تفاوت آرد سنگک با لواش

تفاوت آرد سنگک با لواش چیست؟

مصرف نان ( بهترین نان ) برای بدن ما بسیار اساسی و حیاتی میباشد چون انرژی لازم بدن ما از کربوهیدرات تأمین می‌گردد که به عبارتی مواد قندی نشاسته‌ای می باشند ولی مواد قندی برای بدن مضر میباشند و ما مواد قندی را توصیه نمی‌کنیم و می بایست مواد نشاسته‌ای را جایگزین مواد قندی بکنید. مواد نشاسته‌ای مانند برنج، نان، اسپاگتی و… می‌باشند که می توانند جایگزین مواد قندی بشوند.

اشکال نان‌های سفید دربردارنده سبوس نیستند و نمی‌توانند زیاد موثر باشند ما بیشتر پیشنهاد می کنیم که نان‌هایی که  سبوس دارند  را مصرف فرمایید که نان سنگک بیشترین مقدار سبوس را دارد.

نان سنگک در صدر نان های ایرانی قراردارد و از آرد سبوس دار تهیه می گردد. از خصوصیت های خوب این نان مزه، بو، مغذی بودن و قابلیت و امکان سیرکنندگی آن میباشد. روش پخت سنتی این نان و شکل و مزه متمایز آن از دیگر نان ها سبب گردیده در فرهنگ و سفره ایرانی ارزش بالایی یافته و به خصوص برای ناشتایی، وجود نان سنگک در اولویت قرار گیرد.

از لحاظ مصرف کنندگان نان عالی، نانی میباشد که خوش بو، خوش مزه و تازه باشد و به خوبی تخمیر گردیده و از جوش شیرین یا بقیه مواد مضر در آن استفاده نشده باشد. نان می بایست در محیطی پاکیزه و با شرایط بهداشتی تهیه گردیده باشد، ارزش تغذیه ای کامل داشته باشد و دور ریز نداشته باشد و گران نیز نباشد.

از جمله تفاوت آرد سنگک با لواش این است که  آرد نان سنگک دربردارنده سطح بالایی از ویتامین ها، کلسیم، پروتئین و آهن میباشد. از دیگر تفاوت آرد نان سنگک با لواش میتوان به این موضوع اشاره کرد که آرد نان سنگک به جهت دارا بودن مقدار فراوانی فیبر، هضم آسانی داشته و بسیار مورد دقت متخصصان تغذیه میباشد.

نان سنگک برای کودک ها نیز بسیار عالی میباشد، مخصوصاً در دورانی که سلول های عصبی در حال رشد می باشند، آهن موجود در نان سبوس دار باعث باهوشی و اخلاق خوب کودکان می گردد و این یک نمونه دیگر از می باشد.

از طرفی به دلیل اینکه برای نان سنگک بیشتر از کامل استفاده میشود و آرد کامل، ویتامین ها و املاح آن حفظ گردیده است بیشتر به مصرف این نان پیشنهاد می شود.

طعم و خالصی آرد سنگک،از تفاوت آرد سنگک با لواش

نان سنگک که از لحاظ طعم، مزه، هضم، بهداشت و سلامت بهترین نان ایرانی میباشد از آرد مرغوب و سالم، آب خالص و یه خرده نمک پخته می‌شود. به اعتقادوباور کارشناسان، آنچه بیش تر از همگی موجب گردیده نان سنگک در صدر نان های سنتی کشور‌ایران قرار گیرد؛ آرد این نان میباشد.از دیگر تفاوت آرد سنگک با لواش میتوان به این اشاره کرد که  آرد این نان می بایست از گندم مرغوب و سالم و بدون هیچ نوع آرد دیگری مانند آرد جو یا حبوبات باشد.

یکی از دلایل خوش مزه بودن نان سنگک، سبوس موجود در آرد این نان میباشد که این موضوع از یکی دیگر از تفاوت آرد سنگک با لواش میباشد، سبوس یک ماده پر ارزش و دارنده مواد غذایی فراوان میباشد و برای عده ای که به بیماری دیابت در گیر میباشند، نان سبوس دار بسیار اثرگذار میباشد.

آن نان هایی که با آردهای کامل و سبوس دار تهیه می‌شوند، نسبت به نان های تهیه گردیده با آرد سفید به مراتب دارای ارزش غذایی بالاتری هستند و مصرف روزمره آنها میتواند، پاره ای از نیاز روزمره بدن به املاح، پروتئین، فیبر و ویتامین ها را تأمین نماید. در واقعیت عمده ترین فاکتور در بهبود کیفیت آرد و نان، کمیت و کیفیت گلوتن آرد میباشد که اساسا عمده ترین ترکیب پروتئین گندم میباشد.یکی از مهم ترین تفاوت های آرد سنگک با وجود گلوتن میباشد .

