سیر سیاه را چگونه مصرف کنیم
سیر سیاه چیست
سیر سیاه با وجود ظاهرش، عضو متفاوت از خانوده سیر سفید نیست.این سیر ابتدا در کشور کره کشف شد و حدود پنج سال پیش به بازار بهداشت و مواد غذایی معرفی شد. زمانی که سیر سفید را به مدت 40 روز در معرض گرما و رطوبت با دقت کنترل شده قرار می دهند سیر سیاه تهیه می شود.
این حرارت و رطوبت باعث شده سیر به رنگ سیاه و ژله ای مانند تبدیل شود. طعم سیر سیاه به اندازه ظاهر آن غیر معمول است. سیر سیاه طعم شیرینی نزدیک به بالزامیک دارد.
جالب است بدانید که سیر سیاه تمام خواص سیر سفید را 3 برابر بیشتر دارد. این سیر به کاهش کلسترول خون و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد و همچنین بدن را در برابر عفونت ها و ویروس ها مقوام تر می سازد. همچنین در مقایسه با سیر سفید 3 برابر انتی اکسیدان بیشتری دارد.
همچنین سیر سیاه دارای ترکیبات محلول در چربی مهمی می باشد که شامل:
- دی آلیل سولفید
- تریالیل سولفید
- دی آلیل دی سولفید
- دی آلیل پلی سولفید
پلی فنول ها ریز مغذی هایی هستند که در برخی از غذاهای گیاهی یافت می شوند. این ریز مغذی ها سرشار از آنتی اکسیدان هستند و سطح پلی فنل سیر سیاه حداقل دو برابر سطح موجود در سیر تازه هستند. در یک مطالعه نشان داده شده است که سطح پلی فنول ها در سیر تازه پس از انجام فرایند سیر سیاه در واقع سه برابر افزایش می یابد. پلی فنول ها به دلیل تاثیرات آنها بر مدیریت دیابت، کاهش وزن و موارد دیگر مورد مطالعه قرار می گیرند.
طعم سیر سیاه چگونه است
سیر سیاه دارای بافت نرم و ژله ای مانند است و طعم شیرینی دارد.گفته می شود که طعم شیرین آن شبیه به طعم بالزامیک است. همچنین از نکات خوب سیر سیاه این است که دهان و تنفس مانند سیر سفید بو نمی گیرد، زیرا آلیسین موجود در سیر سفید پس از فرآوری ،شکسته می شود.
سیر سیاه بوی تندی ندارد، حتی اگر سیر در طول فرآوری بوی نامطبوعی از خود منتشر کند، محصول نهایی رایحه بسیار خوبی خواهد داشت. پس از خوردن سیر سیاه نباید نگران تنفس بد بوی سیر باشید.
تفاوت سیر سیاه با سیر سفید
در سیر سیاه طعم تند سیر از بین رفته و طعم آن مانند میوه های خشک شیرین است و بافت ژله مانندی دارد. به طور کل سیر سیاه هیچ بویی ندارد. مواد مغذی سیر سیاه چند برابر بیشتر از سیر سفید است.این محصول را می توان به راحتی خام مصرف کرد.
سیر سفید طعم قوی و تندی دارد و این باعث می شود دهان و تنفس بوی تندی بگیرد. اگر سیر سفید را خام مصرف کنید ممکن است برای برخی افراد ناخوشایند باشد و بیشتر از آن به عنوان یک ماده آشپزی عالی استفاده می شود.
خواص بینظیر سیر سیاه
همانطور که گفته شد سیر سیاه طی یک فرایند چند هفته ای که بر روی سیر سفید انجام می شود بدست می آید و این فرایند باعث می شود خواص و فواید سیر چند برابر بشود.در ادامه به برخی از خواص سیر سیاه اشاره ای می کنیم.
