشکی مانند برگه زردآلو و دیگر میوه ها استفاده کرد. حتی می توان برخی از میوه هایی مثل سیب، کیوی و انبه را به صورت تکه تکه داخل لواشک خود بگذاریم تا خوشمزگی آن دو چندان شود.

البته در تهیه آن نباید از میوه های سفت و سالم استفاده کنیم چون هدف ما استفاده از میوه های رسیده می باشد که باعث جلوگیری از اسراف آن میوه شود. برای انجام این کار ما سعی داریم تا از اتلاف میوه و فاسد شدن آن جلوگیری کنیم تا دور ریزهای ما کمتر بشود. البته نباید فراموش کرد که استفاده همیشگی از این تنقلات به جای غذا ضربه جبران ناپذیری بر بدن ما وارد می کند و همیشه باید بکوشیم تا ویتامینهای ضروری را در هرم یا خود بگنجانیم تا دچار سوء تغذیه نشویم.

لواشک با سس

برای طعم دادن و مزه دار کردن لواشک، خرید لواشک با سس لذت بخش است. ترکیب از میوه های ترش و شیرین بی شک هنری است که خانمهای ایرانی به معرض نمایش می گذارند. این خوراکی خوشمزه و پر طرفدار جزء پرخاصیتترین خوراکیها است؛ چون از میوه های طبیعی ساخته می شود و فواید زیادی برای سلامتی بدن ما دارد. امروزه خوشمزه ای در کشور ما با بسته بندی های زیبا تولید می شوند که به مهمانیها و دوره های دوستانه جلوه خاصی داده است. اغلب کودکان خواهان این نوع خوراکی لذیذ هستند، ولی در بین بزرگسالان هم طرفداران بیشماری به خود اختصاص داده است.

طرز تهیه سس لواشک با جوهر لیمو

آیا دوست دارید غیر از لواشکهای ترش سس لواشک با جوهر لیمو را هم امتحان کنید؟ برای کسانی که مزه ترش بعضی از خوراکیها را دوست دارند استفاده از جوهر لیمو به جای تفاوت چندانی ندارد. در این مقاله سعی داریم دستور تهیه سس خوشمزه لواشک با جوهر لیمو را به شما آموزش بدهیم ابتدا بعد از اینکه لواشکهای ما آماده شد سس آن را درست می کنیم مواد لازم برای سس با جوهرلیمو:

  • آبلیمو به مقدارلازم
  • قره قروت به میزان دلخواه
  • افشره میوه زرآلو و آلو

تمامی مواد را با هم مخلوط کرده اگر طعم ترش را دوست دارید نسبت جوهرلیمو و قره قروت آن را بیشتر می کنید. اما اگر به خوردن خوراکیهای ملس و کمی شیرین علاقه دارید، جوهر لیمو و قره قروت را کمتر اضافه کرده و شکر بیشتری را به مواد اضافه می کنیم.  همانطور که می دانید تنقلات پای ثابت مهمانیها و تولدهای ما ایرانیها می باشد و روز به روز کارخانجات بیشتری درحال افزایش می باشند تا سطح کیفیت محصول خود را گسترش بدهند.

منبع : سایت طلوع پخش

دکمه بازگشت به بالا