چون گلوتن سه برابر وزن خویش آب جذب نموده، در اثر عمل اختلاط یک شبکه گلوتنی ایجاد می کند که در واقعیت خواص ویسکوالاستیک خمیر را سبب میشود در عین حال گازهای حاصل از تخمیر را داخل خویش محبوس می سازد این گازها همراه با بخار آب در مرحله پخت منبسط گردیده و شبکه گلوتنی را از هم گشوده می کند.

به این ترتیب آردهایی که برای تهیه اشکال نان علی الخصوص نانهای حجیم مانند باگت، تست و همبرگر به کارگیری می‌شود میبایست کمیت و کیفیت پروتئین آن در حد مطلوبی باشد که بتواند گازهای حاصل از تخمیر را درون توده خمیر نگهداری کند.

انواع آرد مبنی بر درجه استخراج نوع مصرف

-آرد کامل که برای تهیه نان سنگک مصرف می شود که برای خرید آرد سنگک باید به بو و رنگ طبیعی و رطوبت آن توجه کرد.

-آرد تیره هم که برای تهیه  نان سنگک استفاده می شود  که برای خرید آرد سنگک از این نوع باید توجه داشت که با دلیل وجود سبوس آرد داری رنگ تیره تری می باشد.

-آرد سبوس گرفته که برای تهیه  نان لواش – نان تافتون استفاده می شود  که برای خرید آرد تافتون و لواش هم باید به بو و رنگ آن توجه نمودو همچنین برای باید توجه داشته باشید که بوی نامطبوع  آرد نشانه بیماری در دانه گندم و یا سمپاچی آن میباشد.

-آرد ستاره که در خرید آرد ستاره که  برای تهیه انواع نان حجیم یا نان بربری صورت می گیرد باید به رنگ و بو ورطوبت آن توجه داشت. پس از خرید آرد ستاره باید در جای خشک و خنک نگهداری شود.

آرد ستاره در دو دسته متفاوت جهت تهیه انواع نان هاي فانتزي، فرآورده هاي حجیم و نیمه حجیم قابل تولید میباشد. این آردها با رنگ، پروتیین و خاکستر مطلوب براي تولید محصول های متنوع به کار گرفته می شود. فراورده های تهیه شده از این آرد داراي بافتی انعطاف پذیر و اسفنجی میباشند.

-آرد نول آردي است که از بخش مرکزي آندوسپرم گندم تهیه گردیده و درجه استخراج سبوس آن بالاي 25 درصد باشد. در خرید آرد نول که برای درست کردن انواع شیرینی ها و کیک ها و نان های حجیم استفاده می شود باید دقت کرد بافتی ریز و یکنواخت داشته باشد.

امروزه کارخانجات زیادی به فروش عمده آرد نول می پردازند که مزیت فروش عمده آرد نول این است که مصرف کنندگان می توانند به مقدار آرد نول با کیفیت و قیمت منسنگک و لواش از جمله نان هایی هستند که در سفره ما ایرانی ها جایگاه خاصی دارند و توانسته اند میزان مصرف بالایی را به خود اختصاص دهند.

از جمله تفاوت هایی که نان سنگک با لواش دارد، در آردی است که برای پخت این دو نان استفاده می شود. با کسب اطلاعات کافی در این مورد قادر خواهید بود تا تفاوت این دو نان پر مصرف را تشخیص داده و با توجه به وضعیت بدنی و جسمانی خود به بهترین شکل ممکن سنگک و لواش را مصرف نمایید. در واقع دانستن در مورد خواص هر یک از آرد های استفاده شده در لواش و سنگک باعث می شود که بتوانید یک برنامه غذایی خوب به صورت مناسب برای خودتان تنظیم کنید.

اگر برای شما هم سوالاتی از این قبیل پیش آمده که تفاوت آرد سنگک با لواش چیست؟ نان سنگک با چه آردی درست می شود؟ آرد سنگک برای سلامتی مفیدتر است یا آرد لواش؟ در این مقاله همراه ما باشید، چون که قصد داریم درباره همه این موضوعات اطلاعات مفیدی را برای شما ارائه دهیم.

نان سنگک و نان لواش

شاید عمده ترین تفاوت آرد سنگک با لواش که وجود دارد، در این است که ساختار آرد نان سنگک به گونه ای می باشد که در صورت ماندن طولانی مدت کاملا خشک شده و غیر قابل خوردن می شود، در حالی که نان لواش قادر است تا نرمی و تازگی خود را برای مدت زمان بیشتری حفظ کند.