خطر لخته شدن خون را کاهش می دهد
سیر سیاه به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند.استاتین ها، کومارین ها و آسپرین به اندازه سیر سیاه قوی نیستند سیر سیاه یک رقیق کننده خون موثر است. سیر حاوی “آدنوزین” است، ماده ای که فیبرین، پروتئین لخته کننده خون را مهار می کند. می تواند چسبیدن خون به دیواره سرخرگ ها را تا 50٪ کاهش دهد و تجمع پلاکت ها را تا 25٪ کاهش دهد. در نتیجه احتمال ترومبوز و آترواسکلروز کاهش می یابد.
آنتی اکسیدان بیشتر
فرایند تخمیر سیر سفید باعث می شود سیر سیاه به طور قابل ملاحظه ای آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به سیر سفید داشته باشد. زمانی که سیر سفید فرآوری می شود ماده اصلی سیر به نام آلیسین به ترکیبات دیگری مانند آلکالوئید ها و فلاونوئیدها تبدیل شده که اینها آنتی اکسیدان های بسیار مفیدی هستند.
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی می باشند که بدن را در برابر آسیب های اکسیداتیو محافظت کرده و این باعث می شود که دچار بیماری های مختلف نشویم. آنتی اکسیدان ها بیشتر در مواد غذایی وجود دارند که سیر یکی از مواد غذایی است که آنتی اکسیدان زیادی دارد.
جالب است بدانید که در مطالعه ای که دانشمندان انجام دادند به این نتیجه رسیدند که فعالیت آنتی اکسیدانی سیر سیاه پس از تبدیل چند برابر می شود. در این مطالعه سیر در فرایند 21 روزه به حداکثر محتوای آنتی اکسیدانی خود رسید.
بیشتر بخوانید:
کاهش دهنده فشار خون
داروهای کاهش دهنده فشار خون به اندازه سیر سیاه قوی نیستند سیر سیاه فشار خون بالا را بیشتر از سیر معمولی کاهش می دهد. در واقع، این دارو به اندازه بسیاری از داروهای کاهش دهنده فشار خون موثر است.
قند خون را در دیابتی ها کنترل می کند
سیر سیاه با توجه به مطالعات انجام شده توسط دانشمندان، ممکن است به تنظیم قند خون و خطر ابتلا به دیابت و حتی پیشگیری از آسیب دیابت کنترل نشده کمک کند.قند خون در افراد دیابتی زمانی که کنترل نشود می تواند خطر عوارض جانبی از جمله آسیب کلیوی، عفونت و بیماری های قلبی را افزایش دهد.
سیر سیاه می تواند چربی و قند خون را به خوبی کنترل کند و باعث کاهش کلسترول و همچنین کاهش التهاب و تنظیم اشتها شود. این سیر می تواند باعث جلوگیری از عوارض ناشی از قند خون بالا شود.
کاهش خطر بیماری قلبی
سیر سیاه می تواند شاخص های مهم برای ابتلا به بیماری های قلبی را کنترل کند. این شاخص ها شامل سطح کلسترول خون، تری گلیسیرین و HDL خوب می باشد و همچنین ممکن است به کاهش کلسترول های بدن نیز کمک کند.
محققان دریافته اند که سیر خام و سیر سیاه به باز کردن گردش خون برای محافظت از قلب در برابر اسیب کمک می کند. در مطالعات حیوانی که انجام شده است نشان داده که عصاره سیر سیاه می تواند به کاهش چربی خون، تری گلیسیرید و کلسترول در موش هایی که رژیم غذایی پرچرب دارند کمک می کند.
پیشگیری از ابتلا به الزایمر
سیر سیاه به جلوگیری از التهاب در بدن کمک می کند و این می تواند باعث بهبود وضعیت حافظه در افراد شود. التهاب می تواند عملکرد مغز را در طول زمان کاهش دهد.
برخی التهاب ها مانند بتا آمیلوئید می تواند باعث التهاب در مغز شود که خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد. سیر سیاه می تواند التهاب مغز ناشی از بتا آمیلوئید را کاهش داده و حتی حافظه کوتاه مدت را بهبود بخشد.در مطالعه دیگری محققان دریافتند که سیر سیاه می تواند از استرس اکسیدایو در مغز جلوگیری کند.