مورد بعدی که درباره تفاوت آرد سنگک با لواش می توان به آن اشاره نمود، صرفه اقتصادی و ارزان تر بودن نان لواش می باشد که آن را به یک کالای مصرفی متداول تبدیل کرده؛ این در حالیست که قیمت نان سنگک کمی گران تر بوده و تهیه آن به مقدار زیاد ممکن است برای بسیاری از افراد در مقایسه با نان لواش صرفه اقتصادی نداشته باشد. به همین خاطر میزان استفاده روزانه از لواش بسیار بیشتر از نان سنگک می باشد.

ولی از جهتی دیگر نان سنگک نیز از لحاظ طعم و مزه بسیار خوشمزه تر از نان لواش بوده و جزو یکی از خوش طعم ترین نان های ایرانی هست. علت اصلی این تفاوت در طعم و مزه به دلیل تفاوت آرد نان سنگک با لواش و همچنین ویژگی های به کار رفته برای پخت هر کدام از این نانها است. در قسمت بعدی در مورد خواص آرد هر یک از این نان ها به صورت کامل بحث خواهیم کرد.

آرد مورد استفاده در پخت نان سنگک

با این که سنگک جایگاه ویژه و خاصی به عنوان یک نان پر مصرف در بین ما ایرانی ها دارد، ولی هنوز خیلی از افراد نمی دانند که نان سنگک از چه نوع آردی پخته می شود. اگر برای شما هم این سوال پیش آمده که آرد سنگک چیست؟ و چه ویژگی هایی دارد؟ تفاوت آرد سنگک با لواش در چیست؟ بهتر است بدانید که این نوع آرد از مقدار زیادی سبوس تهیه شده و جزو آردهای تیره می باشد.

آرد نان سنگک منبع غنی فیبر، ویتامین و مواد معدنی بوده و مواد لازم و ضروری را برای حفظ سلامت بدن انسان تامین می کند. در مقایسه با آردهای روشن، سبوس موجود در آرد سنگک دو برابر بیشتر است. از جمله خواص مفیدی که سبوس دارد می توان به مواردی مثل جلوگیری از ایجاد بیماری های گوارشی، سرطان روده، سرطان معده، سرطان سینه، بواسیر و… اشاره نمود.

آرد مورد استفاده در پخت نان لواش

جهت پخت نان لواش اغلب از آرد گندم برای این کار استفاده می شود. به طوری که همواره آرد گندم با نام آرد نان لواش نیز معروف بوده است. برای پاسخ به این سوال که آرد لواش چیست؟ بهتر است در ابتدا ترکیبات این نوع آرد را بررسی کنیم. آرد نان لواش دارای ترکیباتی مثل آهن، اسید فولیک، پروتئین و فیبر است؛ این آرد از دانه های گندم تهیه می شود و پس از سبوس گیری با درجه استخراج 85 درصد برای پختن نان لواش به کار می رود.

یکی از اصلی ترین موارد در تفاوت آرد سنگک با لواش در این است که آرد نان لواش جز آردهای روشن به حساب می آید و در مقایسه با آرد نان سنگک سبوس کمتری دارد.

لازم به ذکر است که آرد گندم نیز جهت پخت نان لواش ترکیبات و انواع مختلفی را دارا می باشد. از بهترین آردهای گندمی که برای پختن نان از آن استفاده می شود آرد خبازی نام دارد، که یکی از با کیفیت ترین و سالم ترین آردها به شمار می رود.

از انواع دیگر آردهای گندم که برای پخت نان لواش از آنها استفاده می شود عبارتند از:

  • آرد 150
  • آرد 180
  • آرد فوری
  • آرد جوانه
  • آرد ستاره
  • آرد سوخاری

دستگاه های پخت نان سنگک و نان لواش

یکی دیگر از نکات اساسی در تفاوت آرد سنگک با لواش شیوه پخت آن ها است. برای پختن نان سنگک و لواش از دستگاه های متفاوتی استفاده می شود. دستگاه نانوایی لواش اغلب به شکلی است که بعد از افزودن خمیر به داخل دستگاه فرایند تولید نان شروع شده و در بازه های زمانی منظم نان های پخته شده از داخل دستگاه بیرون می آیند.

در واقع این دستگاه ها کار پختن نان لواش را خیلی راحت کرده اند و فرایند صفر تا صد تولید نان را به تنهایی انجام می دهند.  دستگاه نانوایی لواش چون نسبت به شیوه های دستی منظم تر و یکنواخت تر عمل می کند، باعث تولید نان هایی خوش مزه تر و با کیفیت تر در سریع ترین زمان ممکن می شود. و قیمت دستگاه نانوایی دست دوم در ارومیه  بین 200 الی 300 میلیون هست .

دکمه بازگشت به بالا