خواص ضد سرطانی
سیر سیاه در تعدادی از مطالعات مرتبط با سرطان، فعالیت های تقویت کننده سیستم ایمنی، آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی قوی تری نسبت به سیر خام نشان داده است.
خواص ضد سرطانی سیر سیاه و همچنین افزایش آنتی اکسیدانی و ایمنی آن چند برابر بیشتر از سیر خام است. در واقع محققان دریافتند که سیر سیاه می تواند باعث محافظت از ریه، سینه، معده و کبد در برابر سرطان شود.
محافظت و سم زدایی کبد
سیر سیاه به محافظت از کبد در برابر اسیب های ناشی از قرار گرفتن مداوم در معرض مواد شیمیایی داروها، الکل و میکروب ها کمک زیادی می کند.سیر سیاه ممکن است در شرایط مزمن کبدی مانند کبد چرب و آسیب های کبدی نیز مفید باشد.
عوارض جانبی سیر سیاه برای لاغری
سیر خام و سیر سیاه به نظر نمی رسد عوارض جانبی خاصی داشته باشد، اما با این حال سیر سیاه ممکن در برخی موارد عوارض جانبی به همراه داشته باشد.
خوردن سیر سیاه در مقادیر زیاد ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. به همین دلیل افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، نباید سیر سیاه مصرف کنند و یا حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.
ممکن است برخی افراد با خوردن سیر خام یا سیر سیاه دچار واکنش آلرژیک شوند. این افراد باید از مصرف سیر سیاه و سیر خام خودداری کنند.
طریقه مصرف سیر سیاه
همانطور که از سیر سفید در مواد غذایی خود استفاده می کنید، سیر سیاه هم یک افزودنی خوشمزه به رژیم غذایی می باشد. سیر سیاه طعم شیرین و قوام ژلاتینی دارد که می تواند با برخی غذاها سازگار باشد.
سیر سیاه را می توانید بدون اضافه کردن به هیچ مواد غذایی به تنهایی مصرف کنید، زیرا طعم و شدت تندی سیر سفید را ندارد و همچنین دهانتان بوی نامطبوعی نمی گیرد.
اما روش های دیگری نیز می توانید از سیر سیاه استفاده کنید که شامل:
- استفاده در سس سویا
- به عنوان چاشنی سوپ
- استفاده در سس مایونز یا هوموس
- استفاده از آن به صورت خام در سالاد یا غذاهایی مانند پاستا
- استفاده از سیر سیاه در پیتزا
- مخلوط با روغن زیتون به عنوان سس سالاد
با توجه به وضعیت بدن شما، مصرف توصیه شده حدود 1 تا 3 حبه سیر سیاه در روز است اما ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد.
سیر سیاه را ارا چگونه استفاده کنیم؟ در این مقاله نحوه و برای دریافت خواص بی نظیر آن را شرح می دهیم. دو روش اصلی برای مصرف سیر سیاه وجود دارد:
۱- پوست سیر سیاه را بکَنید و به تنهایی میل کنید! در ژاپن بیشتر مردم سیر سیاه را به تنهایی می خورند. سیر سیاه شیرین است و مزه بدی در دهان شما باقی نمی گذارد. برای همین می شود به راحتی آن را خورد.
۲- سیر سیاه را در آشپزی استفاده کنید و با غذا میل کنید. مثلا می توانید سیر سیاه را خرد کنید و روی پیتزا، سالاد یا نان تُست بریزید و میل کنید؛ یا آن را همراه غذاهایی مثل سوپ بپزید.
۳- از سیر سیاه سس درست کنید و با غذا میل کنید.
۴- پودر سیر سیاه را مصرف کنید.
خالی خوردن سیر سیاه سخت نیست، چون نه تنها بوی بد سیر تازه را ندارد بلکه تندی مزه آن را هم ندارد و شیرین است. همچنین می توانیم سیر را لای نان بگذاریم و بخوریم. با این حال شاید هنوز به تنهایی خوردن سیر سیاه برای بعضی افراد کمی سخت باشد. بنابراین در این مطلب روش های نحوه استفاده از سیر سیاه را شرح می دهیم. این راه حل ها می تواند کمک کند تا سیر سیاه از طریق اضافه شدن به غذا، به رژیم غذایی خانواده وارد شود و همه خانواده از فواید و مزایای آن بهره مند شوند.
معمولا مصرف سس سیر سیاه در رژیم غذایی روزانه کم است و نمی تواند سیر سیاه مورد نیاز بدن برای سلامتی را تامین کند؛ بنابراین توصیه می شود از راه های دیگر برای استفاده از سیر سیاه بهره بگیرید. برای بعضی افراد مصرف پودر سیر سیاه راحت تر است. در این صورت می توانید سیر سیاه پودر شده را داخل کپسول خوراکی بریزید و مصرف کنید و یا پودر سیر سیاه را در دهان ریخته و با آب ببلعید.
بهترین زمان برای خوردن سیر سیاه
دستور العمل خاص و حتمی برای زمان مصرف سیر سیاه وجود ندارد. هر موقع که میل تان کشید می توانید سیر سیاه را پوست کنده و بخورید. با این حال ما توصیه هایی داریم:
۱- قبل از صبحانه سیر سیاه میل کنید: برای اینکه از مزایای درمانی سیر سیاه بهره مند شوید باید آن را روزانه و مرتب مصرف کنید. قبل از صبحانه زمان خوبی است که خوردن سیر سیاه فراموشتان نشود. به علاوه مصرف با صبحانه باعث جذب بهتر شده و انرژی تان را در طول روز افزایش می دهد.
۲- یک ساعت قبل از ورزش سیر سیاه میل کنید: سیر سیاه چربی سوز است و مصرف آن قبل از ورزش به چربی سوزی بیشتر و لاغری کمک می کند.به علاوه سیر سیاه انرژی زا هم هست و به ورزش بهتر کمک می کند.
مصرف سیر سیاه به صورت مداوم یا مقطعی؟
برای اینکه از بهره مند شوید لازم است آن را هر روز میل کنید. معمولا بعد از یک تا سه ماه اثرات مثبت آن را مشاهده خواهید کرد. مصرف مقطعی و گاه و بی گاه هر چند مفید است ولی اثرگذاری سیر سیاه را کم می کند ().
اگر می خواهید همه اعضای خانواده از خواص سیر سیاه بهره مند شوند می توانید گاه و بی گاه در پخت و پز غذاها از آن استفاده کنید.
مقدار مصرف سیر سیاه در روز باید چقدر باشد؟
برای اینکه مصرف سیر سیاه موثر باشد و بدن از مزایای آن بهره مند شود، حداقل مقدار مصرف سیر سیاه در روز باید بین ۰.۶ تا ۱.۲ گرم باشد. یعنی مصرف روزانه تقریبی نصف حبه سیر سیاه تا یک حبه کامل کافیست. وزن هر حبه سیر سیاه بستگی به درشتی و ریزی آن دارد ولی معمولا وزن یک حبه آن بین ۲ تا ۳ گرم است. البته میزان مناسب برای مصرف روزانه به افراد هم بستگی دارد. اگر دو حبه در روز مصرف می کنید حواستان به خودتان باشد و چک کنید که عوارض منفی در حال و سلامت خودتان مشاهده نکنید.
مصرف بیشتر از دو حبه در روز توصیه نمی شود و می تواند مضر هم باشد؛ همان گونه که مصرف بیش از حد سیر تازه می تواند باعث مسمومیت یا مشکلات معده شود ().
برای خرید سیر سیاه با کیفیت و قیمت بسیار مناسب به صفحه بروید.
طریقه مصرف سیر سیاه برای لاغری
سیر سیاه خاصیت چربی سوزی دارد اما برای لاغری باید اقدامات دیگری هم در کنار مصرف سیر سیاه انجام داد و به خوردن سیر سیاه اکتفا نکرد. برای اینکه از خاصیت سیر سیاه برای لاغری استفاده کنید پیشنهاد می شود روزانه یک حبه سیر را قبل صبحانه یا همراه با آن مصرف کنید. مصرف سیر سیاه در ابتدای روز باعث می شود فرآیند کاهش چربی های مضر در رگ ها، کبد و سایر نقاط بدن، در طول روز و هنگام فعالیت های روزانه اتفاق بیفتد.
طرز استفاده سیر سیاه با غذا
سرآشپزهای بزرگ دنیا سیر سیاه را به عنوان یک افزودنی سالم و خوش طعم در آشپزخانه هایشان دارند و از آن به عنوان چاشنی و طعم دهنده به غذا یا به صورت ترکیب اصلی در غذا استفاده می کنند. سیر سیاه به غذاها مزه لذیذتری می دهد و غذاها را به یک داروی مقوی تبدیل می کند!
شما می توانید سیر سیاه را در رژیم غذایی خود جا دهید و در دستورالعمل های آشپزی به کار ببرید. در زیر فهرستی از این روش ها را بیان می کنیم:
۱- سیر سیاه را روی نان معمولی یا نان تست بمالید و آن را روی نان پخش کنید و روی آن تخم مرغ بگذارید و میل کنید.
۲- سیر سیاه را به صورت حاضری با نان و غذاهای حاضری دیگر (غذاهایی که نیاز به پختن ندارند) مصرف کنید و ببینید خوردن آن را با چه غذای حاضری دیگری می پسندید.
۳- سیر سیاه در ترکیب با انواع سرکه خوش مزه می شود. یک روش استفاده از سیر سیاه، استفاده از سس سیر سیاه است. برای ساختن سس سیر سیاه، آن را با سرکه سفید، روغن زیتون، کمی موسیر و مقداری نمک ترکیب کنید تا یک سس خوش طعم برای انواع سالاد به دست بیاید.
۴- سیر سیاه را به صورت حُمْص یا نخود ارده مصرف کنید. حمص یک خوراک مدیترانهای عربی است که در خاورمیانه بسیار محبوب است و به عنوان دسر مصرف می شود. برای درست کردن حمص ۲۰۰ گرم نخود را بپزید و با یک حبه سیر سیاه و یک سوم لیوان آب، له یا چرخ کنید. داخل یه کاسه دیگر ارده، روغن زیتون، آب لیموترش، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و به نخود چرخ شده اضافه کنید و مجددا چرخ کنید تا یکنواخت بشود. اگر لازم بود مقداری آب به آن اضافه کنید تا خیلی خشک نباشد. حمص خوشمزه با سیر سیاه آماده خوردن است!
۵- سیر سیاه را با پوره سیب زمینی ترکیب و میل کنید.
۶- سیر سیاه را به جای سیر در غذاهای مختلفی مانند سوپ، سبزی پلو و میرزا قاسمی بریزید تا طعم شیرین تری را تجربه کنید.
۷- سیر سیاه را خرد کرده و با مقداری کره مخلوط کنید. مخلوط حاصل را می توانید روی تکه های گوشتی که می خواهید سرخ کنید بمالید.
برای خرید سیر سیاه با کیفیت و قیمت بسیار مناسب به صفحه بروید.
مطالب مرتبط:
ز کجا بخریم
فروشگاه ها و محصولات ارگانیک زیادی هستند که سیر سیاه را به فروش می رسانند، اما توصیه می شود از محصولات معتبر استفاده کنید تا مطمئن باشید که فرایند تخمیر سیر سیاه به خوبی انجام شده باشد. یکی از این محصولات، سیر سیاه دکتر بیز است که می توانید از کنید.
مواد تشکیل دهنده دمنوش مصفی خون که با نام دمنوش تخصصی کبد چرب نیز شناخته میشود از گیاهانی چون کاسنی، گزنه، قاصدک، علف لیمو، به لیمو، چای سبز می باشد. دمنوش لاغری دکتر بیز کاملا طبیعی کاهش وزن همراه با برنامه غذایی رایگان – بامجوز رسمی سازمان غذا و دارو می باشد
سیر سیاه دکتر بیز دارای خواص درمانی بسیاری می باشد . که فواید آن از سیر معمولی هم بیشتر است ولی اندازه آن شهرت ندارد.
منبع: دكتر بيز سير سياه